MrBeast, verdens største Youtuber, svarer på kritikk om at han utnytter veldedighet for visninger. Han påpeker at hans veldedighetsvideoer faktisk er de som presterer dårligst, men han vil fortsette å lage dem for å inspirere andre.
Kritikere mener han heller burde hjelpe folk uten å filme det, men MrBeast understreker viktigheten av å bruke sin plattform til å gjøre gode gjerninger.
Gjennom Beast Philanthropy har han blant annet åpnet sykehus og finansiert operasjoner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
MrBeast, kjent for sine utfordringsvideoer med høye pengepremier, har annonsert sine neste prosjekter på X. Disse inkluderer en pilot som bor i et privatfly, en politimann/kriminell i et fengsel, og en person som bor i et treningsstudio for å gå ned i vekt, alle i 100 dager for å vinne store pengepremier. Reaksjonene fra fansen er blandede, med noen bekymringer om at innholdet er for ekstremt. MrBeast understreker at deltakelse er frivillig. Han har tidligere satt YouTube-rekord med 300 millioner abonnenter og arrangert realitykonkurransen "Beast Games", men har også møtt søksmål for utnyttelse under innspillinger.
4 måneder siden
Influenser Isabel Raad skulle jobbe frivillig for Alternativ Jul, men ble avvist etter å ha delt besøket på Snapchat. Raad hevder hun ønsket å bidra uten å filme, og at hun ble oppmuntret til å dele. Daglig leder i Alternativ Jul, Henning Holstad, mener Raad søkte egenprofilering og ikke hadde tillatelse til å filme. Han understreker at arrangementet er for gjestene, ikke for vertskapet. Raad reagerer på kritikken og mener hun har et stort engasjement for veldedighet. Kommentarene fra Holstad får Raad til å reagere, og hun mener han er negativ.
4 måneder siden
YouTube-stjernen James Stephen Donaldson, kjent som MrBeast, har fått diagnosen astigmatisme etter å ha reagert på kommentarer fra fans. Følgere på plattformer som X (tidligere Twitter) påpekte at han ikke smilte med øynene, noe som fikk ham til å undersøke synet sitt. Undersøkelsen viste at han lider av alvorlig astigmatisme, en tilstand som forårsaker uklart eller forvrengt syn. MrBeast har uttalt at han ikke kan se klart uten kontaktlinser og takker fansen for å ha gjort ham oppmerksom på problemet. Han forklarer at dette også påvirket hvordan øynene hans så ut på bilder.
1 måned siden
Influencer Camilla Lorentzen kritiserer Espen Berg for å ha filmet og tilsynelatende irettesatt to ungdommer på et treningsstudio for manglende hygiene. Lorentzen mener Bergs handlinger handler mer om å generere oppmerksomhet enn å løse et reelt problem, og frykter at slike uthengelser kan skade treningsgleden, spesielt for de som allerede er usikre. Hun får støtte fra Emmeli Bang, som også er treningsinfluenser. Lorentzen understreker at det finnes mer respektfulle måter å ta opp temaet hygiene på, uten å filme og henge ut andre.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg, kjent som «Muskelbunt1», har møtt kritikk etter å ha publisert en video der han konfronterer to menn på et treningssenter angående deres kroppslukt. I videoen, som har fått stor oppmerksomhet, gir Berg de to beskjed om å dusje oftere, noe han mener er til deres eget beste og for de andre på treningssenteret. Kritikere, inkludert ungdomsskolelærer Marius Sæther Flå, mener Berg burde ha tatt en privat samtale med mennene istedenfor å publisere videoen. Flå påpeker også at Bergs handlinger har ført til rasistiske kommentarer i kommentarfeltet, noe Berg avviser. Jurist Jon Wessel-Aas mener videoen er innenfor lovens rammer, da de involverte er vanskelig å identifisere for de fleste.
17 dager siden
Influenser Oskar Westerlin snakker om hvordan han håndterer kritikk og hatkommentarer. Han forteller at han prøver å stenge ute både positiv og negativ oppmerksomhet for å unngå å bli et følelsesmessig vrak, men innrømmer at det er vanskelig å ikke la seg påvirke. Westerlin forteller at han bevisst provoserer, men understreker at han tilpasser seg ulike situasjoner. Han innrømmer også at YouTube-episoden «Gjett homsen» var drøy, og at han i ettertid ser at tittelen var misvisende og støtende.
2 måneder siden
En ungdomsstemme argumenterer mot tildelingen av Gullbarbie-prisen til YouTube-kanalen «Gutta». Prisen gis til aktører som får unge til å føle seg verst. Artikkelforfatteren mener at «Gutta» urettferdig stemples som verstinger, da de hovedsakelig fokuserer på humor og underholdning. Kritikken mot «Gutta» bunner i at de ikke passer inn i alles syn på hva som er greit å underholde med. Forfatteren påpeker at «Gutta» har blitt kritisert for enkelte videoer, men at de også har innhold der de selv blir vurdert. Det antydes at plattformer som TikTok, med mer skadelig innhold, burde vært vurdert for prisen i stedet.
1 måned siden
Treningsinfluencer Espen Berg publiserte en video der han konfronterte to unge gutter på et treningssenter på grunn av deres hygiene, noe som resulterte i sterk kritikk og utestengelse fra senteret. Berg forklarer at han lot videoen være tilgjengelig for å generere oppmerksomhet rundt hygiene, selv om han følte dårlig samvittighet overfor guttene. En av guttene forteller at han hadde dusjet like før hendelsen og opplevde det som ubehagelig å bli filmet. Berg beklager nå metoden han brukte, men fastholder at han ønsket å rette søkelyset mot et viktig tema.
3 måneder siden
En tidligere ansatt i Care Norge, Eirik Jarl Throndsen, kritiserer norsk bistand til Afrika. Han mener bistanden bidrar til å opprettholde korrupte statsledere og at organisasjonene er mer opptatt av å skaffe midler enn å vurdere effekten av dem. Throndsen, som selv har bodd i Øst-Afrika i 15 år, hevder at bistanden undergraver de fattige og skaper skremselsbilder om kontinentet. Care Norge avviser kritikken og sier at de jobber aktivt for å bekjempe korrupsjon og at det har skjedd en stor utvikling innen evaluering siden Throndsens tid i organisasjonen.
1 måned siden
Oskar Westerlins nye klesmerke Behrens møter kritikk for høye priser, bruk av syntetiske materialer og manglende åpenhet rundt produksjonen. Anja Bakken Riise fra Framtiden i våre hender påpeker at merket gir misvisende informasjon om produktene, spesielt genserne som markedsføres som ullblandinger med minimalt ullinnhold, og krever åpenhet rundt leverandørlister. En TikTok-bruker har testet flere av plaggene og er lite imponert over kvaliteten. Westerlin har svart på kritikken via TikTok, hvor han erkjenner at det er rom for forbedring, spesielt når det gjelder materialvalg. Kritikken reiser spørsmål om influenceres ansvar for å fremme etisk og bærekraftig forbruk.