Ina Cabarillas Hansen (24) ble nektet hårklipp hos Metro Barbershop fordi hun er kvinne. Barbershopens begrunnelse er at de spesialiserer seg på herreklipp og barbering.
Hansen, som har kort hår, har tidligere opplevd å bli feilaktig antatt å være mann, noe som har ført til ubehagelige situasjoner. Likestillings- og diskrimineringsombudet påpeker at det er ulovlig å diskriminere på bakgrunn av kjønn ved tilgang til varer og tjenester.
Daglig leder i Metro Barbershop mener de ikke kan tilby kvinner den kvaliteten de forventer, da kvinners hår krever andre teknikker. Hansen kritiserer praksisen som gammeldags og lite lønnsom, og oppfordrer til å se individer fremfor kjønn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Jan Åge Fjørtoft uttrykker sterk misnøye med at kvinnelige kombinertutøvere nektes OL-deltakelse i 2026. Han mener det er «helt bak mål» og oppfordrer alle til å støtte kvinnene i deres kamp. IOC begrunner avgjørelsen med sportens popularitet og mangfold, men dette møter motstand fra utøvere som Gyda Westvold Hansen, som understreker det merkelige i at kun menn får representere sporten i OL. Til tross for motgangen, fortsetter kombinertmiljøet å jobbe for å inkludere kvinnene i fremtidige OL, og Westvold Hansen forteller om stor støtte fra omgivelsene.
2 måneder siden
Kristimaria Rontti (26) ble nektet stillingen som pedagogisk leder i FUS barnehage på grunn av sin graviditet, til tross for at hun var den best kvalifiserte søkeren. Diskrimineringsnemnda har konkludert med at barnehagekjeden ulovlig diskriminerte 26-åringen, og hun er tilkjent 60.000 kroner i erstatning. Likestillings- og diskrimineringsombudet har reagert kraftig og innkalt FUS til møte for å diskutere tiltak mot fremtidige hendelser. FUS beklager hendelsen og lover å forbedre sine rutiner for å sikre likestilling. Saken har skapt debatt om gravides rettigheter i arbeidslivet.
3 måneder siden
Agnete Husebye, kjent som «Agnetesh», kritiserer «Farmen kjendis» for å ha klippet bort sentrale deler av hennes opplevelse på gården, og føler seg som en statist. Hun hevder at produksjonen har fjernet hendelser som viser hennes vanskeligheter med å passe inn i gruppen, inkludert episoder der hun følte seg utenfor og ble latterliggjort. Husebye mener produksjonen aktivt har valgt å fjerne hennes opplevelser, mens de fremhever andre deltakere. TV 2 beklager at Husebye følte seg oversett og innrømmer at hun kunne fått mer skjermtid. Caroline Nitter mener Husebyes kritikk er basert på fordommer hun hadde før innspillingen.
1 måned siden
Advokat Maria Hessen Jacobsen mener kvinner bør få kortere fengselsstraffer enn menn, grunnet dårligere soningsforhold i kvinnefengsler. NRK har avdekket at kvinner i snitt får mildere straffer. I en konkret sak argumenterte Jacobsen for strafferabatt basert på kjønn, og dommeren vektla dette. Kriminalomsorgen erkjenner at mange fengsler er tilpasset mannlige innsatte, og at dette ikke samsvarer med kvinners behov. Det er uenighet om hvorvidt kvinners soningsforhold faktisk er dårligere, men det er iverksatt tiltak for å bedre situasjonen, inkludert etablering av en egen kvinneavdeling i Skien fengsel. Det er også bestemt at det skal lages en psykiatrisk spesialavdeling for kvinner samme sted.
1 måned siden
En motorsykkelbutikk i Oslo fikk kritikk for en stillingsannonse der de kun søkte menn til en lagerjobb, med begrunnelsen om tunge løft. MC-fører Ivy Ferguson reagerte sterkt og kalte annonsen diskriminerende, og uttrykte bekymring for at slike holdninger kan skremme nybegynnere fra MC-miljøet. Butikken fjernet annonsen raskt etter publisering, og daglig leder beklaget og hevdet uvitenhet om lovverket. Fagdirektør for arbeidsliv, Lars Kolberg, bekrefter at det er ulovlig å diskriminere på bakgrunn av kjønn i stillingsannonser, med få unntak.
1 måned siden
En indonesisk TikTok-profil, Ratu Thalisa, er dømt til to år og ti måneder i fengsel for blasfemi etter å ha sagt til et bilde av Jesus at han burde klippe håret. Hendelsen skjedde under en direktesending, og kommentaren kom som svar på en kommentar om hennes eget hår. Domstolen i Medan mente uttalelsen kunne forstyrre offentlig orden, etter at kristne grupper anmeldte saken. Menneskerettighetsorganisasjoner, som Amnesty International, kritiserer dommen og mener den krenker ytringsfriheten. EIT-loven, som ble brukt i dommen, har tidligere blitt kritisert for å true ytringsfriheten. Påtalemyndigheten har anket dommen, og Thalisa har syv dager på seg til å anke.
1 måned siden
En kvinne fikk avslag på sin søknad om fire timers ubetalt ammefri på kveldsvakter, og Tvisteløsningsnemnda reduserte tiden til to timer. Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner og et opprop som hevder at nemnda viser manglende forståelse for amming og undergraver kvinners rettigheter. Kritikere frykter at vedtaket kan skape presedens for fremtidige saker. En arbeidsrettsekspert mener imidlertid at vedtaket er i tråd med loven, og understreker at behovet for ammefri må vurderes individuelt, selv om utgangspunktet er kvinnens egen vurdering.
1 måned siden
Artikkelen retter fokus mot diskriminering av kvinner i yrkesskadeerstatningssystemet, særlig de som jobber i risikoutsatte omsorgsyrker. Kvinner får oftere avslag fordi skader anses som en forventet del av jobben, til tross for mangelfullt HMS-arbeid i disse sektorene. Artikkelen fremhever at dagens system favoriserer pasientrettigheter over ansattes sikkerhet og argumenterer for nødvendige regelendringer for å sikre rettferdig behandling av kvinnelige arbeidstakere. Den kritiserer også manglende politisk prioritering av saken.
2 måneder siden
Politiet rykket ut til en frisørsalong i Kristiansund etter at en kunde i 40-årene var svært misfornøyd med en maskinklipp. Mannen ble beskrevet som hissig og aggressiv, og salongens daglige leder følte seg truet nok til å tilkalle politiet. Det kom frem at kunden hadde unnlatt å betale ved tidligere anledninger, men betalte denne gangen etter mye om og men. Politiet ga mannen et pålegg om å holde seg borte fra salongen i 24 timer, men salongen ønsker han ikke tilbake som kunde i det hele tatt.
2 måneder siden
Yvonne Andersen opplevde det hun mener var diskriminering fra Coop etter at hun ble gravid. Hun fikk avslag på sin forespørsel om hjemmekontor, og vikariatet hennes ble ikke forlenget. Andersen mener dette skyldtes graviditeten. Coop avviser at graviditeten var årsaken, men Likestillings- og diskrimineringsnemnda har felt matvarekjeden for brudd på loven. Andersen mottar nå oppreisning og erstatning for økonomisk tap. Saken belyser en økende trend med diskriminering av gravide i arbeidslivet, ifølge tall fra Diskrimineringsnemnda.