Hoppsjef Jan-Erik Aalbu avslo et tilbud om 120. 000 kroner fra organisasjonen «Skigrasrota» til kvinnehopp, fordi han mener deres fremferd ikke er forenlig med skiforbundets verdier.
«Skigrasrota» er kjent for å være en kritisk røst mot ledelsen i Norges Skiforbund. Avgjørelsen har skapt debatt, spesielt sett i lys av forbundets samarbeid med andre sponsorer som våpenprodusenten Nammo.
Artikkelen stiller spørsmål ved om det er verre å motta penger fra en kritisk grasrotbevegelse enn fra aktører innen våpenindustri, usunn mat eller klimaskadelig virksomhet, og etterlyser en tydeligere begrunnelse fra Aalbu.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Skigrasrota ønsket å donere 120.000 kroner til de norske hoppjentene før VM i Trondheim, men Norges Skiforbund takket nei. Begrunnelsen er at Skigrasrotas fremtreden og aktivitet ikke er forenlig med forbundets verdier. Skigrasrota, som ble stiftet i forbindelse med uro rundt tidligere hoppsjef Clas Brede Bråthen, har vært en kritisk røst mot Skiforbundets ledelse. Hopplandslaget står uten hovedsponsor, og Skigrasrota vurderer nå å opprette en stipendordning for rekrutter i stedet for å gi pengene til landslaget.
18 dager siden
Skiskytter Karoline Knotten ble vraket fra landslaget etter å ha stilt spørsmål ved treningsplanen foran OL-sesongen. NRKs skiskytterekspert Marte Olsbu Røiseland kritiserer avgjørelsen og mener det straffer utøvere for å tenke selv. Knotten ønsket å forbedre opplegget, men landslagssjefen krever full lojalitet. Røiseland mener forbundet burde verdsette engasjement og åpen dialog, og frykter at mangel på takhøyde kan kvele tilliten og utviklingen i norsk skiskyting. Hun understreker at initiativ og refleksjon bør verdsettes, ikke straffes, og at saken handler om hvilken kultur Skiskytterforbundet ønsker å skape.
4 måneder siden
FIS-president Johan Eliasch sår tvil om hvorvidt alpinstjernene selv har forfattet brevene som kritiserer forbundet. Han antyder at andre aktører med økonomiske interesser står bak. Utøverne, deriblant Aleksander Aamodt Kilde, har kritisert FIS for å ha avvist et tilbud fra investeringsselskapet CVC. De mener FIS prioriterer en sentralisert medieavtale med Infront fremfor å vurdere andre tilbud. Utøverne krever mer åpenhet og dialog med forbundet om sportens utvikling. Eliasch hevder at utøverne ikke har engasjert seg før de fikk høre om en potensiell investering på 400 millioner euro.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer pengebruken og mangelen på åpenhet under ski-VM i Trondheim. Den stiller spørsmål ved kostnadene for hoppanlegget, som beløper seg til 444 millioner kroner, og stiller spørsmål ved verdien av investeringen. Arrangementets bærekraftsprofil kritiseres også, med henvisning til transport av utstyr og energikrevende snøproduksjon. Manglende tilgang for lokalradio og favorisering av VM-sponsor Adresseavisen i nyhetsformidlingen fremheves som eksempler på manglende åpenhet. Artikkelen konkluderer med at ærlighet og åpenhet er viktigere enn selve arrangementet.
15 dager siden
Janteloppet har møtt kritikk etter å ha redusert premiepotten for kvinner i det 40 kilometer lange rennet, noe som førte til protester fra blant andre Astrid Øyre Slind. TV 2-ekspert Petter Skinstad kalte avgjørelsen for kjønnsdiskriminering. Reda El Chaar, Janteloppets medeier, avviser kritikken og mener endringen skyldes for få påmeldte kvinner. Han anklager Skinstad for å bruke saken til å fremme seg selv. Flere utøvere, inkludert Ebba Andersson, har uttrykt misnøye med situasjonen, selv om El Chaar mener Janteloppet viser engasjement for kvinners deltakelse i sporten.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.
2 måneder siden
Maren Lundby har foreslått å endre reglene i hoppsporten slik at utøvere med for lav BMI diskvalifiseres, for å unngå at utøvere får helseutfordringer. Forslaget kommer etter at Silje Opseth sto frem med vektutfordringer. Eirin Maria Kvandal kritiserer Lundbys utspill og mener det er et dårlig tidspunkt å ta debatten, rett før VM. Halvor Egner Granerud mener Lundby viser manglende forståelse for naturlig slanke utøvere og frykter diskriminering. Han er åpen for å utvide tabellen for skilengde basert på vekt, men understreker at det ikke må gå på bekostning av de som er naturlig slanke. Lundby selv ønsker en debatt for å forbedre regelverket og unngå helseutfordringer.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
4 måneder siden
Toppalpinister, inkludert Aleksander Aamodt Kilde, kritiserer Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) for manglende åpenhet i forbindelse med en potensiell milliardavtale om medie- og sponsorrettigheter. Utøverne hevder at FIS avviste et tilbud fra investeringsselskapet CVC uten å vurdere det grundig, og at forbundet prioriterer en avtale med Infront. FIS avviser påstandene og hevder at CVCs tilbud var et investeringsforslag, ikke et tilbud om medierettigheter. Utøverne har sendt et nytt brev til FIS der de ber om å vente med Infront-avtalen og vurdere andre tilbud, samt å inkludere utøvernes synspunkter i sportens utvikling.