Trond Lundquist (70) oppsøkte legevakten tre dager på rad med sterke magesmerter, men ble sendt hjem med beskjed om å ta Paracet og Ibux. Hans kone, Line Alexandra Borchgrevink, insisterte på videre helsehjelp.
Etter en kraftig blødning ble Lundquist innlagt på sykehus, hvor det ble oppdaget en svulst i leveren. Ekteparet føler seg ikke tatt på alvor av legevakten og ønsker en endring i rutinene.
Larvik legevakt beklager hendelsen og oppfordrer pasienter til å ta kontakt ved misnøye. Kommunalsjefen mener legevakten har god tillit, men understreker viktigheten av å klage ved misnøye.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
En mann i Finnmark døde av massive indre blødninger etter å ha blitt funnet syk hjemme. Pårørende hevder de gjentatte ganger kontaktet legevakten uten å få hjelp, og at de ble møtt med avvisning. De måtte vente i åtte timer på ambulanse. Familien, som selv har helsefaglig bakgrunn, har klaget saken inn til fylkeslegen og helsetilsynet og mener behandlingen var uforsvarlig. Legevakten skal ha nektet ambulanse og bedt familien transportere pasienten selv. Pasienten ble først sendt til en kommunal akutt døgnenhet, før han senere ble overført til sykehus hvor han døde. Fylkeslegen bekrefter at saken er under behandling.
4 måneder siden
Thomas Kraut opplevde å bli feildiagnostisert med fedme i flere år, mens han i virkeligheten hadde en stor svulst i magen. Han ble henvist til overvektsklinikk, men svulsten ble ikke oppdaget før en forundersøkelse for slankeoperasjon. Svulsten veide 27,3 kilo og førte til at han mistet en nyre og deler av tynntarmen. Kraut har fått avslag på erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE), som mener det ikke foreligger feilbehandling. Kraut og hans kone er kritiske til helsevesenets håndtering av saken og manglende ansvar. En evaluering av pasientskadeordningen er gjennomført, men helseministeren har ikke kommentert saken. Kraut har klaget på avslaget fra NPE.
4 måneder siden
Sykehuset Telemark har meldt fem alvorlige hendelser til Helsetilsynet etter at pasienter fikk forsinkede kreftdiagnoser på grunn av lang ventetid på koloskopi. En pasient er død, en har usikker prognose, mens tre ikke har tegn til prognosetap. Sykehuset beklager hendelsene og erkjenner at manglende systemer kan ha bidratt til forsinkelsen. Det har vært kjent over tid at det er risiko for pasientskade grunnet lange ventelister. Statsforvalteren har åpnet tilsynssak, og sykehuset har iverksatt tiltak for å redusere ventetiden.
1 måned siden
Statsforvalteren i Agder har konkludert med at en kreftpasient ved Sørlandet sykehus ikke fikk forsvarlig oppfølging. Bakgrunnen er en klage fra januar i fjor om mangelfull kreftbehandling. Sykehuset har erkjent at en CT-undersøkelse ikke ble utført som den skulle, noe som førte til at pasienten ikke fikk nødvendig helsehjelp i tide. Dette beskrives som et stort avvik fra god praksis og i strid med forsvarlighetskravet. Sørlandet sykehus har beklaget hendelsen. Pasienten som klaget på behandlingen, er nå død.
3 måneder siden
En 45 år gammel kvinne, Cheryl, fikk diagnosen tykktarmskreft etter å ha ignorert flere symptomer i lang tid. Hun opplevde blant annet magesmerter, endringer i avføringsmønster, og blod i avføringen. Hun trodde feilaktig at symptomene skyldtes andre årsaker, som hemoroider. En mage- og tarmspesialist understreker at blod i avføringen, endringer i avføringsvaner og jernmangel kan være tegn på tarmkreft. Han avliver også myten om at friskt blod i avføringen alltid er ufarlig. Forekomsten av tarmkreft i Norge er høy, og risikofaktorer inkluderer lite fysisk aktivitet, overvekt, høyt inntak av rødt kjøtt og alkohol. Tidlig diagnose er viktig for et godt behandlingsresultat.
3 måneder siden
Tormod (88) fra Fauske opplevde et hjerteinfarkt, men ventet tre dager med å ringe 113 for å unngå behandling i Tromsø. Han var kritisk til at PCI-senteret i Bodø ikke er døgnåpent og nektet å reise til Tromsø. Han fikk til slutt vellykket behandling i Bodø. Konflikten rundt PCI-tilbudet i Nordland har ført til at Bodø kun har et dagtilbud, mens Tromsø har døgnåpent. Tormod mener konflikten er på «barnehagenivå» og at helseministeren må gripe inn. Både kommuneoverlege og avdelingsoverlege advarer mot å vente med å ringe 113 ved hjerteinfarktsymptomer. Helse Nord opplyser at UNN overtok ansvaret for PCI-senteret i Bodø fra 2. januar.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Trond Vesterås (68), en ALS-pasient som opplevde å bli tvangsflyttet av Gjøvik kommune til en skjermet avdeling for demente. Flyttingen skjedde etter at Vesterås hadde klaget på forholdene ved sitt tidligere omsorgssenter. Kommunen begrunnet først flyttingen med at Vesterås manglet samtykkekompetanse, men trakk vedtaket tilbake dagen etter. Vesterås selv opplever oppholdet på den skjermede avdelingen som svært negativt, preget av hyling og skriking, og han savner muligheten til å spise middag sammen med andre beboere. Pasient- og brukerombudet har klaget på tvangsvedtaket, og stiller spørsmål ved vurderingen av Vesterås' samtykkekompetanse. Vesterås har søkt om overflytting til en lindrende avdeling, men har fått avslag. Statsforvalteren og Pasient- og brukerombudet er uenige om klagen er gyldig eller ikke.
3 måneder siden
88 år gamle Tormod Karlsen fikk et hjerteinfarkt natt til julaften, men valgte å ikke ringe 113. Han nektet å bli sendt til sykehuset i Tromsø, da hjerteavdelingen i Bodø var stengt om natten. Karlsen, som tidligere har jobbet som sykepleier, kjente igjen symptomene, men ventet i tre døgn før han kontaktet helsevesenet. Ambulansepersonell konstaterte hjerteinfarkt og foreslo transport til Tromsø, men Karlsen insisterte på å bli kjørt til Bodø. Han er en sterk tilhenger av sykehuset i Bodø og angrer ikke på sin beslutning, selv om han tok en stor risiko. Saken belyser den pågående sykehusstriden i Nordland.
4 dager siden
Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer på at 100 år gamle Gerd ikke har fått operert bort en blødende kul i ansiktet, til tross for at hun plages av den. Pårørende mener sykehuset prioriterte bort behandlingen på grunn av hennes alder. Listhaug krever at helseministeren sørger for at Gerd får nødvendig hjelp og en uforbeholden unnskyldning. Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre understreker at eldre skal føle seg trygge og godt ivaretatt, og at det planlegges behandling for Gerd ved St. Olavs hospital. Frp vil gjeninnføre Eldreombudet for bedre å ivareta eldres rettigheter, mens Vestre mener ressursene bør brukes på direkte omsorg og behandling. Sykehuset har forklart at de har gjort en helhetlig medisinsk vurdering, og at alder ikke alene avgjør behandlingen.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feilaktig en pasient som kun skulle på sårkontroll. Feilen skjedde fordi sykehuset ikke kontrollerte fullt navn og fødselsdato før operasjonen. Pasienten reagerte kraftig og mener Ahus bagatelliserer hendelsen. Ahus har varslet Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med saken. Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken mens den er under behandling.