En sak publisert av TV 2 forteller om kritikkverdige forhold ved Heimdal politistasjon i Trondheim. 23 tidligere og nåværende politiansatte forteller om utfrysing, mobbing og forskjellsbehandling.
Flere ansatte har forsøkt å varsle om kritikkverdige forhold rundt ledelsen, men opplever en fryktkultur. Politiets Fellesforbund sentralt mener det ikke er trygt å varsle i politiet.
Lederen for justiskomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad, er bekymret og ønsker en evaluering av dagens varslingssystem, samt å vurdere å gi varslingsombudet større ansvarsområder. Varslingsombudet behandler nå saken til en politibetjent fra Heimdal politistasjon.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
25 dager siden
En politileder i Trøndelag har fratrådt sin stilling etter at TV 2 har rapportert om flere tilfeller av et dårlig arbeidsmiljø ved Heimdal politistasjon. Anklagene omfatter mobbing, trakassering og forskjellsbehandling. En av sakene involverer en politibetjent som ble suspendert etter et privat forhold, og som senere varslet mot flere ledere. Detaljer fra hennes personalsak ble også gjort tilgjengelig for mange kolleger. Spesialenheten etterforsker nå den fratredende lederen for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen. Politimesteren i Trøndelag politidistrikt bekrefter fratredelsen og opplyser at de arbeider med tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet.
1 måned siden
Flere ansatte i Troms politidistrikt har varslet om ukultur og dårlig arbeidsmiljø. Politimesteren bekrefter at varselet omhandler ledelse, arbeidsmiljø og faglig uenighet på et overordnet nivå, og at politidistriktet tar saken svært alvorlig. Advokatfirmaet Kluge har gjennomgått anklagene. Politiets Fellesforbund bistår sine medlemmer, men lokallagslederen påpeker at varsling er krevende og belastende for alle involverte, og at de generelt ikke anbefaler sine medlemmer å varsle.
2 måneder siden
Ved akuttpsykiatrisk avdeling på Ahus har åtte spesialister sagt opp det siste halvåret, noe som har ført til bekymring for arbeidsmiljøet. Ansatte har varslet om en fryktkultur, underbemanning og at ufaglærte settes i ansvarsroller. Det er også rapportert om flere tilfeller av skader på ansatte og pasienter. Sykehusledelsen har erkjent en krevende situasjon og har startet to granskinger for å undersøke påstandene. Samtidig er det intern uenighet blant de ansatte om hvordan arbeidsmiljøet oppleves.
4 måneder siden
Flere uttrykker bekymring for økt maktbruk fra politiet etter at en politimann ble frikjent i Høyesterett for voldsbruk i Kongsberg. Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) og Advokatforeningen frykter at dommen kan føre til mer vold fra politiet og svekke tilliten til rettsvesenet. Politiets Fellesforbund mener derimot at dommen ikke vil endre politiets praksis, og at politiet alltid skal bruke minst mulig makt. Høyesterett la vekt på politiets vurdering av situasjonen, noe kritikere mener gir politiet for stort handlingsrom. Det er også reist spørsmål om hvorvidt dommen tar hensyn til den som utsettes for maktbruken.
1 måned siden
En artikkel i VG belyser vold og trusler mot skoleassistenter, spesielt i Osloskolen, hvor de er mest utsatt. En anonym assistent forteller om fysisk og verbal vold fra elever, og føler seg lite involvert i oppfølgingen av hendelsene. Fagforbundet støtter henne og krever mer oppmerksomhet rundt assistentenes arbeidsforhold og bedre oppfølging fra ledelsen. Voldsepisoder øker i Trondheim og Stavanger, mens Bergen har hatt nedgang etter å ha iverksatt tiltak. Oslo kommune svarer med å etablere et team som skal gi støtte til ansatte ute på skolene fra 2025.
1 måned siden
Fagpersoner uttrykker bekymring for pasientsikkerheten i flere av Peder Kjøs' terapiproduksjoner, særlig serien «Jeg mot meg». Et varsel er sendt til Helsetilsynet etter bekymringer fra en tidligere pasient, og fagfolk mener produksjonene viser systemsvikt. Statsforvalteren vurderte å opprette tilsynssak for flere pasienter, men avventer mer informasjon. Kritikere har tidligere problematisert de etiske konsekvensene av reality-terapi for deltakerne. En studie viser at deltakernes erfaringer i «Jeg mot meg» er blandet, med både positive og negative opplevelser. NRK og Anti ønsker ikke å kommentere saken direkte, men understreker at de har fulgt retningslinjer og gitt god oppfølging.
3 måneder siden
Tina Søreide bekrefter at det er mottatt varsler mot henne etter sin avgang som konkurransedirektør. Varslene omhandler hennes lederstil og påstås å ha skapt et uforsvarlig arbeidsmiljø. Verneombudet bekrefter at et tjuetalls personer har varslerstatus i saken, og at departementet har behandlet varslene. Søreide avviser blankt påstandene om fryktkultur og kritikkverdig lederstil, og mener det er et ufint angrep på en leder som har gjort jobben sin. Hun er usikker på om det er korrekt å kategorisere informasjonen som varsel.
1 måned siden
En intern rapport viser at politiet i Nord-Norge slår alarm på grunn av kritisk personellmangel. Flere hundre nye stillinger for å bekjempe gjengkriminalitet har ført til at politifolk flykter sørover, noe som resulterer i redusert drift og utfordringer med å opprettholde beredskapen. Selv om regjeringen har bevilget midler for å styrke politiet, fører den interne rekrutteringen til at stillinger i nord ikke blir fylt. Politiinspektør Holthe fremhever at tilknytning til familie og venner i sør veier tyngre enn lønn. Justisministeren er kjent med situasjonen og vurderer tiltak for å bedre rekrutteringen og stabiliteten i nord, blant annet å se på en ordning hvor praksisplassene gjennomføres i nord.
1 måned siden
En politimann og fotballildsjel på Romsås har lenge varslet om økende problemer med vold, narkotika og rekruttering av unge til kriminelle miljøer. Han føler seg ikke hørt av bydelen, og beskriver situasjonen som en varslet katastrofe etter en knivstikking på T-banestasjonen. Frivillige bekrefter problemene, men frykter å snakke åpent om det. Bydelen avviser at det er et stort problem og mener de har gode tiltak, men flere savner handling og forutsigbarhet i oppfølgingen av ungdommene.
1 måned siden
TV 2 har avslørt at ansatte i Oslo politidistrikt har hatt en hemmelig rabattavtale på parkering, til en verdi av 31.200 kroner årlig. Jurister mener dette kan være korrupsjon, og politiledelsen har bedt de ansatte om å avslutte avtalene. Spesialenheten etterforsker saken etter et anonymt varsel. Advokater påpeker at flere faktorer må vurderes før man kan konkludere om korrupsjon, men er enige om at saken potensielt kan skade tilliten til politiet. Parkeringsselskapet opplyser at rundt 60 politiansatte har benyttet seg av denne avtalen.