Ved akuttpsykiatrisk avdeling på Ahus har åtte spesialister sagt opp det siste halvåret, noe som har ført til bekymring for arbeidsmiljøet. Ansatte har varslet om en fryktkultur, underbemanning og at ufaglærte settes i ansvarsroller.
Det er også rapportert om flere tilfeller av skader på ansatte og pasienter. Sykehusledelsen har erkjent en krevende situasjon og har startet to granskinger for å undersøke påstandene.
Samtidig er det intern uenighet blant de ansatte om hvordan arbeidsmiljøet oppleves.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Flere kilder TV 2 har snakket med mener at ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) må byttes ut på grunn av en alvorlig krise ved sykehuset. Spesielt traumeavdelingen er hardt rammet, med flere ubesatte overlegestillinger og uholdbar arbeidsbelastning. En tillitsvalgt mener at krisen er et symptom på større ledelsesproblemer, og at øverste ledelse i for stor grad skyver ansvaret nedover og har abdisert fra sine kjerneoppgaver. Sykehusledelsen har ikke ønsket å kommentere kritikken direkte, men sier de jobber med å løse problemene. Det fryktes at situasjonen vil forverres ytterligere.
1 måned siden
Traumeavdelingen på Ullevål sykehus opplever en alvorlig bemanningskrise med mangel på nesten halvparten av overlegene. Dette skyldes dels interne problemer ved Gastrokirurgen, hvor mange av traumekirurgene også er ansatt. Overleger har uttrykt mistillit til ledelsen ved Gastrokirurgen, noe som forverrer situasjonen. Sykehusledelsen sier de jobber med å finne løsninger, inkludert et samarbeid med Forsvaret, men understreker at de interne utfordringene må løses. Situasjonen skaper bekymring for pasientsikkerheten og beredskapen, spesielt med tanke på avdelingens nasjonale ansvar ved store hendelser.
3 måneder siden
En alvorlig bemanningskrise ved akuttavdelingen på Oslo universitetssykehus (OUS) truer den nasjonale krise- og katastrofeberedskapen. Ansatte har i flere år varslet om en uholdbar situasjon, men opplever at lite har blitt gjort. Avdelingen, som er førstelinje for 3,2 millioner nordmenn, mangler overleger og sliter med å rekruttere. Dette fører til stor belastning for de ansatte og frykt for at liv kan gå tapt. Tre departementer er varslet om krisen, men situasjonen vedvarer. Personskadeforbundet har også varslet om den alvorlige situasjonen. Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter å ha mottatt bekymringsmeldinger og følger utviklingen.
20 dager siden
Tillitsvalgte ved Akershus universitetssykehus (Ahus) er bekymret for at helseministerens ventetidsløfte fører til forskyving av pasienter mellom ventelister, uten at kapasiteten øker. Ansatte jobber overtid i ekstra poliklinikker for å redusere publiserte ventetider, men mangel på kapasitet for videre behandling skaper interne køer. Psykologer frykter at politisk press for å korte ned ventelistene går utover behandlingskvaliteten. Ledelsen ved Ahus erkjenner en opphopning av pasienter som venter på operasjon, spesielt innen ortopedi. Helseministeren følger situasjonen og erkjenner at tiltakene kan medføre kapasitetsutfordringer.
3 måneder siden
Norges største akuttavdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS) står i fare for å kollapse, noe som skaper bekymring for landets kriseberedskap. Ansatte har gjentatte ganger varslet om situasjonen over flere år, og det er nå kun seks av ni overlegestillinger besatt. SV reagerer sterkt på situasjonen og kaller helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre inn på teppet for å svare på hvilke tiltak som er iverksatt. Helseministeren ble varslet om krisen i juli i fjor, men situasjonen ser ikke ut til å ha blitt løst.
2 måneder siden
Ambulansearbeidere ved Oslo Universitetssykehus (OUS) melder om utfordrende arbeidsforhold på grunn av økt bruk av konfereringsplikt, som krever at de må spørre sykehuset om pasienter kan legges inn. Dette fører til at ambulansepersonell opplever det vanskelig å få lagt inn pasienter, spesielt i grensetilfeller der de mener situasjonen er mer alvorlig enn sykehuslegene. Sykehusene mangler oversikt over hvor ofte pasienter nektes innleggelse, og det finnes ingen avvikskode for å registrere dette. OUS jobber med en digital løsning for å bedre registreringen av slike avvik. Ambulansepersonell føler at sykehuslegene har fått for mye makt, og at det er et hierarki som påvirker beslutningene.
1 måned siden
En NRK-artikkel avslører alvorlige konflikter og et dårlig arbeidsmiljø ved Seksjon for transplantasjon på Rikshospitalet. Dette har ført til at flere erfarne kirurger har sluttet, noe som har resultert i kompetansetap og lengre ventelister. En tidligere kirurg forteller om mobbing av seksjonsoverlegen og en uholdbar arbeidssituasjon. En kirurg drakk på jobb og ble dømt for dette, men sykehusledelsen unnlot å informere Helsetilsynet om hans rusproblemer. Sykehuset har brukt store summer på sluttpakker og vikarer. Konfliktene har fortsatt i flere år, og nye uenigheter har ført til ytterligere avgang av erfarne overleger.
2 måneder siden
Et nytt journalsystem ved flere sykehus i Sør- og Østlandet har hatt omfattende dataproblemer, med ukentlige nedetider. Ansatte frykter for pasientsikkerheten, da viktig informasjon kan gå tapt og pasienter kan bli glemt. Sykehusledelsen innrømmer at manglende tilgang til journalopplysninger kan påvirke pasientsikkerheten. Det jobbes med å rette feilene, og en backup-løsning er på plass, men systemet er fortsatt ustabilt. Enkelte leger mener systemet ikke er trygt nok, spesielt i akutte situasjoner.
3 måneder siden
Norsk kirurgisk forening frykter at traumeavdelingen ved Ullevål sykehus er i ferd med å kollapse på grunn av mangel på overleger. Nesten halvparten av stillingene står ledige, og fra februar vil avdelingen kun ha halvparten av spesialistene de trenger. Dette kan få alvorlige konsekvenser for landets traumeberedskap, da avdelingen er landets største og tar imot de alvorligst skadde. Bemanningsproblemene skyldes at kirurgene må jobbe ved to avdelinger, noe som har ført til stor vaktbelastning. Sykehusledelsen har ikke klart å løse situasjonen, og det er ingen nye traumekirurger på vei.
1 måned siden
En kirurg ved Sørlandet sykehus er tatt ut av tjeneste og granskes av Statsforvalteren etter flere alvorlige hendelser, inkludert et dødsfall etter en mageoperasjon. Tre nye pasientsaker knyttet til samme kirurg har blitt varslet det siste halvåret, i tillegg til en pågående tilsynssak fra 2022. Helsetilsynet undersøker om kirurgens behandlingsvalg kan ha bidratt til dødsfallet. Sykehuset erkjenner at rekrutteringssituasjonen er utfordrende, noe som fører til høyt arbeidspress blant de ansatte.