Bruce Springsteen slipper 27. juni «Tracks II: The Lost Albums», en samling bestående av 83 uutgitte låter fordelt på sju album.
Materialet er spilt inn mellom 1983 og 2018, men har av ulike grunner ikke blitt utgitt før nå. Springsteen uttaler at han er glad for å endelig kunne dele disse låtene med publikum.
Samlingen gir et innblikk i 35 år med Springsteens musikalske utvikling, fra lo-fi eksperimenter til mer polerte produksjoner. En smakebit fra albumet, låten «Rain In The River» fra albumet «Perfect World», er allerede tilgjengelig på strømmetjenester.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
25 dager siden
Bruce Springsteen slipper «Tracks II: The Lost Albums» i slutten av juni, en samling bestående av sju album med 83 uutgitte låter spilt inn mellom 1983 og 2018. Springsteen sier at han har spilt disse låtene for venner i flere år, men at de av ulike grunner ikke er utgitt før nå. Han fullførte materialet under koronapandemien, og låtene føles nå fullstendige. Plateselskapet Sony Music skriver at «LA Garage Sessions '83» kan sees som en kobling mellom albumene «Nebraska» (1982) og «Born in the U.S.A.» (1984). En smakebit fra samlingen, «Rain In The River», er nå tilgjengelig på strømmetjenester.
25 dager siden
Bruce Springsteen, 75 år, overrasker fansen med å gi ut syv album med tidligere ukjent materiale. Samlingen «Tracks II: The Lost Albums» inneholder 83 låter skrevet og spilt inn mellom 1983 og 2018, hvorav 74 aldri har vært utgitt før. Springsteen forteller at han begynte å fullføre prosjekter under koronapandemien, og flere av albumene var allerede klare for utgivelse. Samlingen inkluderer blant annet «LA Garage Sessions 83» og «Streets of Philadelphia Sessions». Som en forsmak har han sluppet låten «Rain In The River». Samlingen kommer 27. juni og slippes på CD og vinyl.
4 måneder siden
Denne musikkuken byr på flere sterke utgivelser, inkludert tre album som får terningkast 6. Miles Davis' konsertopptak fra Frankrike i 1963 og 1964 er samlet i en seks timers utgivelse. Ellen Sofie Hovland får ros for sine sterke tekster og nære formidling. Bill Evans' konsert fra Kongsberg i 1970 er funnet og restaurert, og beskrives som en perle. I tillegg er det kommet en rekke nye julemusikkutgivelser. Andre anmeldte album inkluderer Michaela Antalova & Adrian Myhr, Markus Kaardal og Musicmusicmusic.
3 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et bredt spekter av utgivelser. Et tidligere uoppdaget liveopptak med Al Jarreau får toppkarakter, mens supergruppen Unionen debuterer med et variert lydbilde. Daniel Garcia Trio leverer et samspilt album med gjesteartister, og Carl Petter Opsahl avslutter sin trilogi med et personlig verk for bassklarinett. Tor Einar Bekken og Anders Elsås utforsker improvisasjon med gitar, piano og installasjon. Anmeldelsene viser en solid musikkuke med flere sterke utgivelser innenfor ulike sjangre.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Jon Larsens nye album, 'No Man's Land', som kombinerer string swing med strykere fra Minsk kammerorkester. Larsen, kjent for sin allsidighet som gitarist, maler og stjernestøvforsker, har i 30 år hatt et ønske om å oppsummere sin musikk for strykere. Strykerne ble spilt inn for 18 år siden, og nå har han fullført prosjektet med de unge gitaristene Ola Erlien og Gustav Skaaret som solister. Musikken er inspirert av Django Reinhardt, men også av Zappa, Grieg, Piazzolla og film noir. Albumet markerer et generasjonsskifte innen string swing.
4 måneder siden
Artikkelen gir en oversikt over ny julemusikk fra en rekke norske artister. Blant utgivelsene er det både tradisjonelle og nyskapende tolkninger av kjente og ukjente julesanger. Øyvind Kristiansen og Jonas Kilmork Vemøy leverer vakre versjoner, mens Trude Kristin Bjørnstad presenterer et album bygd på kjærlighet. Trio Mediæval skiller seg ut med 18 julesanger på flere språk. Gjermund Larsen Trio kombinerer folkemusikk og jazz, og Uranienborg Vokalensemble tilfører et unikt korpreg. Berit Opheim fortsetter sin tradisjon, mens Liv Ellen Rønning gir en live jazz-konsert. Gitarist Knut gir ut to album, og Ytre Suløens Jass-ensemble spiller tradjazz. Audun Barsten og Marlen Tjøsvoll gir ut tre julesanger.
18 dager siden
Bon Iver har gitt ut albumet «SABLE, fABLE», som markerer et skifte fra folk-sound til et mer R&B-preget uttrykk. Albumet er en fortsettelse av EP-en «SABLE», og deler seg i en prolog som minner om bandets tidlige verk, og en epilog som utforsker soul-sampling, synther og elektronisk perkusjon. Bon Iver samarbeider med artister som Dijon, Danielle Haim og Flock of Dimes, og Vernon bruker sin vokal til å uttrykke håp og glede. Albumet inviterer til å reflektere over Bon Ivers musikalske utvikling.
3 måneder siden
I den kommende episoden av «Hver gang vi møtes» er det Stein Torleif Bjella som er i fokus, etter å ha vært på sidelinjen i de fire foregående episodene. Thomas Dybdahl omtaler Bjella som «Høvdingen», og Bjella selv uttrykker stor glede og overveldethet over å endelig få høre de andre artistenes tolkninger av hans musikk. Han har tidligere sett hvor mye arbeid som legges ned i tolkningene og er både stolt, lykkelig og litt brydd. VG-anmelder Marius Asp vil anmelde kveldens sanger.
2 måneder siden
Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen har sluppet sitt første album sammen, «Stillhouse Live», som er et liveopptak fra en konsert i Harstad. Duoen møttes første gang i 2011 under en markering av Bob Dylans 70-årsdag, og har siden utviklet et sterkt musikalsk samarbeid. Albumet består av både egne låter og coverlåter av blant andre Bruce Springsteen og John Prine. Raknes bidrar med jazzbass og elektroniske elementer, mens samspillet mellom Raknes og Wilhelmsens stemmer står sentralt. Albumet er tilgjengelig digitalt.
28 dager siden
Artikkelen omhandler Kristoffer Cezinando Karlsens nye album «Sinekyre 3», som markerer et tydelig brudd med hans tidligere pop-orienterte stil. Albumet beskrives som udefinerbart, med et lydbilde preget av industriell elektronika, 90-talls hiphop og moderne klassisk musikk. Tekstene er underordnet og fungerer mer som en del av lydbildet. Albumet gir et innblikk i artistens kaotiske tankesett, men er ikke nødvendigvis lett å lytte til. Anmelderen mener at albumet er gjennomtenkt, men ikke plettfritt i gjennomføringen, og at lytterens opplevelse vil være avgjørende for hvordan det mottas.