Bon Iver har gitt ut albumet «SABLE, fABLE», som markerer et skifte fra folk-sound til et mer R&B-preget uttrykk. Albumet er en fortsettelse av EP-en «SABLE», og deler seg i en prolog som minner om bandets tidlige verk, og en epilog som utforsker soul-sampling, synther og elektronisk perkusjon.
Bon Iver samarbeider med artister som Dijon, Danielle Haim og Flock of Dimes, og Vernon bruker sin vokal til å uttrykke håp og glede.
Albumet inviterer til å reflektere over Bon Ivers musikalske utvikling.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
4 dager siden
Vidar Furholt, singer-songwriter fra Marnardal med bakgrunn som lektor i Stavanger, har gitt ut albumet «Slippe taket». Albumet preges av personlige og inderlige tekster på sørlandsdialekt, der han reflekterer over minner, læring av feil, relasjoner og det å gi slipp på fortiden for å se fremover. Musikalsk beveger han seg i et singer-songwriter-landskap med innslag av country, og får støtte av dyktige musikere fra Stavanger, blant annet gitaristen Dag Vagle. Furholts uttrykk og stemme kan minne om artister som Jan Eggum og Bjørn Eidsvåg. Han legger vekt på ekte følelser, verdifulle relasjoner og viktigheten av å bruke tiden på det som virkelig betyr noe. «Slippe taket» byr på et varmt og troverdig møte med en moden artist som deler sitt univers.
3 måneder siden
Saksofonisten Immanuel Wilkins er en av de mest spennende stemmene i jazzen. Hans nye album, «Blues Blood», er en meditativ tilbakeblikk på barndommen, med en multimedia produksjon om arv og røtter. Albumet er medprodusert av Meshell Ndegeocello og har et sterkt musikalsk fundament med Rick Rosato på bass, Kweku Sumbry på trommer og Micah Thomas på piano. For første gang inkluderer Wilkins vokal, med bidrag fra Ganavya, June McDoom og Yaw Agyeman, samt gjesteartister som Cécile McLorin Salvant. Musikken er krevende, men gir lytteren en rik opplevelse og bekrefter Wilkins som en viktig stemme i moderne jazz.
1 måned siden
Reolôs album «Dystopi Delete» utforsker et unikt musikalsk landskap ved å blande norsk folkemusikk med indierock og jazz. Vokalist Anders Røine bidrar med skarpe, kritiske og morsomme tekster sunget med en særegen stemme. Med musikere som Hans Hulbækmo og brødrene Kjorstad, som trakterer et mangfold av instrumenter, skapes et lydbilde utenfor det vanlige. Støymagiker Lasse Marhaug tilfører en improvisert dimensjon som gir albumet et ekstra krydder.
4 dager siden
Kjetil Husebø feirer sin 50-årsdag med utgivelsen av dobbelt-CD-en «Piano Transformed – Interspace». Albumet inneholder over 90 minutter med nye musikalske transformasjoner, innspilt i studioet til Morten Qvenild på Nesodden. Med 18 improviserte låter kombinerer Husebø live sampling, elektronikk og redigering i samarbeid med medprodusent og tekniker Juhani Silvola. Musikken hans krever tid og oppmerksomhet fra lytteren, og avslører stadig nye lag ved gjentatte lyttinger. Husebøs verk oppleves som filosofisk og utfordrende, selv om enkelte kan oppfatte det som noe langdrygt.
13 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
13 dager siden
Artikkelen introduserer Vaarin, en singer-songwriter fra Hokksund, og hennes nye album «Heading Home». Albumet beskrives som en reise tilbake til artistens røtter og oppvekst i et kreativt hjem. Gjennom tekstene utforsker Vaarin temaer som minner, nostalgi og følelsen av å høre hjemme, selv etter å ha flyttet til hovedstaden. Albumet er et samarbeid med flere musikere, inkludert artistens far, og fremheves som et nydelig og inderlig visittkort som viser Vaarins talent og stemme.
1 måned siden
Kvedarkvintetten, en vokalgruppe fra Hallingdal, gir ut albumet «Tagal» med musikk skrevet av Jorun Marie Rypdal Kvernberg. Albumet utforsker ordløs sang og grensene mellom språk og musikk. Anmelderen beskriver musikken som tidvis pirrende med uforløste spenninger, og fremhever låten «Ho oppa haia» som et moderne lokkerop. Selv om gruppen får ros for sin homogene klang, savner anmelderen mer spenningsutløsning og rom for individuelle stemmer. Likevel beskrives innspillingen som gripende, spesielt når vokalistene etterligner felespill.
25 dager siden
Artikkelen omhandler Julie Alapnes' tredje album «Reinkalvria», der hun kombinerer folkemusikk med rock og joik. Alapnes skriver selv tekstene, som omhandler temaer som kjærlighet, tvil og håp. Hun får skryt for sin stemme og sitt musikalske uttrykk, og for å ha med seg dyktige musikere som Petter Carlsen, Aleksander Kostopoulos og Halvard Rundberg. Instrumentalsporet «Gazas håp» fremheves spesielt.