Frp-politiker Bård Hoksrud sliter med å holde vekten og redusere inntaket av Pepsi Max. Han innrømmer at gamle vaner har tatt over igjen.
Artikkelen beskriver Frp-politiker Bård Hoksruds utfordringer med livsstil. Etter en periode med redusert Pepsi Max-forbruk og vekttap, har han nå sprukket og drikker igjen tre-fire liter daglig, samtidig som kiloene har kommet tilbake.
Hoksrud forklarer dette med dårlig kosthold, mye reising og manglende planlegging. Han snakker også om sin dyre hobby med å samle pins, som han har brukt store summer på, men som Silje Sandmæl har hjulpet ham å bli mer bevisst på.
Hoksrud, som helsepolitiker, brenner for at privatøkonomi skal læres i skolen, da han ser sammenhengen mellom økonomiske problemer og psykisk helse, spesielt blant unge. Silje Sandmæl støtter dette og ønsker samarbeid.
Bård Hoksrud
Silje Sandmæl
Frp
Stortinget
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelforfatteren deler sin personlige historie om hvordan han utviklet en spiseforstyrrelse i tenårene etter å ha opplevd mobbing og sorg. Han beskriver hvordan han mistet kontroll over mat og trening, og hvordan komplimenter for vekttap forverret situasjonen. En lærer så at han ikke hadde det bra, og ga han et trygt rom til å være ærlig. Dette ble et vendepunkt, og han fikk hjelp av psykolog. Forfatteren understreker at livet handler om mer enn mat og kropp, og at det er viktig å oppsøke glede og snakke med andre. Han oppfordrer også lesere til å tørre å spørre andre om hvordan de har det, da mange sliter i stillhet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en økende spisetrend kalt «bulking» og «cutting» blant unge gutter, som fører til økt kroppspress og spiseforstyrrelser. Sosiale medier bidrar til å forsterke problemet. Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) melder om en økning i henvendelser fra gutter, og ser en normalisering av usunn kroppsfiksering blant stadig yngre barn. Ventetiden for psykisk helsehjelp øker, og politikere som Erna Solberg tar til orde for å styrke ressurser og forebygging. Ungdommene selv etterlyser mer fokus på unges psykiske helse og et sunt forhold til kropp og mat. En ung mann deler sin personlige historie om spiseforstyrrelser.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Trygve Slagsvold Vedums periode som finansminister, og hevder at hans politikk har ført til økte priser på strøm, drivstoff og matvarer. Det påstås at Vedum har stemt ned forslag fra Frp om å redusere avgifter og moms, og at hans politikk har truet arbeidsplasser og verdiskapning. Videre hevdes det at Vedum har prioritert grønne prosjekter og bistand fremfor velferdstjenester som skoler og eldreomsorg. Artikkelen konkluderer med at Norge trenger en ny regjering med Frp og Høyre for å endre kursen.
2 måneder siden
Silje Opseth har åpent fortalt om sin kamp med vektproblemer og de psykiske utfordringene dette har medført i hoppsporten. Hun beskriver et miljø hvor vektfokus er sterkt til stede, noe som har ført til negative tanker og følelse av utilstrekkelighet. Opseth kritiserer den nåværende BMI-regelen, som hun mener opprettholder en usunn kroppskultur, og får støtte fra Maren Lundby. FIS anerkjenner forslaget om endring, men påpeker at lav kroppsvekt fortsatt er en fordel i sporten. Etter et fall er Opseth skadet, men hun er fast bestemt på å finne en metode som lar henne kombinere toppidrett med god mental helse.
1 måned siden
Helseminister Jan Christian Vestre møter TikTok-kjendis Gard Øksendal, kjent som «Mankegard», for å diskutere menns psykiske helse og hvordan man kan oppmuntre gutter til å snakke om følelser. Under møtet på en nyåpnet helsestasjon for gutter i Oslo, deler Vestre sine egne vanskeligheter med å åpne seg, mens Øksendal kritiserer politikernes innsats på feltet og påpeker manglende tilgjengelighet av hjelp. Helsestasjonens ansatte understreker viktigheten av lavterskeltilbud og tilstedeværelse i sosiale medier for å nå unge menn. Regjeringen har bevilget midler til en opptrappingsplan for psykisk helse, men Øksendal mener fortsatt at mange sliter med å få den hjelpen de trenger.
3 måneder siden
Artikkelforfatteren forteller om sitt usunne forhold til mat og kropp etter å ha bestemt seg for å stille i en fitnesskonkurranse. Han beskriver hvordan fokuset på muskler, kalorier og fettprosent tok over livet hans, og førte til stress, nedstemthet og isolasjon. Til tross for komplimenter for sin disiplin, følte han seg aldri bra nok. Et vendepunkt kom da han overhørte en kollega snakke om et avslappet forhold til mat, noe som inspirerte ham til å ta tilbake kontrollen. Han oppfordrer nå til å snakke mer om spiseforstyrrelser blant gutter og være forsiktig med ukritisk heiarop.
4 måneder siden
Norske aviser melder om flere politiske saker. Finansminister Vedum (Sp) anser nedleggelsen av en skole som sitt største nederlag, og advarer mot FrPs alkoholpolitikk. LO er bekymret for økt kapasitet i nye strømkabler til Danmark. FrP og Høyre har ulike syn på strømkabler. Stortinget ønsker at bønder skal få selge mer alkohol fra gårdsutsalg. En undersøkelse viser at 84% av bedriftene mener rammevilkårene har blitt dårligere. Andre saker er bl.a. kritikk av Støres skattepolitikk, diskusjon om Temu-forbud, og Norges støtte til Sør-Sudan.
2 måneder siden
FrP-politiker Kristoffer Sivertsen ønsker å endre regelverket slik at bryggerier kan selge øl med kort holdbarhet eller små produksjonsfeil til reduserte priser. Han mener dette vil redusere matsvinn og være bra for både bryggeriene og forbrukerne. For å sette fokus på saken badet han i et basseng fylt med 4000 liter ødelagt øl. Arbeiderpartiet og KrF er sterkt uenige i forslaget, og mener alkohol ikke er en vanlig vare. De frykter at en liberalisering av alkoholpolitikken kan føre til økt forbruk og negative konsekvenser for folkehelsen, og viser til at alkoholbruk kan koste samfunnet opp mot 100 milliarder kroner i året.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hvordan økende matvarepriser, inkludert en økning i sjokoladepriser, påvirker norske husholdninger. Prisene på basisvarer har steget betydelig, noe som rammer bredt og gjør det vanskeligere for folk med lav inntekt å spise sunt. Dagligvarekjedenes lønnsomhet og manglende konkurranse bidrar til høye priser. Myndighetene og næringslivet må samarbeide for å finne løsninger som kan redusere matvareprisene og lette den økonomiske byrden for forbrukerne. Tiltak som å redusere importvern eller fjerne moms på basisvarer nevnes som mulige løsninger.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hvordan økte matvarepriser påvirker folk med lav inntekt. Ulrikke Ottesen forteller om sin hverdag hvor hun er avhengig av tilbud og billigmerker for å klare seg. Hjelpeorganisasjonen Opplandshjelpen melder om kraftig prisvekst på de billigste varene. Norgesgruppen ser en økning i salget av First Price-produkter, spesielt i områder med lav inntekt. En sjeføkonom mener dyrtiden er over, men dette blir motsagt av en politiker fra Rødt som mener situasjonen er verre enn som antatt og understreker at fattigdom ikke er en følelse.