Aurora sin låt «Through the Eyes of a Child» fra 2016 har opplevd en renessanse etter å ha blitt brukt i Netflix-serien «Adolescence». Sangen spilles i seriens avslutningsscene, som omhandler etterspillet av et drap på en tenåringsjente.
Regissør Philip Barantini forteller at han ble svært emosjonell da han hørte låten og umiddelbart visste at den måtte inkluderes i serien. Aurora selv føler seg beæret over at musikken hennes blir brukt på denne måten, og beskriver det som om sangen synges av en av seriens karakterer.
Siden lanseringen av serien har låten fått over fem millioner nye strømminger, og serien har hatt stor suksess i Storbritannia.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Netflix-serien «Adolescence» har en skjult detalj som gjør den ekstra gripende. Gjennom hele serien brukes musikk hvor stemmen tilhører Emilia Holliday, skuespilleren som spiller drapsofferet Katie. Regissør Philip Barantini ønsket å sikre at offeret ikke blir glemt, og brukte derfor Hollidays stemme i musikken. Spesielt kraftfullt er det i seriens avslutning, hvor Holliday synger en versjon av Aurora sin sang «Through the Eyes of a Child». Serien har fått strålende kritikker for denne detaljen, som understreker viktigheten av å huske offeret i mordsaker.
2 måneder siden
Aurora sin sang «Runaway» har nådd én milliard strømminger på Spotify, nesten ti år etter utgivelsen. Sangen, som ble skrevet da hun var 12 år, ble en signaturlåt og gikk viralt på TikTok i 2021, noe som førte den til Spotifys Topp 20 internasjonalt. Denne økningen i popularitet førte til at sangen oppnådde over en million daglige avspillinger på sitt høyeste. Aurora har beskrevet sangen som et ønske om å komme hjem og føle seg trygg, en følelse som ble forsterket av hennes omfattende turnévirksomhet. Hun samler nå inn fanminner for å feire sangens 10-årsjubileum. Flere andre sanger når også én milliard strømminger på Spotify.
1 måned siden
Den norsk-iranske artisten Delara er nominert til Spellemannprisen for årets låt 2024 med sangen «Siste Dans» fra Netflix-filmen «Snøsøsteren». Sangen handler om sorg og håp, og fanger filmens essens. Delara begynte å skrive sanger i ung alder og har brukt sin flerkulturelle bakgrunn som inspirasjon. Hun forteller at hun i oppveksten ønsket å være «helt norsk». En musikkvideo til sangen er produsert i samarbeid med Netflix, der klipp fra filmen er vevd sammen med scener av Delara.
1 måned siden
15 år gamle Owen Cooper opplevde en rask stjerneoppgang etter hovedrollen i Netflix-serien «Adolescence». Serien handler om mobbing og radikalisering, og har fått svært gode anmeldelser. Den er kjent for sin filmatiske stil med kontinuerlige tagninger. Cooper hadde ingen skuespillererfaring før rollen. Nå skal han spille i filmen «Wuthering Heights» med Margot Robbie og Jacob Elordi. «Adolescence» har skrevet TV-historie i Storbritannia ved å toppe seertallene som første strømmeproduksjon.
1 måned siden
NRK melder om en god start for dramaserien «Rekviem for Selina», som er inspirert av Sophie Elise Isachsens liv. Nesten 300.000 seere har sett de to første episodene. Serien handler om 17 år gamle Selina, som blir en kjent influenser. Redaksjonssjefen i NRK er stolt over serien, som er nominert til en internasjonal TV-festival og solgt til flere land, inkludert Spania og Danmark. Hovedrolleinnehaver Elli Rhiannon Müller Osborne har forberedt seg til rollen ved å studere Isachsens tidligere YouTube-videoer, og beskriver karakteren Selina som både skjør og sjarmerende.
1 måned siden
Chris Holstens låt «Slå hjerte, slå» har opplevd en renessanse etter å ha blitt brukt i NRK-serien «Team Pølsa», hvor seks ungdommer med funksjonsnedsettelser deltok under ski-VM. I en episode fremfører Syver Blindheim (13) låten sammen med Chris Holsten, noe som har engasjert seere og gitt låten over 55.000 daglige avspillinger på Spotify. Blindheim, som selv har barnedemens, har startet en Spleis-aksjon for å samle inn penger til forskning på sykdommen, og har samlet inn nesten seks millioner kroner.
3 måneder siden
Theresa Frostad Eggesbø, kjent fra TV-seriene «Skam» og «Ragnarok», opplever nå suksess som artist i Tyrkia under navnet Resa Saffa Park. Hennes versjon av den tyrkiske hitlåten «Beni Vur» har fått over 300.000 strømminger på Spotify. Eggesbø har turnert i Tyrkia og beskriver fansen som varme og inkluderende. Hun har tidligere opplevd at mange tyrkiske fans liker musikken hennes. Musikkeksperter mener hennes melankolske drømmepop treffer en nerve hos tyrkiske lyttere, og sammenligner henne med artister som Lana Del Rey. Eggesbø føler seg mer hjemme i den tyrkiske musikkbransjen og setter pris på melankolien og lengselen i musikken. Flere norske artister har opplevd suksess i utlandet før de har blitt store i Norge.
1 måned siden
Artikkelen er en entusiastisk anbefaling av Netflix-serien «Adolescence», som beskrives som en rystende og viktig skildring av unges liv i den digitale tidsalderen. Serien utforsker sosiale mediers makt, giftig maskulinitet og foreldres manglende innsikt i barnas digitale liv. Forfatteren deler personlige refleksjoner om foreldrerollen og uttrykker bekymring for økende sinne og forakt for svakhet i samfunnet. Serien understreker behovet for å beskytte både gutter og jenter, og å gjenopprette snillhet som en grunnleggende verdi.
1 måned siden
NRKs dramaserie «Rekviem for Selina» følger en ung jente fra Nord-Norge som blir en kjent rosablogger, inspirert av Sophie Elise Isachsens historie. Elli Müller Osborne spiller hovedrollen som Selina, og serien skildrer hennes vanskelige oppvekst og fremvekst i bloggverdenen. Serien får ros for detaljrikdom og skuespill, men kritiseres for tidvis høyt tempo og mangel på utdyping. Likevel beskrives den som en sterk og viktig fortelling som skaper ettertanke rundt mellommenneskelige relasjoner og samfunnsutviklingen.
1 måned siden
Netflix-serien «Adolescence» har utløst en debatt om kjønn, maskulinitet og unges internettbruk. Serien handler om en 13 år gammel gutt som er arrestert for drap. Ekspert på subkulturer, Lasse Josephsen, trekker frem mannosfæren, et antifeministisk nettverk, som en bekymringsfull faktor. Han mener machokulturen påvirker unge menns holdninger. I Nyhetskompaniet understrekes viktigheten av å være til stede der ungdommen er, og psykolog Benjamin Silseth frykter giftige mannsidealer. Redaktør Vibeke Holth påpeker at foreldre ofte mangler innsikt i unges digitale liv.