Netflix-serien «Adolescence» har en skjult detalj som gjør den ekstra gripende. Gjennom hele serien brukes musikk hvor stemmen tilhører Emilia Holliday, skuespilleren som spiller drapsofferet Katie.
Regissør Philip Barantini ønsket å sikre at offeret ikke blir glemt, og brukte derfor Hollidays stemme i musikken. Spesielt kraftfullt er det i seriens avslutning, hvor Holliday synger en versjon av Aurora sin sang «Through the Eyes of a Child».
Serien har fått strålende kritikker for denne detaljen, som understreker viktigheten av å huske offeret i mordsaker.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
9 dager siden
Aurora sin låt «Through the Eyes of a Child» fra 2016 har opplevd en renessanse etter å ha blitt brukt i Netflix-serien «Adolescence». Sangen spilles i seriens avslutningsscene, som omhandler etterspillet av et drap på en tenåringsjente. Regissør Philip Barantini forteller at han ble svært emosjonell da han hørte låten og umiddelbart visste at den måtte inkluderes i serien. Aurora selv føler seg beæret over at musikken hennes blir brukt på denne måten, og beskriver det som om sangen synges av en av seriens karakterer. Siden lanseringen av serien har låten fått over fem millioner nye strømminger, og serien har hatt stor suksess i Storbritannia.
1 måned siden
NRKs dramaserie «Rekviem for Selina» følger en ung jente fra Nord-Norge som blir en kjent rosablogger, inspirert av Sophie Elise Isachsens historie. Elli Müller Osborne spiller hovedrollen som Selina, og serien skildrer hennes vanskelige oppvekst og fremvekst i bloggverdenen. Serien får ros for detaljrikdom og skuespill, men kritiseres for tidvis høyt tempo og mangel på utdyping. Likevel beskrives den som en sterk og viktig fortelling som skaper ettertanke rundt mellommenneskelige relasjoner og samfunnsutviklingen.
1 måned siden
Artikkelen er en entusiastisk anbefaling av Netflix-serien «Adolescence», som beskrives som en rystende og viktig skildring av unges liv i den digitale tidsalderen. Serien utforsker sosiale mediers makt, giftig maskulinitet og foreldres manglende innsikt i barnas digitale liv. Forfatteren deler personlige refleksjoner om foreldrerollen og uttrykker bekymring for økende sinne og forakt for svakhet i samfunnet. Serien understreker behovet for å beskytte både gutter og jenter, og å gjenopprette snillhet som en grunnleggende verdi.
1 måned siden
NRK melder om en god start for dramaserien «Rekviem for Selina», som er inspirert av Sophie Elise Isachsens liv. Nesten 300.000 seere har sett de to første episodene. Serien handler om 17 år gamle Selina, som blir en kjent influenser. Redaksjonssjefen i NRK er stolt over serien, som er nominert til en internasjonal TV-festival og solgt til flere land, inkludert Spania og Danmark. Hovedrolleinnehaver Elli Rhiannon Müller Osborne har forberedt seg til rollen ved å studere Isachsens tidligere YouTube-videoer, og beskriver karakteren Selina som både skjør og sjarmerende.
2 måneder siden
«Prima Facie» er eit kritikarrost teaterstykke om advokaten Tessa Ensler, som opplever eit overgrep og ser rettssystemet frå den andre sida. Stykket viser korleis hennar eigne teknikkar vert brukt mot ho. Maria Kristine Hildonen får strålande kritikkar for si tolking av rolla. Elisabeth Mørland Nesset bidreg med musikk som forsterkar den intense forteljinga. Stykket tek opp viktige spørsmål om rettferd og behandling av overgrepsofre, og har som mål å skape endring i korleis rettssystemet handterer slike saker.
7 dager siden
Netflix-serien «Adolescence» har skapt oppmerksomhet rundt ungdommers bruk av emojier som et «hemmelig språk», ofte med skjulte og negative betydninger. Eksperter understreker at disse kodene kan brukes til mobbing, trakassering eller rekruttering til ekstreme miljøer. Politiet i England har gått ut med advarsler om emojienes ulike betydninger, og foreldre oppfordres til å følge med på barnas bruk av sosiale medier og stille spørsmål for å forstå kodene. Politikere diskuterer tiltak som aldersgrenser, men understreker også foreldrenes ansvar for å regulere barnas tilgang til sosiale medier.
1 måned siden
Den norsk-iranske artisten Delara er nominert til Spellemannprisen for årets låt 2024 med sangen «Siste Dans» fra Netflix-filmen «Snøsøsteren». Sangen handler om sorg og håp, og fanger filmens essens. Delara begynte å skrive sanger i ung alder og har brukt sin flerkulturelle bakgrunn som inspirasjon. Hun forteller at hun i oppveksten ønsket å være «helt norsk». En musikkvideo til sangen er produsert i samarbeid med Netflix, der klipp fra filmen er vevd sammen med scener av Delara.
23 dager siden
Elli Müller Osborne (24) imponerer i NRK-serien «Rekviem for Selina» med sin nordnorske dialekt. Osborne, som er fra Oslo, måtte lære seg dialekten på rekordtid, og konkurrerte dermed ut 200 nordlendinger i auditionprosessen. Hun fikk en måned på å perfeksjonere dialekten med hjelp fra en dialektcoach og logoped. Serien er inspirert av Sophie Elise Isachsens liv, og Osborne håper at nordlendinger vil godkjenne hennes prestasjon. Etter innspillingen har hun fått mersmak for å jobbe med dialekter og håper å få muligheten igjen.
10 dager siden
Viaplays «Wisting»-serie skiller seg fra Jørn Lier Holsts bok «Sak 1569» ved å endre morderens identitet. Denne justeringen ble nødvendig da Carrie-Anne Moss ikke kunne delta på grunn av Hollywood-streiken, noe som førte til en flytting av handlingen fra New York til Vilnius, og introduksjonen av en ny Interpol-agent. Jørn Lier Horst uttrykker likevel tilfredshet med endringen, og mener den tilfører historien en ny dimensjon. Serien har allerede blitt vist internasjonalt, og Horst har mottatt mange positive reaksjoner på endringen.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler det nye albumet «Remembrance» av In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, som også inkluderer Sidsel Endresen. Albumet inneholder musikk skrevet av Morten Qvenild, basert på lyrikk av Emily og Charlotte Brontë, samt Emily Dickinson. Solveig Slettahjell synger tekstene, mens Sidsel Endresen resiterer deler av diktene. Musikken er utviklet over en toårsperiode i Morten Qvenilds studio. Anmelderen beskriver albumet som en tidløs opplevelse med sterke personlige uttrykk fra alle involverte, og fremhever spesielt Slettahjells evne til å formidle tekstene og Endresens resitasjon.