Beboere på Stovner er bekymret for at private aktører etablerer barnevernsinstitusjon og asylmottak i bydelen uten forvarsel. De frykter økt belastning på en allerede presset bydel, som sliter med sosiale utfordringer og nedleggelse av politistasjon.
Kommunen krever søknad om bruksendring for barnevernsinstitusjonen, men selskapet mener dette ikke er nødvendig.
Barnevernsinstitusjonen er enda ikke godkjent av Barne- og familieetaten.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Saken om etablering av et asylmottak for inntil 260 asylsøkere på Mågerø, like ved kongehytta, har ført til at PST er involvert, og politiet er bekymret for sikkerheten. Færder kommune behandler søknaden om bruksendring raskt, samtidig som lokalbefolkningen er urolig for mottakets størrelse og manglende muligheter for integrering. Selskapet Mågerø Utvikling AS, som opprinnelig hadde planer om å bygge hytter på området, leier nå ut til asylmottak på grunn av forsinkelser i byggeprosessen og behov for inntekter.
2 måneder siden
Politiet har bedt Færder kommune om å vurdere sikkerheten rundt kongehytta på Mågerø i forbindelse med planene om å etablere et asylmottak i nærheten. Eiendomsutvikleren Mågerø Utvikling AS ønsker å bruke et tidligere militæranlegg til å huse inntil 260 asylsøkere, mens de venter på tillatelse til å bygge luksushytter på tomten. UDI har tildelt kontrakt til et selskap for å drive mottaket, men lokale beboere er bekymret for konsekvensene av et så stort asylmottak i et lite lokalsamfunn. Kommunen behandler nå saken som en søknad om bruksendring.
22 dager siden
Rekordmange barn i Norge venter på fosterhjem, noe som skaper bekymring hos Fosterhjemsforeningen. De krever tiltak fra politikerne for å bedre situasjonen, da mange fosterforeldre sliter økonomisk og føler seg utilstrekkelige. En tidligere fostermor understreker behovet for kompetanse og støtte. Venstre-politiker Grunde Almeland mener situasjonen er alvorlig og krever hastetiltak fra barne- og familieministeren. Barne- og familiedepartementet sier de vil bedre situasjonen gjennom et kvalitetsløft for barnevernet, økt beslutningsmyndighet for fosterforeldre og mer forutsigbare økonomiske rammer.
3 måneder siden
Tidligere Arbeiderparti-politiker og statsråd, Karita Bekkemellem, uttrykker bekymring for at private barnehager vil bli «slaktet» som følge av ny politikk. Hun mener det er en ideologisk kamp som kan føre til at full barnehagedekning forsvinner. Norlandia-direktør Kristin Voldsnes er enig i at sektoren er under press, og mener det er urimelig å forvente at private eiere skal sponse staten. De peker på at driftsmarginene er dårlige og at økonomien er trang. Et forlik mellom flere partier skal sikre likebehandling av private og kommunale barnehager, men Norlandia frykter at kommunene vil bruke handlingsrommet til å skjevfordele støtten. De er bekymret for at de ikke lenger vil ha råd til å drifte med dagens bemanningsnormer og økt kommunal styring.
3 måneder siden
Kommunen planlegger å bygge boliger for rusavhengige i utkanten av Kanadaskogen, uten fast bemanning. Naboer i Bjørndalsskogen borettslag er bekymret for manglende oppfølging, brannfare og manglende dialog med kommunen. De frykter at beboerne ikke vil få et godt nok tilbud, noe som kan gå utover hele nabolaget. Kommunen mener boligene er skjermet og vil gi beboerne et trygt sted å bo, og at de ikke trenger fast bemanning. Naboene føler seg overkjørt og mener prosjektet er et venstrehåndsarbeid. Sosialbyråden avviser at Fana forskjellsbehandles og understreker at boligene skal være brannsikre.
3 måneder siden
Beboere i Storetveitvegen i Bergen er bekymret for å miste hjemmene sine på grunn av planer om en sykkelvei og et leilighetskompleks. Flere hus står i fare for å bli revet, og beboerne føler seg overkjørt av både private utbyggere og offentlige myndigheter. Et tidligere forslag om å redde husene ble skrinlagt, og saken er utsatt i bystyret. Samarbeidspartiene i byrådet har nå snudd og vil kjempe mot riving. Utbygger avviser å ha presset beboere til å selge, men er opptatt av at sykkelveien blir realisert. Beboerne mener det finnes alternativer til å rive hus for å bygge sykkelvei, og at det er mulig å flytte husene.
1 måned siden
Innbyggerne i Hurum er bekymret for planene om en ny sprengstoffabrikk i Hurummarka, og frykter økt risiko for sabotasje, forurensning og redusert trygghet. Den britiskeide bedriften Chemring Nobel ønsker å utvide sin produksjon av høyeksplosiver, men møter motstand fra lokalbefolkningen som frykter inngrep i naturen og begrensninger i friluftslivet. PST bekrefter at de er i kontakt med selskapet angående sikkerhet, og vurderer at produksjon av materiell til Ukraina kan være utsatt for sabotasje. Lokalbefolkningen stiller spørsmål ved plasseringen av fabrikken og mangelen på åpenhet rundt risikoanalyser, og flere vurderer å flytte.
4 måneder siden
En artikkel i Nettavisen tar for seg utfordringene med gettofisering i Søndre Nordstrand i Oslo. Regjeringens omfordeling av midler har redusert Oslos handlingsrom, og bydelen sliter med budsjettoverskridelser, spesielt innen sosialhjelp og barnevern. Bydelsadministrasjonen kritiseres for manglende kostnadskontroll. Artikkelen peker på at boligbygging med fokus på blokker forsterker gettofiseringen, og at politikere må kreve sosial infrastruktur fra utbyggere som Obos. Det foreslås at man må tvinge utbyggere til å bygge rekkehus og eneboliger for å justere den demografiske miksen.
1 måned siden
En politimann og fotballildsjel på Romsås har lenge varslet om økende problemer med vold, narkotika og rekruttering av unge til kriminelle miljøer. Han føler seg ikke hørt av bydelen, og beskriver situasjonen som en varslet katastrofe etter en knivstikking på T-banestasjonen. Frivillige bekrefter problemene, men frykter å snakke åpent om det. Bydelen avviser at det er et stort problem og mener de har gode tiltak, men flere savner handling og forutsigbarhet i oppfølgingen av ungdommene.
3 måneder siden
Kommunene i Norge opplever nå en betydelig økonomisk belastning knyttet til bosetting og integrering av flyktninger. Tidligere kunne kommunene tjene penger på å ta imot flyktninger, men nå må de dekke en stor del av kostnadene selv. Statens dekningsgrad for integreringskostnader har falt, og kommunene må nå betale en større andel av utgiftene. Dette har ført til at flere kommuner vurderer å redusere antall flyktninger de tar imot. Regjeringen har lovet økte tilskudd for 2025, men det er usikkert om dette vil dekke kommunenes faktiske utgifter. Manglende integrering og økte kostnader til sosialhjelp bidrar også til den økonomiske belastningen for kommunene. Kommunepolitikere frykter at den gode dugnadsånden kan smuldre opp dersom staten ikke bidrar mer.