Rallyfører Adrien Fourmaux ble nylig bøtelagt av FIA for å ha brukt banneord under Rally Sweden, noe som har utløst sterke reaksjoner fra flere rallystjerner, deriblant Oliver Solberg. I et åpent brev protesterer de mot det de mener er urimelig strenge straffer.
Under en Formel 1-feiring ble Gordon Ramsay sensurert da han kritiserte de nye reglene.
FIA har innført lignende regler i Formel 1, hvor utøvere risikerer høye bøter og utestengelse for upassende språk, oppførsel og uttalelser som ikke reflekterer FIAs verdier.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Rallystjernen Adrien Fourmaux er bøtelagt 30.000 euro, hvorav 20.000 er betinget, for å ha brukt et banneord under et intervju i VM-rally i Sverige. Lignende hendelser har ført til straffer for Max Verstappen og Charles Leclerc i Formel 1, noe som har fått Formel 1-førere til å reagere med et åpent brev til FIA. De krever bedre behandling og åpenhet rundt bruken av bøter. Fourmaux har beklaget sin oppførsel. Oliver Solberg vant Rally Sverige i WRC2-klassen for tredje gang på rad.
18 dager siden
Motorsportutøvere protesterer mot høye bøter for banning, som de anser som urimelige. Formel 1- og WRC-førere har kritisert FIA, der sistnevnte gruppe svarte med medieboikott. Samtidig har FIAs visepresident fratrådt stillingen sin, og begrunner dette med mangel på åpenhet og maktmisbruk i forbundet. FIA-presidenten er forventet å møte utøverne under Bahrain Grand Prix for å diskutere situasjonen.
19 dager siden
Formel 1-fører Carlos Sainz reagerer sterkt på boten han fikk for å ha kommet for sent til nasjonalsangen under Formel 1-runden i Japan. Spanjolen ble ilagt en bot på 20 000 euro, hvorav halvparten ble gjort betinget. Sainz forklarte forsinkelsen med mageproblemer og uttrykte at han synes slike bøter er uaktuelle. Han risikerer nå en ny bot på 40 000 euro for å ha brukt banning i sin kritikk av den første boten. Sainz er en av lederne i Grand Prix Drivers' Association, som har vært kritisk til bilsportforbundet FIA for forsøkene på å slå ned på banning.
7 dager siden
Flere sykkelbøter det siste året har vekket reaksjoner, særlig etter at Giulio Ciccone fikk bot for å kaste solbrillene sine ved en etappeseier i Tour of the Alps. Ciccone ble ilagt en bot på 250 sveitsiske franc og mistet poeng fordi juryen mente han kastet et objekt uforsiktig. Både ryttere og eksperter mener boten er urimelig og at slike feiringer ikke skader sporten. Tidligere har også ryttere som Julien Bernard og Isaac del Toro fått bøter for henholdsvis å kysse kona under Tour de France og å krysse målstreken med åpen trøye. Eksperter påpeker at regelverket håndheves for strengt og inkonsekvent, og at kommissærene burde fokusere mer på regelbrudd som faktisk påvirker rytternes sikkerhet. Kritikken retter seg mot at gledesutbrudd og tradisjonelle feiringer blir straffet, mens farligere overtredelser får mindre oppmerksomhet.
1 måned siden
Under VM ble tre norske utøvere diskvalifisert etter protester fra Østerrike, Slovenia og Polen angående ulovligheter med hoppdressene. Marius Lindvik mistet blant annet sitt VM-sølv. Artikkelen beskriver hendelsen som et hardt slag for Norge, og hevder at utstyr er ekstremt viktig i hoppsporten, der de fleste nasjoner forsøker å tøye regelverket. Det antydes at Østerrikes protest var et forsøk på å svekke Norge, etter at Norge hadde tatt igjen Østerrikes forsprang på utstyrssiden. Artikkelen kritiserer også FIS for å gå for drastisk til verks under kontrollene, og mener Norge burde ha protestert tilbake.
2 måneder siden
Norge anklager en FIS-kontrollør for manipulasjon etter at kombinertutøveren Ida Marie Hagen ble diskvalifisert fra verdenscuprennet i Seefeld. Sportssjef Ivar Stuan raser mot FIS og hevder at kontrolløren har en agenda mot norske utøvere, og at han tidligere har vært ute etter Jarl Magnus Riiber. Stuan mener Hagen ble behandlet dårlig og at diskvalifikasjonen er urimelig. FIS avviser påstandene og sier de følger reglementet. Hagen selv er knust over situasjonen, som også går hardt inn på de norske lederne. Juryen har behandlet den norske protesten, men opprettholdt diskvalifikasjonen.
1 måned siden
Trygve Toskedal Larsen boikotter VM i Trondheim i protest mot det han oppfatter som mobbing og dårlig behandling fra landslagsledelsen, spesielt rettet mot landslagssjef Ulf Morten Aune. Larsen hevder Aune ødelegger for parautøvere, og får støtte fra Lars Andresen Jr., som beskriver en ukultur. Landslagsledelsen, ved trener Petter Maurseth Blindheim og Aune selv, avviser anklagene og forsvarer uttakskriteriene. Aune kaller kritikken for 'drøy'. Saken har skapt sterke reaksjoner og debatt om behandlingen av parautøvere i Norges Skiforbund, med fokus på inkludering og rettferdighet.
1 måned siden
Det norske hopplandslaget er anklaget for juks etter at en video av landslagstrener Marius Brevig, som angivelig syr inn et elastisk bånd i en hoppdress, har spredd seg på sosiale medier. Hendelsen skaper sterke reaksjoner, og det polske hopplandslagets sportssjef sammenligner det med doping. Etter konkurransen ble Johann André Forfang diskvalifisert, og Kristoffer Eriksen Sundal ble også disket. Robert Johansson hevder han er uvitende om hendelsen. Jan Erik Aalbu mener noen er ute etter å sabotere for det norske laget. Polen, Østerrike og Slovenia har protestert, men protesten ble avvist av FIS.
1 måned siden
Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen har rettet sterk kritikk mot landslagsledelsen for manglende konsekvens og ukultur i uttaksprosessen. Han uttrykte følelsen av å bli motarbeidet, noe som har ført til reaksjoner innad i laget. Flere lagkamerater har kommentert saken; noen støtter behovet for åpenhet og evaluering, mens andre reagerer på Christiansens antydninger om at enkelte utøvere ikke fortjener sine plasser. Det er enighet om at et oppvaskmøte er nødvendig for å bedre kommunikasjonen og unngå lignende situasjoner i fremtiden. Landslagssjefen har svart på kritikken og understreker at konkurransen om plassene er hard, og at uttakene følger fastsatte kriterier.
3 måneder siden
Under Tour de Ski ble flere nasjoner, inkludert Norge og Sverige, bøtelagt av FIS for ulovlig skitesting. Nasjonene hadde tatt en snarvei inn i en bakke, til tross for et forbud fra FIS. Den svenske landslagssjefen reagerte på at så mange nasjoner fikk bot, og mente at situasjonen kunne vært håndtert annerledes. FIS' renndirektør avviste kritikken og understreket at instruksene var klare av sikkerhetshensyn. Han forklarte at enkelte nasjoner hadde ignorert advarsler fra juryen før boten ble utstedt. Boten var på 250 sveitsiske franc per nasjon.