Maspalomas sanddyner på Gran Canaria er et populært turistmål og et beskyttet naturreservat. Myndighetene håndhever strenge regler for å beskytte det sårbare området.
Turister som ikke overholder reglene risikerer bøter fra 150 til 60 000 euro, avhengig av overtredelsen.
Øyrådet oppfordrer besøkende til å respektere naturen og følge skiltingen for å bidra til bevaring av sanddynene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Gran Canaria innfører nye tiltak for å håndtere den store turistmengden til Roque Nublo, en populær steinformasjon på øya. Besøkende må nå reservere plass på forhånd, og det blir innført inngangskontroll. Parkeringsmuligheter nær fjellet fjernes, og en ny parkeringsplass med plass til 120 biler etableres et stykke unna. Herfra vil besøkende bli fraktet med buss til fjellet, noe som skal redusere trafikkbelastningen. Øyrådet ønsker med tiltakene å beskytte det naturlige miljøet, forbedre besøkskvaliteten og sikre trygghet for både turister og lokale innbyggere. Søppelproblemer og trafikkkaos har vært blant utfordringene tiltakene skal løse.
4 måneder siden
Myndighetene i Agaete på Gran Canaria har innført forbud mot parasoller med spisse kanter på strendene. Dette tiltaket er et resultat av klimaendringer som har ført til mer vind, og bekymring for at parasoller kan skade andre. I tillegg vil myndighetene slå ned på røyking på strendene. Til tross for nye lover og demonstrasjoner mot turisme, er Gran Canaria fortsatt en populær destinasjon for nordmenn i julen.
26 dager siden
Bali har innført strengere regler for turister for å beskytte øyas kultur, miljø og hellige steder. De nye reglene omfatter krav til sømmelig påkledning, respekt for religiøse områder, og forbud mot banning og uhøflig oppførsel, også på sosiale medier. Myndighetene skjerper også forbudet mot engangsplast for å redusere forsøpling. Turister som bryter reglene risikerer rettslige konsekvenser og kan nektes adgang til attraksjoner. Sivilpoliti vil overvåke turistenes oppførsel for å sikre overholdelse av reglene.
1 måned siden
Agaete kommune på Gran Canaria har innført en rekke nye regler for å regulere aktiviteten på strendene. Blant forbudene er sex, røyking, camping, matlaging og fiske i badeområder. Kommunen har også innført restriksjoner på bruk av dusjer og store parasoller. Nakenbading er fortsatt tillatt på de fleste strendene, med unntak av Las Nieves, Las Salinas og El Risco. Brudd på reglene kan koste fra 350 til 35 000 kroner. I tillegg må uteserveringer følge strenge fargekoder, og belysningen skal ikke lyse opp himmelen for å beskytte fuglelivet.
3 måneder siden
Nye miljøregler på Svalbard, som trer i kraft 1. januar, innfører strengere beskyttelse av dyrelivet og naturen. Det blir krav om betydelig avstand til isbjørn, spesielt i den sårbare perioden. Kvalross får også økt beskyttelse med avstandskrav og fartsgrenser. Dronebruk blir forbudt ved fuglefjell i hekketiden og i alle verneområder. Turister får begrensninger i hvilke verneområder de kan besøke, og det kreves tillatelse for å sette opp telt eller leirplass. Disse endringene er et svar på økt turisme og klimaendringer, med mål om å bevare Svalbards unike natur.
3 måneder siden
Mogán kommune på Gran Canaria innfører turistskatt fra 2025. Skatten vil være 0,15 euro per natt i 2025, og øke til 1,14 euro per natt fra 2026. Inntektene skal brukes til å forbedre turistområdene. Ordføreren argumenterer for at turister må bidra til vedlikehold og at kommunen må ta ansvar for en bærekraftig fremtid. Hotellforeningen FEHT er sterkt imot skatten og mener den vil ramme hotellene, spesielt siden nabokommunen ikke har innført en slik skatt. De vurderer rettslige skritt mot kommunen.
2 måneder siden
Myndighetene på Kanariøyene slår alarm etter seks drukningsulykker den siste måneden, der de fleste involverte var turister. Ulykkene skjedde til tross for advarsler om farlige forhold. Den regionale regjeringen lanserer en ny sikkerhetskampanje for å øke bevisstheten blant både fastboende og turister. Myndighetene oppfordrer alle til å respektere varselsflagg, sjekke værmeldingen før bading, og unngå risikofylt atferd i sjøen, på brygger eller på klipper nær kysten. De understreker at røffe sjøforhold utgjør en alvorlig risiko og at nødvarsler må tas på alvor.
1 måned siden
Preikestolen og Reinebringen vurderer å endre lovverket for å begrense turisttilstrømmingen på de mest populære tidspunktene. Stiftelsen Preikestolen ønsker et makstak på 6000 turister per døgn, mens Reinebringen også vurderer tiltak for å redusere trengsel. Begrunnelsen er hensynet til sikkerhet og kvaliteten på opplevelsen. DNT mener restriksjoner bør være siste utvei, og regjeringen vil ikke endre allemannsretten, men åpner for at kommunene kan regulere ferdselen gjennom parkeringsplasser og busstilbud.
7 dager siden
Teide nasjonalpark på Kanariøyene står overfor en alvorlig miljøkrise som følge av ukontrollert masseturisme. Jaime Coello, leder for en lokal stiftelse, kritiserer lokale myndigheter for å prioritere turisme framfor miljøvern. Han peker på trafikkaos, ulovlig parkering og turister som går utenfor merkede stier og skader skjøre fjellformasjoner. Coello omtaler situasjonen som en skandale og advarer om at manglende håndheving av regler og tilsyn truer parkens økologiske integritet. Parken besøkes av millioner årlig, men har ikke tilstrekkelig regulering for å beskytte naturen, ifølge Canarian Weekly.
2 måneder siden
Albufeira har innført en ny oppførselskodeks som forbyr turister å gå rundt i byen kun iført badeklær eller helt nakne. Bøtesatsen er satt til 1500 euro for bruk av badeklær og 1800 euro for nakenhet. Bakgrunnen for forbudet er et ønske om å demme opp for dårlig oppførsel og sikre at Albufeira opprettholder sitt rykte som en familievennlig og trygg destinasjon. Det er fortsatt tillatt å bruke badeklær på strender og ved bassenger.