Bølehøgda skole i Skien skal slås sammen med en annen skole, noe som bekymrer foreldre til barn med spesielle behov, spesielt de som går i Sirius-avdelingen. Foreldrene frykter at sammenslåingen vil påvirke barnas hverdag negativt og at den unike kompetansen ved skolen vil gå tapt.
Politikerne argumenterer for at endringen vil forbedre det faglige tilbudet for alle elever, og at Sirius-elevene fortsatt skal inkluderes i ordinærskolen.
Det er et mål å beholde Sirius-elevene i ordinærskolen, men detaljene rundt dette er fortsatt usikre.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Nedleggelsen av seks videregående skoler i Innlandet har skapt usikkerhet og bekymring blant elever og foreldre før søknadsfristen. Elever presses til å søke seg til andre skoler, og det er frykt for lange reiseveier, mangel på hybler og kapasitetsproblemer. Samtidig kritiseres fylkeskommunen for manglende forberedelser og en omstridt mediekartlegging av negative medieoppslag. Foreldre melder om manglende informasjon, mens fylkeskommunen forsikrer at de jobber med å løse situasjonen.
20 dager siden
Artikkelen belyser bekymringer knyttet til skolestart for barn født sent på året, spesielt i desember. En mor deler sine erfaringer om utfordringer knyttet til overgangen fra barnehage til skole for sin sønn. Rødt foreslår å reversere 6-årsreformen for å utsette skolestarten, og mener dette vil gi barna en lengre barndom. Arbeiderpartiet er uenig og vil heller forbedre førsteklassetrinnene. Artikkelen viser også at flere foreldre vurderer å planlegge graviditeten for å unngå å få «desemberbarn» på grunn av disse bekymringene.
1 måned siden
Komiker og TV-profil Olli Wermskog engasjerer seg for å hindre nedleggelsen av Nordpolen skole i Oslo, der hans sønn er elev. Utdanningsetaten har foreslått å legge ned skolen, sammen med fire andre, på grunn av synkende elevtall og kommunens behov for å spare penger. Wermskog og andre foreldre har reagert med sjokk og sinne, og frykter konsekvensene for lokalsamfunnet og elevene. Wermskog mener det er feil å prioritere økonomi fremfor barnas fremtid, og oppfordrer politikerne til å revurdere beslutningen. Utdanningsetaten sier de forstår bekymringene, men mener elevene vil få et godt læringsmiljø ved andre skoler i området.
1 måned siden
Oslo vurderer å legge ned flere skoler på grunn av synkende elevtall i barneskolealderen. Utdanningsetaten anbefaler å avvikle eksisterende skoler, endre skoletyper og stoppe planlagte byggeprosjekter for å tilpasse skolestrukturen og spare penger. Rødt er bekymret for at dette er kortsiktig og vil ramme skolemiljøene, mens Frp vil sikre et best mulig skoletilbud. Forslagene skal på høring før endelig vedtak i bystyret i desember.
1 måned siden
Utdanningsetaten i Oslo har foreslått å legge ned fem skoler, noe som har ført til sterke reaksjoner blant elever, lærere og lokalsamfunn. Bakgrunnen for forslaget er synkende elevtall og et behov for å redusere kostnader. De berørte skolene er Trosterud, Maridalen, Sørkedalen, Nordpolen og Møllergata. Ansatte og elever uttrykker sorg og bekymring, mens lokalsamfunn frykter tap av viktige samlingspunkter. Byrådet forsikrer at ingen ansatte vil miste jobben og at forslaget skal gjennomgå en bred høringsrunde før endelig avgjørelse tas i bystyret.
3 måneder siden
Tidligere Arbeiderparti-politiker og statsråd, Karita Bekkemellem, uttrykker bekymring for at private barnehager vil bli «slaktet» som følge av ny politikk. Hun mener det er en ideologisk kamp som kan føre til at full barnehagedekning forsvinner. Norlandia-direktør Kristin Voldsnes er enig i at sektoren er under press, og mener det er urimelig å forvente at private eiere skal sponse staten. De peker på at driftsmarginene er dårlige og at økonomien er trang. Et forlik mellom flere partier skal sikre likebehandling av private og kommunale barnehager, men Norlandia frykter at kommunene vil bruke handlingsrommet til å skjevfordele støtten. De er bekymret for at de ikke lenger vil ha råd til å drifte med dagens bemanningsnormer og økt kommunal styring.
3 måneder siden
Norlandia-direktør Kristin Voldsnes og NHO Geneo-leder Karita Bekkemellem er bekymret for fremtiden til private barnehager etter det nye barnehageforliket. De hevder at sektoren opplever urettferdig behandling og dårlig økonomi. De frykter at kommunene vil favorisere kommunale barnehager ved tildeling av midler, noe som kan føre til at private barnehager blir "slaktet". De understreker at barnehageeiere ikke skal forventes å dekke underskudd og ønsker likebehandling av private og offentlige barnehager for å sikre likeverdig kvalitet for barna.
1 måned siden
Oslo kommune har foreslått å legge ned fem skoler, inkludert Møllergata skole, som er Oslos eldste byfolkeskole. Bakgrunnen er forventet nedgang i elevtall og en vanskelig økonomisk situasjon. Foreldrene ved Møllergata skole er svært kritiske til forslaget og mener kommunen forsømmer barnefamiliene i sentrum. De hevder at kommunen selv har bidratt til lave elevtall ved å unnlate å prioritere tilrettelegging for barnefamilier. FAU ved skolen vil kjempe imot nedleggelsen og sende inn en høringsuttalelse. Møllergata skole kan bli omgjort til enten videregående skole eller voksenopplæring. I tillegg er flere byggeprosjekter ved andre skoler stoppet, og større endringer vil skje ved flere skoler.
2 måneder siden
Tønsberg kommune vurderer å legge ned Fon barnehage som en del av en større kostnadsreduksjon. Foreldre i bygda har engasjert seg sterkt mot nedleggelsen og har avdekket feil i kommunens beregninger. Kommunen hadde inkludert kostnader for en skytebane og gymsal som ikke er en del av barnehagens kjernevirksomhet. Kommunen har beklaget feilen, noe som reduserer det potensielle sparebeløpet betydelig. Foreldrene frykter at nedleggelsen vil skade lokalsamfunnet og ber politikerne om å utsette avgjørelsen for å få et mer korrekt grunnlag. Kommunestyret skal ta stilling til nedleggelsen onsdag, og saken har skapt stort engasjement lokalt.
2 måneder siden
Foreldre til barn i Granåsen barnehage er kritiske til ordningen rundt Ski-VM, som tvinger barnehagen til å flytte til midlertidige lokaler. Foreldrene opplever økt tidspress på grunn av lengre reisevei og matpakkesmøring, og kritiserer kommunikasjonen med VM-organisasjonen, spesielt et forslag om å gå på ski til barnehagen. VM-organisasjonen begrunner flyttingen med sikkerhet og logistikkhensyn, og beklager ulempene for foreldrene. Trondheim kommune har ansvaret for å informere foreldrene om ordningen.