Avisen Rjukan Arbeiderblad (RA) melder om at marsipanen mangler i Twist-poser over hele landet. Mondelez' kommunikasjonsavdeling bekrefter at dette skyldes produksjonsutfordringer, men lover at marsipanen vil komme tilbake.
Som kompensasjon fylles posene med flere av de andre sjokoladebitene. RA omtalte først saken etter å ha oppdaget at biten manglet i deres lokale.
Twist ble lansert av Freia i 1957 etter en forespørsel fra Ethiopian Airlines, som ønsket en sjokolade i små porsjonsposer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Rjukan Arbeiderblad melder at marsipanbiten er fjernet fra Twist-posene grunnet produksjonsutfordringer. Produsenten Mondelez bekrefter dette og opplyser at posene er fylt med flere av de andre bitene for å kompensere for mangelen. Freias butikk på Karl Johan melder at banan er den mest populære biten i løsvekt.
2 måneder siden
En journalist i Rjukan Arbeiderblad oppdaget at marsipansjokoladen manglet i en Twist-pose. Mondelez bekrefter at en tredjeparts leverandør har hatt utfordringer, noe som resulterte i at marsipanen midlertidig er fjernet fra posene. Selskapet forsikrer at den populære sjokoladen vil komme tilbake. Journalisten uttrykker lettelse over nyheten. Twist-posen har sin opprinnelse fra en forespørsel fra Ethiopian Airlines om å servere sjokolade til sine passasjerer.
2 måneder siden
Freia opplever problemer med sin marsipanleverandør og kan derfor ikke tilby påskemarsipan i år. Dette påvirker også produksjonen av Marsipan-Twist. Kommunikasjonssjefen i Mondelez forsikrer at de jobber med å løse situasjonen. Heldigvis er det ingen generell marsipanmangel, da Nidar og Anthon Berg opprettholder normal leveranse av påskemarsipan. Marsipanelskere kan dermed puste lettet ut, da det fortsatt vil være nok marsipan tilgjengelig i butikkene.
3 måneder siden
Freia bekrefter at Non Stop-posene har blitt mindre, fra 180 til 150 gram. Selskapet Mondelez forklarer at dette skyldes de høye kiloprisene på kakao og kakaosmør. De understreker at de ikke ønsker å gå på akkord med kvaliteten ved å redusere innholdet av kvalitetsråvarer. Prisen i butikkene vil fortsatt være opp til de enkelte kjedene. Rema 1000 bekrefter at de har mottatt den nye posen, og forklarer at økte innkjøpspriser fører til høyere priser i butikk. Sjokoladeindustrien opplever et prissjokk på grunn av tørke og sykdom på kakaotrær i Vest-Afrika.
6 dager siden
Mondelez, som eier Freia, har kunngjort at sjokoladeplatene under merket Marabou i Sverige blir mindre på grunn av høye råvarepriser. Selskapet opplyser at kakaoprisen har mer enn tredoblet seg de siste årene, og at også andre produksjonskostnader har økt betydelig. Kommunikasjonssjef i Freia, Øyvind Olufsen, understreker at denne endringen kun gjelder Marabou i Sverige, og ikke Freias produkter i Norge. Freia vil fortsatt tilby ulike platestørrelser tilpasset norske forbrukeres behov, og 200-grams melkesjokoladeplater vil fortsatt være tilgjengelige. Selskapet fokuserer på å tilby sjokolade i riktige formater til overkommelige priser for norske kunder.
4 måneder siden
Freiabutikken i Oslo opplever stor etterspørsel etter banantwist i løsvekt før jul, og er for tiden utsolgt. Kommunikasjonssjef i Mondelēz, Øyvind Olufsen, forteller at banantwist er svært populær, spesielt før jul, og at de selger over 20 kilo daglig. De har problemer med å møte den store etterspørselen, til tross for at de prøver. Dette er ikke første gang de opplever å gå tom for banantwist. Banantwist er den mest populære biten i Twist-posen, og sorteres for hånd for salg i løsvekt. Twist-poser med alle bitene er fortsatt tilgjengelig. De forventer å ha banantwist i løsvekt igjen etter nyttår.
17 dager siden
Flere butikker melder om tomme hyller for påskegodteri etter en intens priskrig. Kiwi og Coop beklager situasjonen, men understreker at de ønsker å tilby kundene billige varer. Rema 1000 valgte å ikke delta i årets priskrig på godteri, med henvisning til folkehelse og miljøhensyn. Selv om enkelte påskevarer er utsolgt, forsikrer butikkene at de fortsatt har et godt utvalg av andre typer godteri. Kommunikasjonsdirektør i Coop, Harald Kristiansen, opplyser at det ikke produseres mer påskegodt hos leverandørene når det er tomt.
4 måneder siden
En DinSide-ansatt, Martin Blekkerud, er oppgitt over at Freia har endret limet på Melkerull-innpakningen. Han beskriver hvordan det nye limet gjør det vanskelig å åpne pakken, og at det ødelegger hans årlige juletradisjon med å lage konfekt. Blekkerud kritiserer Freia for å ha gjort det vanskelig å åpne sjokoladen. Mondelez, som eier Freia, forklarer at de byttet lim for to år siden etter å ha mottatt klager på at rullene åpnet seg for lett i butikk. De har testet flere limtyper, og det nåværende limet tilfredsstiller kvalitetskravene deres. Freia beklager at enkelte kunder er misfornøyde, men sier de må følge kvalitetsavdelingens krav.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler tilgjengeligheten av Østavind-ost i norske dagligvarebutikker. Etterspørselen økte kraftig etter «Kongsgård/Jarlsberg-skandalen», men nå meldes det om leveringsutfordringer. Tine avviser at det er mangel på ost, men bekrefter at en overgang til nytt design og vekt (fra 430g til 450g) har skapt et midlertidig vakuum i leveransene. Coop bekrefter også dette, og forsikrer at situasjonen er under bedring. Det nye designet er ment å gjøre osten mer synlig i butikkhyllene.
2 måneder siden
Høye kakaopriser og råvaremangel har ført til at O'boy er utsolgt i flere butikker i Norge og Sverige. Mondelez opplyser at produksjonen er i gang igjen, men at det vil ta tid før varene er tilbake i butikkene. Krisen skyldes dårlige avlinger i kakaoproduserende land, som følge av ekstremvær og klimaendringer, noe som har ført til historisk høye råvarepriser. Dette påvirker produksjonen av sjokoladeprodukter globalt.