Øystein Pettersens bok «Myke bein» anmeldes og får terningkast 3. Boken presenteres som en selvhjelpsbok som skal gi leseren nøkkelen til å lykkes uten å miste seg selv.
Anmelderen mener boken er forvirrende og spriker i formen. Pettersen deler tips og anekdoter om hvordan man kan oppnå overskudd og virke «mjuk», men det er ikke alltid like tydelig hvordan hans erfaringer som toppidrettsutøver kan overføres til hverdagsutfordringer.
Boken inneholder generiske råd om tid, mål og selvomsorg, men anmelderen savner en tydeligere rød tråd og mener formen ikke er god nok.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Øystein «Pølsa» Pettersens nye bok «Mye Pølsevev» får hard medfart og beskrives som en skuffende og overfladisk selvhjelpsbok full av klisjeer. Boken lover å gi innsikt i «Team Pølsa»-filosofien, men anmelderen mener den ikke leverer. Pettersen bruker sin bakgrunn som toppidrettsutøver som eksempel, men fremstår som tvetydig og selvmotsigende. Han gjør narr av selvhjelpsbøkers bruk av grafer og fremmedord, men ender selv opp med å lire av seg floskler. Bokens lansering ble utsatt på grunn av en konflikt med NRK.
4 måneder siden
Artikkelen presenterer bokanmeldelser med fokus på julegavetips. Blant de 19 anmeldte matbøkene, deler Eyvind Hellstrøm/Anita Rennan og Arne Brimi førsteplassen. En bildebok om Kong Harald, med bilder fra hele hans liv, er også omtalt, sammen med Harald Stanghelles bok «Kongeord», som inneholder 230 sitater fra Kongens taler. Krimboken «Gaupas klo» av Karin Smirnoff får en lunken anmeldelse, og anmelderen mener hun ikke lykkes som krimforfatter. Artikkelen fremhever flere bøker som egner seg som julegaver.
4 måneder siden
Karin Smirnoffs andre bok i Millennium-serien, «Gaupas klo», mottar blandet kritikk og beskrives som en rotete oppfølger til «Havørnens skrik». Boken gjenbruker hovedpersonene Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, som begge er svekket, og introduserer en ny karakter, Svala Hirak. Handlingen dreier seg om gruvedrift i konflikt med samiske interesser, og en jakt på en harddisk med kryptovaluta. Anmelderen kritiserer boken for manglende sammenheng, rotete handling og vekslende språk, og konkluderer med at Smirnoff ikke lykkes i krimsjangeren, til tross for tidligere suksess i andre sjangre.
1 måned siden
Øystein «Pølsa» Pettersens bok «Myke bein» utsettes til 9. april på grunn av en klausul i hans NRK-kontrakt. Klausulen hindrer ham i å delta i konkurrerende virksomhet i en periode før og etter TV-programmet «Team Pølsa». NRK og forlaget understreker at de har en god dialog rundt situasjonen. Pettersen tar selv ansvar for at han ikke hadde satt seg godt nok inn i kontrakten, men presiserer at boken ikke har noen tilknytning til TV-serien. Utsettelsen anses som uproblematisk av forlaget.
1 måned siden
Øystein «Pølsa» Pettersens nye bok «Myke bein» er utsatt etter en konflikt med NRK. Boken skulle opprinnelig vært tilgjengelig i butikkene fra 19. mars, men lanseringen er nå flyttet til 9. april. Konflikten med NRK er årsaken til utsettelsen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Torkil Færøs bok «Hvilekuren» for å være masete, tendensiøs og spekulativ. Boken fokuserer på viktigheten av hvile og stressmestring gjennom pulsmåling, og anbefaler bruk av en Garmin-pulsklokke. Forfatteren gjentar kjente livsstilsråd og bruker anekdotiske bevis, noe som gjør boken lite troverdig. Kritikere mener boken er en parodi på det moderne liv, der helse måles matematisk, og at den inneholder spekulative påstander om pulsklokkens evne til å varsle om alvorlige helseproblemer. Boken fremstår som en gjentagelse av forfatterens tidligere bok «Pulskuren», som også fikk kritikk i fagmiljøet.
1 måned siden
Nettavisens bokanmelder presenterer to anmeldelser denne uken. Lars Saabye Christensens novellesamling «Haren og andre noveller» får terningkast 6 og beskrives som novellekunst på høyt nivå. Boka inneholder flere noveller, blant annet omhandler en løpertalentet Roar Madsen og hans trener i etterkrigs-Oslo. Raja Shehadehs «Til fots i Palestina» får terningkast 5. Her beskriver forfatteren konsekvensene av Oslo-avtalen og utbyggingen av israelske bosetninger, som vanskeliggjør palestinernes tilgang til landområder. Begge bøker anbefales lest.
3 måneder siden
En norsk musiker og skuespiller deler sine leseopplevelser. Han leser for tiden flere bøker, inkludert en diktsamling, en bok om skjermbruk og en roman. Han forteller at Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke» gjorde ham svært opprørt. Han mener Dag Johan Haugerud burde skrive hans biografi. Han har også lest selvhjelpsboken «Rich dad, poor dad» uten å finne noen snarveier til rikdom. Han innrømmer å ha smuglest «The Game», men synes konseptet er flaut og boken hjalp ikke. Han nevner også en romanfigur han ikke kan fordra, men også elsker, og en annen han kunne tenke seg å ligge med.
3 måneder siden
Vidar Sundstøls roman «Og likevel finnes du» er en kort og ettertenksom tekst som utforsker temaer som tap, tid og eksistensielle spørsmål. Boken handler om en forfatter som føler seg mislykket, og som reflekterer over det som gikk tapt, inkludert et ufødt barn. Teksten inneholder vakre naturskildringer og referanser til filosofi og kunst. Boken mangler en tydelig handling og kan oppfattes som en blanding av roman og essay. Anmelderen savner en tydeligere jeg-forteller og et klarere grep om hva forfatteren vil formidle, men anerkjenner at boken etterlater sterke bilder hos leseren.
2 måneder siden
Artikkelen presenterer tips og vurderinger for V86-omgangen som deles mellom Bjerke og Solvalla. Ekspertene fremhever flere nøkkelhester og mulige overraskelser i de ulike løpene. Blant annet anbefales 1 Cabron i V86-1 og 10 Mozart B.R. i V86-8 som bankere. Videre vurderes hester som 6 Oksamit W.H., som stiller med bike for første gang, og montéløpet (V86-4) hvor 4 Conrads Palle debuterer under sal. Flere av løpene beskrives som jevne, med potensielle outsidere.