Artikkelen argumenterer for at borgerlige skatteforhandlinger bør vente til etter valget, slik at velgernes preferanser og partienes styrkeforhold kan reflekteres.
FrP ønsker å fjerne hele formuesskatten, ikke bare den på arbeidende kapital, og trenger velgernes støtte for å oppnå dette.
Forfatteren mener at erfaring viser at lettelser i formuesskatten på arbeidende kapital lett reverseres, og at et sterkt mandat fra velgerne vil styrke FrPs posisjon i forhandlingene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at de borgerlige partiene bør inngå et skatteforlik før valget, for å gi velgerne et klart alternativ til Arbeiderpartiets skattepolitikk. Den kritiserer regjeringens skatteøkninger, mangel på forutsigbarhet og at tiltak iverksettes uten tilstrekkelig utredning. Artikkelen foreslår konkrete tiltak som å fjerne formueskatten på arbeidende kapital, redusere skatten på arbeidsinntekter og å rydde opp i den ødeleggende exitskatten. Den hevder at Arbeiderpartiet må ta ansvar for usikkerhet og mangelfulle utredninger rundt skatteendringer før de inviterer til et bredt skatteforlik.
1 måned siden
Høyre-leder Erna Solberg har foreslått et skatteforlik på borgerlig side før valget, men Frp avviser dette og vil heller presentere sin egen politikk, inkludert fjerning av formuesskatten. KrF ønsker også å vente med forhandlinger til etter valget. Venstre er derimot positive til et forlik. Solberg lover skattekutt om de borgerlige vinner valget, men møter motstand fra Frp, som ønsker å fronte sin egen linje.
1 måned siden
Artikkelen analyserer den kommende valgkampen mellom Erna Solberg og Jens Stoltenberg. Stoltenberg har bekreftet at han ønsker å fortsette som finansminister, og Høyre har presentert et blåere partiprogram med fokus på skattelettelser og strengere innvandringspolitikk. Samtidig antydes det at Solbergs posisjon i Høyre er svekket, og Arbeiderpartiet vurderer å endre skattepolitikken sin. Forfatteren mener konkurransen mellom partiene vil være bra for demokratiet.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Høyre-folk som ønsker å fjerne formuesskatten og kutte i sykelønnen. Forfatteren argumenterer for at en debatt om formuesskatten lett kan bli en hengemyr med fokus på nullskatteytende arvinger. Kutt i sykelønn kan ramme lavtlønte hardere enn statsansatte, og forfatteren påpeker at mange i den snakkende klassen ikke forstår hva egenmelding og sykemelding innebærer. Artikkelen tar til orde for varige kompromisser og konsensus i politikken, og kritiserer lettvint retorikk.
1 måned siden
Høyres landsmøte er arena for en skattestrid om formuesskatten. Bø-ordfører Sture Pedersen vil fjerne hele formuesskatten for å unngå forskjellsbehandling mellom norske og utenlandske aktører, og foreslår skatt på luksusgjenstander som kompensasjon. Erna Solberg ønsker å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, mens Tina Bru mener det er rimelig å skattlegge annen formue. Frp kritiserer Høyre for å skape usikkerhet for næringslivet ved å ikke fjerne hele formuesskatten.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Norges nåværende politiske kurs er skadelig for verdiskaping og norsk eierskap. Den kritiserer økte eierskatter, spesielt formuesskatten på arbeidende kapital, som rammer norskeide bedrifter. Artikkelen fremhever viktigheten av norsk eierskap for å opprettholde hovedkontor og beslutningsmyndighet i Norge, og frykter at landet vil sakke akterut uten et sterkt privat næringsliv. Det hevdes at skattesystemet favoriserer passive investorer og at det er behov for en ny politisk kurs med lavere skatter og mindre byråkrati for å sikre fremtidig velferd og vekst.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Jens Stoltenbergs forsøk på å stable på beina et tverrpolitisk skatteforlik. Stoltenbergs utspill i VG tolkes som et forsøk på å kontrollere skattedebatten før valget, etter at et mandatutkast ble lekket. Frp avviste raskt forslaget og kalte det et taktisk grep, mens Høyre reagerte negativt på Stoltenbergs beskrivelse av deres engasjement. Prosessen brøt sammen, og skattespørsmålet ble værende et konfliktområde. Forfatteren argumenterer for at mangel på stabilitet i skattesystemet er skadelig for både folk og næringsliv.
1 måned siden
Senterpartiet sliter med lave meningsmålinger før landsmøtet, og partileder Trygve Slagsvold Vedum lover skattelettelser for å vinne tilbake velgere. Valganalytiker Svein Tore Marthinsen tror imidlertid ikke dette vil hjelpe, da skattelettelser ikke er en kjernesak for Senterpartiets velgere. Vedum ønsker å prioritere skattelette for arbeidsfolk og avgiftslettelser som griper inn i folks hverdag, men avviser å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital. Erna Solberg har signalisert at hun ønsker Senterpartiet tilbake på borgerlig side, men analytikere mener motmakten mot det sentrale er viktigere for partiet. EU-saken kan løfte partiet, men Arbeiderpartiet og Høyre holder debatten på avstand.
3 måneder siden
Senterpartiet signaliserer en endring i skattepolitikken etter tre år ved makten, og ønsker nå å kutte i formuesskatten og øke bunnfradraget. De tar til orde for et bredt forlik på Stortinget for å sikre forutsigbarhet i skatte- og avgiftspolitikken. Dette kommer etter at regjeringen har blitt kritisert for å øke skattene for næringslivet. Høyre er skeptisk til Senterpartiets troverdighet, men åpner likevel for et forlik, og mener skattene må senkes betydelig mer. Høyre vil fjerne hele formuesskatten på aksjer og verdier i bedrifter.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg den kommende valgkampen, hvor trygghet og langsiktige løsninger antas å bli viktigere enn tradisjonelle valgløfter. Jan Tore Øverstad engasjerer seg i Arbeiderpartiet og oppfordrer andre til politisk deltakelse. Etter en periode med lav oppslutning, spesielt i Innlandet, opplever Arbeiderpartiet nå økte medlemstall og bedre resultater på meningsmålingene. Mange velgere er fortsatt usikre, spesielt fra Frp og Sp. Det forventes at partiene vil fokusere på ideologiske linjer og langsiktige mål, fremfor kortsiktige budsjettspørsmål.