Det internasjonale skiforbundet (FIS) avviser påstander om at de skal ha avslått et tilbud fra investeringsselskapet CVC på 400 millioner euro for å overta markedsføringsrettigheter. Ifølge tyske og sveitsiske medier skal FIS ha avvist tilbudet umiddelbart, noe som førte til kritikk fra nasjonale forbund og utøvere som Mikaela Shiffrin og Marco Odermatt.
FIS hevder imidlertid at tilbudet ikke var relatert til sentralisering av rettigheter, men et forslag om et fellesforetak. De påpeker også at tilbudet manglet detaljer og at CVC ikke hadde vurdert FIS' strategiske plan.
FIS-president Johan Eliasch, som ønsker sentral markedsføring, har møtt motstand, blant annet fra det tyske skiforbundet som har gått rettens vei.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har avvist påstander om at de skal ha avslått et tilbud på 400 millioner euro fra investeringsselskapet CVC. Ifølge tyske og sveitsiske medier skal tilbudet ha vært knyttet til sentral markedsføring av medie- og sponsorrettigheter, noe FIS benekter. Forbundet hevder at tilbudet gjaldt et investeringsforslag for et fellesforetak og manglet vesentlige detaljer. Alpinstjerner som Mikaela Shiffrin og Marco Odermatt, samt nasjonale forbund, har sendt et kritisk brev til FIS, der de anklager forbundet for å prioritere egne markedsføringsplaner. FIS-president Johan Eliasch har vært kontroversiell siden han ble valgt i 2021, særlig for sitt mål om sentral markedsføring.
4 måneder siden
FIS-president Johan Eliasch sår tvil om hvorvidt alpinstjernene selv har forfattet brevene som kritiserer forbundet. Han antyder at andre aktører med økonomiske interesser står bak. Utøverne, deriblant Aleksander Aamodt Kilde, har kritisert FIS for å ha avvist et tilbud fra investeringsselskapet CVC. De mener FIS prioriterer en sentralisert medieavtale med Infront fremfor å vurdere andre tilbud. Utøverne krever mer åpenhet og dialog med forbundet om sportens utvikling. Eliasch hevder at utøverne ikke har engasjert seg før de fikk høre om en potensiell investering på 400 millioner euro.
4 måneder siden
FIS-president Johan Eliasch tror ikke at alpinstjernene selv har skrevet brevene som kritiserer forbundet. Han mener utøverne er påvirket av andre interessenter som ønsker å utfordre FIS' medierettighetsavtale med Infront. Utøverne, deriblant Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin, har sendt brev til FIS der de kritiserer forbundet for å ha avvist et tilbud fra investeringsselskapet CVC. De hevder at FIS prioriterer en sentralisert avtale med Infront fremfor å vurdere andre tilbud. Utøverne krever mer gjennomsiktighet og dialog med FIS, mens Eliasch hevder at utøverne ikke har engasjert seg før de hørte om en potensiell investering på 400 millioner euro.
4 måneder siden
Toppalpinister, inkludert Aleksander Aamodt Kilde, kritiserer Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) for manglende åpenhet i forbindelse med en potensiell milliardavtale om medie- og sponsorrettigheter. Utøverne hevder at FIS avviste et tilbud fra investeringsselskapet CVC uten å vurdere det grundig, og at forbundet prioriterer en avtale med Infront. FIS avviser påstandene og hevder at CVCs tilbud var et investeringsforslag, ikke et tilbud om medierettigheter. Utøverne har sendt et nytt brev til FIS der de ber om å vente med Infront-avtalen og vurdere andre tilbud, samt å inkludere utøvernes synspunkter i sportens utvikling.
4 måneder siden
Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath støtter kritikken fra flere alpinister mot FIS etter at en mulig milliardavtale om medie- og sponsorrettigheter ble avslått. Utøverne sendte brev til FIS og krevde revurdering av avtalen med CVC, men FIS avviser påstanden. Utøverne ønsker mer åpenhet rundt tilbud som påvirker sportens fremtid. FIS-presidenten hevder at brevene ikke er skrevet av utøverne selv, og at de prioriterer en sentralisert avtale med Infront fremfor andre tilbud. Aleksander Aamodt Kilde er nevnt som en av initiativtakerne til brevene.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har startet en etterforskning av diskvalifikasjonen av Jørgen Graabak under VM-lagkonkurransen i Trondheim, grunnet en ureglementert binding. Hendelsen utløste sterk kritikk fra norsk side, hvor kombinertsjef Ivar Stuan antydet en personlig vendetta mot ham, noe FIS-renndirektør Lasse Ottesen avviser. Stuan ønsker utredningen velkommen, men understreker samtidig viktigheten av å kunne uttrykke egne meninger uten at det skader utøverne. Ottesen bekrefter at etterforskningen ligner den som ble gjort etter diskvalifikasjonen av Ida Marie Hagen i Seefeld, og Stuan fastholder sin kritikk av utstyrskontrollen.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har møtt kritikk for å sende en redusert tropp til verdenscupen i Frankrike, da den kolliderer med NM på Gåsbu. Flere norske utøvere, som Erik Mysen og Mikael Gunnulfsen, uttrykker skuffelse over å ikke få konkurrere internasjonalt. Internasjonale profiler har også reagert negativt på Norges prioritering av NM. Skiforbundet begrunner valget med at de må balansere hensynet til NM, VM-kvalifisering og forpliktelser overfor FIS. De understreker at det er viktig å skape rettferdige forutsetninger for de som kjemper om de siste VM-plassene. Harald Østberg Amundsen tar kritikken med ro og fokuserer på trening i Norge for å forberede seg til VM.
1 måned siden
Sveriges skiforbunds anke angående Ebba Anderssons diskvalifikasjon i Holmenkollen ble avvist av FIS. Andersson ble diskvalifisert etter å ha fått sitt andre gule kort for sesongen grunnet ulovlige skøytetak. Langrennssjef Lars Öberg uttrykte skuffelse og uenighet i juryens avgjørelse, og understreket behovet for en felles forståelse av regelverket. Skiforbundet ønsker derfor å ta debatten videre i FIS-systemet. FIS opplyste også at USA fikk medhold i sin klage angående Jessie Diggins' advarsel, som dermed ble trukket tilbake.
2 måneder siden
Norge anklager en FIS-kontrollør for manipulasjon etter at kombinertutøveren Ida Marie Hagen ble diskvalifisert fra verdenscuprennet i Seefeld. Sportssjef Ivar Stuan raser mot FIS og hevder at kontrolløren har en agenda mot norske utøvere, og at han tidligere har vært ute etter Jarl Magnus Riiber. Stuan mener Hagen ble behandlet dårlig og at diskvalifikasjonen er urimelig. FIS avviser påstandene og sier de følger reglementet. Hagen selv er knust over situasjonen, som også går hardt inn på de norske lederne. Juryen har behandlet den norske protesten, men opprettholdt diskvalifikasjonen.
2 måneder siden
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu avslo et tilbud om 120.000 kroner fra organisasjonen «Skigrasrota» til kvinnehopp, fordi han mener deres fremferd ikke er forenlig med skiforbundets verdier. «Skigrasrota» er kjent for å være en kritisk røst mot ledelsen i Norges Skiforbund. Avgjørelsen har skapt debatt, spesielt sett i lys av forbundets samarbeid med andre sponsorer som våpenprodusenten Nammo. Artikkelen stiller spørsmål ved om det er verre å motta penger fra en kritisk grasrotbevegelse enn fra aktører innen våpenindustri, usunn mat eller klimaskadelig virksomhet, og etterlyser en tydeligere begrunnelse fra Aalbu.