Ann-Christina Lykke Motzfeldt gikk fra å ha lite til å bli økonomisk uavhengig gjennom smarte investeringer, og deler nå sine erfaringer og råd. Inspirert av en samtale og boken «Tjen en million på aksjer», begynte hun å investere i aksjer og oppnådde raskt suksess.
Hun diversifiserte sine investeringer og drev med daytrading før hun sammen med Linnea Schmidt startet «Moneypenny and More» for å inspirere kvinner til å investere.
Ann-Christina understreker viktigheten av økonomisk frihet og oppfordrer kvinner til å ta kontroll over egen økonomi gjennom langsiktige investeringer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Marja Folcke, en 34-åring fra Sverige, ble millionær på kort tid ved å handle aksjer. Hun startet med 30.000 kroner og utviklet en strategi for å investere i volatile aksjer i små svenske selskaper. Etter å ha investert ytterligere 100.000 kroner, lot hun renters rente gjøre jobben. Som 29-åring hadde hun en million kroner. I dag lever hun av avkastningen fra sine investeringer, men er bevisst på pengebruk. Hennes mål er å bli økonomisk fri rundt 45-årsalderen. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder unge til å starte med små investeringer og være langsiktige.
1 måned siden
Artikkelen belyser økende økonomiske forskjeller mellom menn og kvinner, hvor kvinner ofte eier mindre, sparer mer forsiktig og tar sjeldnere risiko med investeringene sine. Dette fører til at kvinner går glipp av potensielt høyere avkastning over tid. Tall fra Nordea viser at menn investerer mer i aksjesparekonto (ASK) enn kvinner, mens kvinner oftere velger tryggere, men mindre lønnsomme, fond. Forbrukerøkonom Derya Incedursun understreker viktigheten av å investere for å oppnå økonomisk trygghet og illustrerer hvordan forsiktig sparing kan koste kvinner millioner over tid.
4 måneder siden
For første gang er det flere kvinner enn menn som er fondskunder i Nordea, en trend som har utviklet seg siden 2014. Spesielt unge kvinner utmerker seg som aktive sparere. Oslo skiller seg ut med en betydelig overvekt av kvinner som sparer i fond, og også med større verdier totalt. Samtidig viser tall fra Oslo Børs at det for første gang er flere kvinner enn menn blant de nye aksjonærene. Mens flere menn oppretter fondskonto, avslutter også flere innen kort tid. Det spekuleres i at menn i større grad velger høyere risiko investeringer som kryptovaluta, mens kvinner foretrekker langsiktig sparing i fond.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
1 måned siden
Ingvil Aaen Torpe sluttet som redaktør i Avisa Hordaland for å starte et nytt selskap, og deler sine erfaringer om hvordan lederjobber har gitt henne fleksibilitet og en bedre balanse i hverdagen. Hun oppfordrer kvinner til å gripe muligheten til å bli ledere, fremhever friheten og mulighetene det gir for å kombinere jobb og familieliv. Torpe skal nå bygge opp et nytt selskap med investeringsselskapet Skavl, og ser frem til å styre sin egen tid og ha en mer fleksibel arbeidshverdag. Hun er spent på om dette blir en livsstil hun vil trives med.
17 dager siden
En ny statistikk fra Finans Norge viser at mange arbeidstakere i privat sektor har minimum pensjonssparing (2%). Privatøkonom Elisabeth Landsverk i SpareBank 1 Østlandet påpeker at forskjellen mellom 2% og 7% sparing kan utgjøre nesten 2 millioner kroner over 30 år, ved å velge en pensjonsprofil med høy aksjeandel. Stefi Kierulf Prytz i Finans Norge understreker at sparesatsen har stor betydning for pensjonsutbetalingen. Spareøkonom Fredrikke Gregorson hos Storebrand oppfordrer kvinner til å ta mer risiko i pensjonssparingen for å oppnå høyere avkastning.
4 måneder siden
Eksperter fra DNB Markets og Delphi Fondene har siden 1988 gitt aksjeråd til Dine Pengers lesere. Hadde man fulgt disse rådene slavisk, ville en startinvestering på 100.000 kroner ha vokst til over 155 millioner kroner i Delphis tilfelle, og 54,8 millioner for DNB Markets. Dette er betydelig mer enn en investering i Hovedindeksen på Oslo Børs, som ville gitt 3,7 millioner. Artikkelen presenterer en gjennomgang av markedet med ekspertenes nåværende anbefalinger og begrunnelser for sine valg. Det understrekes at porteføljene er teoretiske og ikke inkluderer kurtasje eller skatt.
3 måneder siden
Lilli Bendriss (78) prioriterer å nyte livet og sparer ikke penger, men har alltid en million kroner som sikkerhet. Hun bruker pengene på luksusopplevelser. Økonomirådgiver Lene Drange understreker viktigheten av god planlegging for økonomisk trygghet i eldre alder. Hun anbefaler å starte pensjonsplanleggingen tidlig, redusere risiko i investeringer ved pensjonsalder, og planlegge for et langt liv. Drange mener en økonomisk buffer er viktig for å håndtere uforutsette utgifter og sikre en stabil fremtid. Hun påpeker at økonomisk frihet er individuelt, men at god oversikt og planlegging er avgjørende for en bekymringsfri pensjonisttilværelse.
4 måneder siden
Flere forbrukerøkonomer har delt sine råd om hvordan man kan bruke 10.000 kroner for å oppnå best mulig avkastning. Derya Incedursun anbefaler først å betale ned gjeld med høye renter, deretter vurdere høyrentekonto eller globalt indeksfond for tryggere avkastning. Hallgeir Kvadsheim foreslår bufferkonto eller pengemarkedsfond for lav risiko, men nevner også muligheten for enkeltaksjer eller kryptovaluta for høyere risiko og potensiell dobling av beløpet. Silje Sandmæl oppfordrer til å finne beste rente via Finansportalen og vurderer BSU for unge under 34 år. Valg av strategi avhenger av risikovilje og tidshorisont.
1 måned siden
En undersøkelse viser at kvinner har lavere pensjonssparing enn menn. Pensjonsekspert Fredrikke Gregorson oppfordrer kvinner til å engasjere seg mer i egen pensjon og ta mer risiko, spesielt i aksjemarkedet, for å øke avkastningen. Kvinner er mer bekymret for sin økonomiske fremtid som pensjonister og har mindre oversikt over pensjonsordningen sin. Arbeidsministeren foreslår å øke aldersgrensen for å stå i jobb til 72 år.