Hans Marius, som planla massedrap og forsøkte å drepe sin far, er prøveløslatt etter å ha tilbrakt store deler av 20-årene i fengsel. Han er nå tilbake i barndomshjemmet på Jessheim, preget av hendelsene, men fast bestemt på å starte et nytt liv.
Han følges opp av ulike instanser og har funnet kjærligheten. Faren har tilgitt ham, og de forsøker å bygge relasjonen på nytt etter mange år fra hverandre.
Marius beskriver det som en spesiell opplevelse å være tilbake, men ser fremover og ønsker seg et vanlig liv med jobb og familie.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Hans Marius, kjent fra NRK-serien «Leo og de farlige», prøveløslates etter å ha sonet en forvaringsdom for tre overlagte drapsforsøk. Han angrep sin egen familie med en hammer, og faren lå i koma i tre uker etter angrepet. De siste ti årene har faren besøkt ham jevnlig, og de har gått i terapi sammen. Lagmannsretten mener det er trygt å slippe ham ut, men prøveløslatelsen er betinget av oppfølging fra kriminalomsorgen, et bestemt bosted, sysselsetting og behandling. Hans Marius hadde tidligere planer om å bli massedrapsmann og torturere venner, men uttrykker nå anger og innsikt i egen problematikk.
2 måneder siden
Hans Marius, kjent fra NRK-serien «Leo og de farlige», løslates etter å ha sonet 11 år for tre brutale drapsforsøk. Som 19-åring angrep han sin egen far, stesøster og stemor med en hammer. Faren ble alvorlig skadet, men har likevel besøkt Hans Marius regelmessig i fengselet. Hans Marius er spent på hvordan han vil bli mottatt i samfunnet, men angrer ikke på deltakelsen i TV-serien. Han ønsker å reparere forholdet til faren. Forsvareren understreker at Hans Marius er godt forberedt på overgangen til et liv i frihet og har et solid nettverk.
3 måneder siden
Hans Marius Hansen, 30 år, prøveløslates etter å ha sonet elleve år for drapsforsøk på sin far og andre familiemedlemmer i 2014. Han ble opprinnelig dømt til 15 års forvaring i 2015. Borgarting lagmannsrett har nå besluttet prøveløslatelse, da de mener det er redusert risiko for nye voldshandlinger. Retten viser til Hansens positive utvikling under soning og uttrykte anger. Faren, Arild Hansen, støtter sønnens løslatelse og mener han fortjener en ny sjanse. Kriminalomsorgen skal sørge for oppfølging med bopel, jobb og behandling. Løslatelsen skal skje senest 1. mars, men kan effektueres tidligere hvis alt er klart.
3 måneder siden
Marius Borg Høiby fyller 28 år og har hatt et vanskelig år preget av medieoppmerksomhet. Han er en del av kongefamilien, men ikke kongehuset, noe som har ført til diskusjoner om hans rolle og utagerende oppførsel. Til tross for at kronprinsparet har ønsket å holde ham utenfor offentligheten, har Marius selv oppsøkt oppmerksomhet gjennom sin livsstil. Det forventes mer av kongefamilien, og det spekuleres i om Marius vil vise en ny side av seg selv i det kommende året. Artikkelen antyder at han nå har en mulighet til å endre sitt offentlige image og starte på nytt.
9 dager siden
Stig Millehaugen, kjent for sin lange kriminelle karriere og omtalt som «Norges farligste mann», er pågrepet og siktet for drapet på Nokas-raner Metkel Betew. Millehaugen sonet en forvaringsdom for et tidligere bestillingsdrap og var på permisjon fra fengsel da drapet fant sted. Han har tidligere vært en sentral person i «Tveita-gjengen» og har dommer for en rekke alvorlige forbrytelser, samt flere rømninger fra fengsel. Til tross for sin kriminelle bakgrunn, har Millehaugen tidligere uttrykt ønske om et rolig liv og frihet.
11 dager siden
Metkel Betew, kjent for sin rolle i NOKAS-ranet i 2004, ble funnet drept i Oslo. Han ble dømt for grovt ran med døden til følge og tilbrakte nesten 20 år i fengsel. Etter løslatelsen i 2024 hadde han uttrykt ønske om å starte et nytt liv og stifte familie. Politiet etterforsker drapet som en brutal handling. Betew beskrives som en intelligent og sjarmerende person, men også som en sentral figur i kriminelle miljøer.
3 måneder siden
Marius Borg Høiby leverte inn sitt våpenkort for hagle i oktober 2024, etter å ha hatt det i åtte år. Samtidig ble hagla omregistrert til en annen eier. Dette skjedde etter at Høiby var siktet for flere forhold, inkludert vold i nære relasjoner og sovevoldtekt. Politiet vurderte inndragning av våpenkortet på bakgrunn av disse siktelsene og bekymring for Høibys helse. Høibys forsvarer opplyste at han frivillig hadde gitt fra seg våpenet og førerkortet. Høiby har erkjent straffskyld for enkelte forhold, men nekter for voldtektssiktelsene. Etter løslatelse fra varetekt reiste han til utlandet for å starte behandling for rusproblemer.
8 dager siden
Stig Millehaugen, siktet for drapet på Nokas-raner Metkel Betew, fikk permisjon fra fengsel i påsken til tross for en lang historie med alvorlig kriminalitet. Han har tilbrakt rundt 35 år i fengsel de siste 36 årene og har begått drap mens han sonet straffer. Millehaugen ble nylig overført til et fengsel med lavere sikkerhet for å forberede en gradvis overgang til frihet, i tråd med anbefalinger fra lagmannsretten og fagpersoner. Kriminalomsorgen gir permisjoner for å gi forvaringsdømte mulighet til å redusere risikoen for tilbakefall og forberede seg på et liv utenfor fengselet. Millehaugen nekter straffskyld i drapssaken og skal fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett.
5 dager siden
Stig Millehaugen, som soner en forvaringsdom på 21 år for drap, ble pågrepet og siktet for drapet på Nokas-raner Metkel Betew under en permisjon fra Berg fengsel, et lavsikkerhetsfengsel. Til tross for sin lange kriminelle historie, inkludert drap på en fengselsbetjent og flere brudd på soningsvilkår, fikk han innvilget permisjon. Kriminalomsorgen understreker at permisjoner vurderes konkret i hvert tilfelle, og gis ikke dersom sikkerhetsrisikoen er for stor. Permisjoner er viktige for rehabilitering og for å opprettholde kontakt med pårørende. Juridiske eksperter påpeker at forvaringsdømte ikke skal sone strengere enn nødvendig, og at permisjoner kan gis selv om det finnes en risiko for ny kriminalitet, for å fremme tilbakeføring til samfunnet. Millehaugen hadde etablert gode rutiner under permisjonen, ifølge hans forsvarer, men nekter for å ha noe med drapet å gjøre.
2 måneder siden
En mann i 20-årene er siktet for å ha drept sin mor og skadet sin bror i Vestnes. Han er varetektsfengslet, og lagmannsretten har avvist anken hans om løslatelse på grunn av gjentakelsesfare. Retten viser til en rettspsykiatrisk erklæring som sier at mannens tilstand ikke er forbedret. Mannen har i avhør forklart at han ønsket å drepe både moren og broren, men at kreftene tok slutt. Han har også sagt at han hørte stemmer som fortalte ham hva han skulle gjøre. Mannen har tidligere vært siktet for vold og trusler mot moren, men disse sakene ble henlagt. Rettssaken er planlagt å starte i februar.