Hans Marius, kjent fra NRK-serien «Leo og de farlige», løslates etter å ha sonet 11 år for tre brutale drapsforsøk. Som 19-åring angrep han sin egen far, stesøster og stemor med en hammer.
Faren ble alvorlig skadet, men har likevel besøkt Hans Marius regelmessig i fengselet. Hans Marius er spent på hvordan han vil bli mottatt i samfunnet, men angrer ikke på deltakelsen i TV-serien.
Han ønsker å reparere forholdet til faren. Forsvareren understreker at Hans Marius er godt forberedt på overgangen til et liv i frihet og har et solid nettverk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Hans Marius, kjent fra NRK-serien «Leo og de farlige», prøveløslates etter å ha sonet en forvaringsdom for tre overlagte drapsforsøk. Han angrep sin egen familie med en hammer, og faren lå i koma i tre uker etter angrepet. De siste ti årene har faren besøkt ham jevnlig, og de har gått i terapi sammen. Lagmannsretten mener det er trygt å slippe ham ut, men prøveløslatelsen er betinget av oppfølging fra kriminalomsorgen, et bestemt bosted, sysselsetting og behandling. Hans Marius hadde tidligere planer om å bli massedrapsmann og torturere venner, men uttrykker nå anger og innsikt i egen problematikk.
3 måneder siden
Hans Marius Hansen, 30 år, prøveløslates etter å ha sonet elleve år for drapsforsøk på sin far og andre familiemedlemmer i 2014. Han ble opprinnelig dømt til 15 års forvaring i 2015. Borgarting lagmannsrett har nå besluttet prøveløslatelse, da de mener det er redusert risiko for nye voldshandlinger. Retten viser til Hansens positive utvikling under soning og uttrykte anger. Faren, Arild Hansen, støtter sønnens løslatelse og mener han fortjener en ny sjanse. Kriminalomsorgen skal sørge for oppfølging med bopel, jobb og behandling. Løslatelsen skal skje senest 1. mars, men kan effektueres tidligere hvis alt er klart.
24 dager siden
Hans Marius, som planla massedrap og forsøkte å drepe sin far, er prøveløslatt etter å ha tilbrakt store deler av 20-årene i fengsel. Han er nå tilbake i barndomshjemmet på Jessheim, preget av hendelsene, men fast bestemt på å starte et nytt liv. Han følges opp av ulike instanser og har funnet kjærligheten. Faren har tilgitt ham, og de forsøker å bygge relasjonen på nytt etter mange år fra hverandre. Marius beskriver det som en spesiell opplevelse å være tilbake, men ser fremover og ønsker seg et vanlig liv med jobb og familie.
2 måneder siden
Etter drapet på 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen, forbereder hans mor, søster og samboer seg til rettssaken. Drapet har endret livene deres, og de opplever frykt og vanskeligheter med å vende tilbake til en normal hverdag. Familien forteller om en hverdag hvor de sliter med å se krim på TV og er redde for lyder. De er bekymret for at de tiltalte skal få milde straffer og understreker viktigheten av rettferdighet. De beskriver Jonas som en person som distanserte seg fra dem for å beskytte dem, og de føler at de tiltalte tok fra dem hans personlighet. Rettssaken skal belyse hvem Jonas var, og hvordan drapet har påvirket de etterlatte.
5 dager siden
Stig Millehaugen, som soner en forvaringsdom på 21 år for drap, ble pågrepet og siktet for drapet på Nokas-raner Metkel Betew under en permisjon fra Berg fengsel, et lavsikkerhetsfengsel. Til tross for sin lange kriminelle historie, inkludert drap på en fengselsbetjent og flere brudd på soningsvilkår, fikk han innvilget permisjon. Kriminalomsorgen understreker at permisjoner vurderes konkret i hvert tilfelle, og gis ikke dersom sikkerhetsrisikoen er for stor. Permisjoner er viktige for rehabilitering og for å opprettholde kontakt med pårørende. Juridiske eksperter påpeker at forvaringsdømte ikke skal sone strengere enn nødvendig, og at permisjoner kan gis selv om det finnes en risiko for ny kriminalitet, for å fremme tilbakeføring til samfunnet. Millehaugen hadde etablert gode rutiner under permisjonen, ifølge hans forsvarer, men nekter for å ha noe med drapet å gjøre.
4 måneder siden
Marius Borg Høiby har fått eksepsjonelt mye medieomtale, med 5400 oppslag siden august. Han er siktet for flere alvorlige forhold, inkludert mishandling og voldtekt. Forsvareren hans mener pressen har forhåndsdømt Høiby og ønsker full tilgang til bevis for å balansere mediebilde. Redaktørforeningen anerkjenner sakens offentlige interesse, men understreker viktigheten av å vurdere det samlede medietrykket. Høiby har startet rehabilitering etter en kort periode i varetekt.
3 måneder siden
En tidligere realitydeltaker er løslatt etter å ha vært fengslet siden 22. desember, siktet for mishandling i nære relasjoner. Telemark tingrett varetektsfengslet mannen først i fire uker, med begrunnelse om bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare. Fengslingen ble forlenget med fire nye uker, men forsvareren anket avgjørelsen. Lagmannsretten besluttet løslatelse fredag kveld. Mannens forsvarer er tilfreds med utfallet, og understreker at klienten ikke erkjenner straffskyld. Retten beskriver saken som svært alvorlig, og påtalemyndigheten mener mishandlingen har pågått over tid.
28 dager siden
Patrick Ije Langseth (44) deler sin historie om et liv preget av kriminalitet og 18 år i fengsel. Hans erfaringer er grunnlaget for TV-serien «Flus». Langseth forteller om en vanskelig oppvekst og manglende støtte, som ledet ham inn i kriminelle miljøer. Etter flere fengselsstraffer kritiserer han kriminalomsorgen for mangelfull oppfølging og forberedelse til livet etter løslatelse. Takket være støtte fra venner, spesielt Yosef Wolde-Mariam, har Langseth snudd livet og jobber nå som personlig trener og med TV-produksjon. Han ønsker å inspirere ungdom og påpeker viktigheten av forebyggende tiltak og et sterkt sosialt nettverk for å unngå kriminalitet.
3 måneder siden
Marius Borg Høiby leverte inn sitt våpenkort for hagle i oktober 2024, etter å ha hatt det i åtte år. Samtidig ble hagla omregistrert til en annen eier. Dette skjedde etter at Høiby var siktet for flere forhold, inkludert vold i nære relasjoner og sovevoldtekt. Politiet vurderte inndragning av våpenkortet på bakgrunn av disse siktelsene og bekymring for Høibys helse. Høibys forsvarer opplyste at han frivillig hadde gitt fra seg våpenet og førerkortet. Høiby har erkjent straffskyld for enkelte forhold, men nekter for voldtektssiktelsene. Etter løslatelse fra varetekt reiste han til utlandet for å starte behandling for rusproblemer.
1 måned siden
En 18 år gammel mann er tiltalt i Oslo tingrett for mishandling av sin mor og to søstre over flere år. Mishandlingen omfatter både fysisk vold og verbale trusler, og aktoratet mener motivet kan være æresrelatert, da gutten skal ha forsøkt å kontrollere morens kontakt med andre menn. Gutten nekter straffskyld, men erkjenner at det har vært uro i familien. Moren kontaktet barnevernet allerede i 2023, men saken ble først henlagt før den ble gjenopptatt etter nye anmeldelser. Saken belyser et større samfunnsproblem, der IMDi årlig jobber med hundrevis av saker om negativ sosial kontroll.