En student i Oslo fikk en overraskende beskjed om veggedyr i sin nye studentbolig samme dag som han hentet nøkkelen. Informasjonen kom via en håndskrevet lapp, og han ble ikke tilbudt alternativ bolig.
Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) innrømmer at kommunikasjonen var mangelfull og at rutinene må forbedres. Studenten opplevde manglende respons fra kundeservice før han til slutt fikk tilbud om kompensasjon og midlertidig bolig.
SiO beklager situasjonen og lover å endre sine rutiner for å håndtere lignende saker bedre i fremtiden.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Marianne Hatle opplevde dårlig kundeservice fra SAS etter at hennes koffert ble forsinket og skadet under en reise. Hun fikk først en voucher på 1400 kroner som kompensasjon, men denne var ikke tilstrekkelig for å kjøpe en ny koffert. Hatle opplevde at ingen tok ansvar og ble henvist mellom SAS og deres underleverandør. Forbrukerrådet understreker at flyselskapet har ansvar for skader på innsjekket bagasje. Etter at Nettavisen tok kontakt, endret SAS sin avgjørelse og tilbød Hatle 4500 kroner i erstatning. SAS beklager saksbehandlingen og sier de vil gå gjennom sine rutiner.
1 måned siden
Rebecca Lindland (30) fra Kristiansand oppdaget skjeggkre i en ny seng hun hadde kjøpt fra Fagmøbler. Etter først å ha blitt tilbudt kun å bytte madrass, kontaktet hun TV2 Hjelper Deg, og fikk til slutt refundert hele beløpet. Hendelsen førte til at hun måtte isolere soverommet og sove på kjøkkenet. Fagmøbler beklager hendelsen og hevder det er første gang de opplever dette, mens produsenten Jensen Beds har startet interne undersøkelser for å finne kilden til skjeggkreene.
2 måneder siden
Stig Høisæther opplevde store problemer med sitt nye Ikea-kjøkken til 110.000 kroner. Monteringen var mangelfull med skader, feilplasserte skjøter og en stor sprekk mellom bakplate og skap. Høisæther fikk først avslag på sin klage, og Ikea skyldte på kunden. Forbrukerrådet kritiserte Ikea for å legge skylden på kunden og mente at Ikea må dokumentere avtaler skriftlig. Etter mye frem og tilbake innrømmer Ikea feil i tegneprosessen og tilbyr nå en spesialtilpasset benkeplate uten ekstra kostnad. De vil også forsøke å finne en bedre løsning for å skjule sprekken. Ikea har tidligere betalt 3500 kroner i kompensasjon for dårlig kommunikasjon rundt monteringen.
9 dager siden
Heidi Groven i Fredrikstad fikk tildelt en kommunal leilighet i svært dårlig stand etter sin avdøde venn, full av eiendeler og behov for opprydding. Til tross for dette ble hun belastet full husleie mens leiligheten var stengt for rehabilitering. Kommunen erkjenner at Groven trenger en annen bolig, men har ingen tilgjengelig. En annen leietaker, Carina Holtan, opplever også manglende vedlikehold med sopp i sin leilighet. Kommunen ønsker ikke å kommentere enkeltsaker i media, men sier generelt at de jobber for å tilby gode boliger til tross for et vedlikeholdsetterslep.
26 dager siden
Nav beklager at May Iren Søvik ikke fikk utbetalt sykepenger som følge av en feilregistrering da hun byttet kommune. Søvik, som er kronisk syk og avhengig av sykepenger, opplevde at utbetalingene stoppet og at hun ble møtt med en behandlingstid på åtte uker uten nærmere forklaring. Dette førte til at hun fikk økonomiske problemer og fryktet å miste leiligheten sin. Etter at Romerikes Blad tok kontakt, innrømmet Nav feilen og lover å prioritere saken slik at Søvik får pengene hun har krav på. Søvik kritiserer Navs rutiner og mener systemet er for sårbart, og at det må endres slik at andre ikke opplever det samme.
2 måneder siden
Marianne Hatle opplevde bagasjetrøbbel etter en utenlandstur med SAS, der hennes koffert ble skadet. Hun reagerer sterkt på flyselskapets kundebehandling, med lang ventetid og vanskeligheter med å få hjelp. SAS tilbød først en voucher som ikke dekket kostnaden for en ny koffert, og krevde kvittering for den ødelagte kofferten, noe Hatle ikke hadde. Etter at saken ble omtalt i media, tilbød SAS full refusjon og beklaget samtidig feil i saksbehandlingen. Hatle er likevel kritisk til måten SAS håndterte saken på, og mener de ikke tar vare på kundene sine.
1 måned siden
En student ved Universitetet i Agder (UiA), Abbas Dia, har varslet universitetet etter en episode der han følte seg etnisk diskriminert av en foreleser. Under en forelesning ble Dia brukt som eksempel i en diskusjon om terrorisme og muslimer, noe han opplevde som upassende og belastende. UiA beklager hendelsen og sier de følger opp studenten. Foreleseren har også beklaget og erkjent at det var feil å anta studentens religiøse tilhørighet basert på utseende. Antirasistisk Senter understreker at slike hendelser kan være vanskelige for den som blir utpekt, uavhengig av foreleserens intensjon.
1 måned siden
Preben Nilsen opplevde en ubehagelig overraskelse da hans rentefrie delbetalingsavtale hos Skeidar ble omgjort til en avtale med 23,5% rente etter en forsinket betaling. Nilsen kritiserer Skeidar og finansieringsselskapet Svea for mangelfull informasjon og urimelige vilkår. Forbrukerrådet støtter Nilsen og påpeker at vilkårene er strenge og lite transparente. Skeidar har i ettertid justert informasjonen på sin nettside for å tydeliggjøre betingelsene. Svea innrømmer at deres interne policy om en syv dagers betalingsutsettelse ikke er nedfelt i de skriftlige betingelsene.
4 dager siden
En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at én av fem studenter som leier privat bolig har opplevd ulovlige husleieøkninger. Forbrukerjurist Nora Wennberg Gløersen forklarer at utleier kun kan øke husleien én gang i året, og ikke mer enn konsumprisindeksen. Mange studenter mangler kunnskap om sine rettigheter, noe som fører til at de betaler mer enn de skal. Undersøkelsen avdekker også at én av fem studenter opplever at boligens standard er dårligere enn lovet, og én av ti har opplevd at utleier har låst seg inn uten tillatelse. Forbrukerrådet anbefaler studenter å kontakte utleier ved urettmessige husleieøkninger og ta saken videre til Husleieutvalget om nødvendig. De oppfordrer også til dokumentasjon av boligens tilstand ved innflytting og kunnskap om rettigheter, som retten til å la en kjæreste flytte inn uten ekstra kostnad.
4 måneder siden
En kunde klaget til DNB Eiendom i Skien etter å ha oppdaget at meglerprovisjonen var dobbelt så høy som forventet. Provisjonen var basert på både salgssum og fellesgjeld, mens oppdragsavtalen var uklar på dette. DNB Eiendom tilbød kunden et «fullt og endelig oppgjør» på 44.650 kroner, men krevde at avtalen skulle være konfidensiell. Kunden aksepterte avtalen, men har senere valgt å dele sin opplevelse. DNB Eiendom hevder at feilen ble raskt rettet opp, og at de ikke benytter taushetsplikt i vanlige avtaler, men i enkelttilfeller eller tvistesaker. De har ikke svart på hvor ofte de inngår slike avtaler.