Hugo Miguel de Castro-Syrstad (43) har oppnådd stor suksess med utbytteaksjer. Han startet med 30. 000 kroner i 2020 og har siden mottatt to millioner kroner i utbytte.
Han investerer 10 prosent av månedlig inntekt i aksjer og har nå en portefølje på fire millioner kroner sammen med sin kone. Castro-Syrstad understreker viktigheten av en strategi og tålmodighet.
Utbytteaksjer har blitt mer populært, men eksperter advarer om at det fortsatt innebærer risiko. Det anbefales å spre investeringene på ulike sektorer og reinvestere utbytte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Marja Folcke, en 34-åring fra Sverige, ble millionær på kort tid ved å handle aksjer. Hun startet med 30.000 kroner og utviklet en strategi for å investere i volatile aksjer i små svenske selskaper. Etter å ha investert ytterligere 100.000 kroner, lot hun renters rente gjøre jobben. Som 29-åring hadde hun en million kroner. I dag lever hun av avkastningen fra sine investeringer, men er bevisst på pengebruk. Hennes mål er å bli økonomisk fri rundt 45-årsalderen. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder unge til å starte med små investeringer og være langsiktige.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
4 måneder siden
Flere forbrukerøkonomer har delt sine råd om hvordan man kan bruke 10.000 kroner for å oppnå best mulig avkastning. Derya Incedursun anbefaler først å betale ned gjeld med høye renter, deretter vurdere høyrentekonto eller globalt indeksfond for tryggere avkastning. Hallgeir Kvadsheim foreslår bufferkonto eller pengemarkedsfond for lav risiko, men nevner også muligheten for enkeltaksjer eller kryptovaluta for høyere risiko og potensiell dobling av beløpet. Silje Sandmæl oppfordrer til å finne beste rente via Finansportalen og vurderer BSU for unge under 34 år. Valg av strategi avhenger av risikovilje og tidshorisont.
17 dager siden
En ny statistikk fra Finans Norge viser at mange arbeidstakere i privat sektor har minimum pensjonssparing (2%). Privatøkonom Elisabeth Landsverk i SpareBank 1 Østlandet påpeker at forskjellen mellom 2% og 7% sparing kan utgjøre nesten 2 millioner kroner over 30 år, ved å velge en pensjonsprofil med høy aksjeandel. Stefi Kierulf Prytz i Finans Norge understreker at sparesatsen har stor betydning for pensjonsutbetalingen. Spareøkonom Fredrikke Gregorson hos Storebrand oppfordrer kvinner til å ta mer risiko i pensjonssparingen for å oppnå høyere avkastning.
4 måneder siden
Eksperter fra DNB Markets og Delphi Fondene har siden 1988 gitt aksjeråd til Dine Pengers lesere. Hadde man fulgt disse rådene slavisk, ville en startinvestering på 100.000 kroner ha vokst til over 155 millioner kroner i Delphis tilfelle, og 54,8 millioner for DNB Markets. Dette er betydelig mer enn en investering i Hovedindeksen på Oslo Børs, som ville gitt 3,7 millioner. Artikkelen presenterer en gjennomgang av markedet med ekspertenes nåværende anbefalinger og begrunnelser for sine valg. Det understrekes at porteføljene er teoretiske og ikke inkluderer kurtasje eller skatt.
20 dager siden
Nordea-direktør Robert Næss investerte én million kroner i aksjemarkedet etter et kraftig børsfall. Han har spart 70 prosent av lønnen i egne fond i over 20 år, og har en fondskonto på over 70 millioner kroner. Næss oppfordrer andre investorer til å ikke selge i nedgangstider, og investerer selv ekstra når markedet er turbulent. Han tror president Trump ser på aksjemarkedet som en karakterbok, og vil unngå en resesjon. Næss foretar investeringer gjennomsnittlig tre-fire ganger årlig.
1 måned siden
I en artikkel om aksjesparing i usikre tider, deler Johan H. Andresen og Magne Gundersen sine synspunkter. Andresen understreker at selv om han ikke gir konkrete råd, har investering i verdensøkonomien historisk sett vært lønnsomt. Gundersen råder folk til å bevare roen og minner om at markedene har en tendens til å komme seg etter kriser. Han anbefaler også jevnlig sparing og ser nedgangstider som muligheter for å kjøpe aksjer til redusert pris. Begge ekspertene foreslår å vurdere nordiske fond for å spre risikoen, og Gundersen anbefaler å søke personlig tilpasset veiledning fra pålitelige kilder for å ta informerte investeringsbeslutninger.
4 måneder siden
Nettavisen hadde stor suksess med V65-spill på Sørlandets travpark, hvor en kupong til 960 kroner ga nesten 40 000 kroner i gevinst. Fem av åtte vinnerkuponger kom fra Nettavisen, med en samlet utbetaling på over 200 000 kroner. Denne helgen starter Kalmar med V65-løp til lunsj, og 12 Kit Kat Mearas er bankertipset i finalen. Det gis også tips til de andre løpene, med vurderinger av hestenes form og sjanser. Det oppfordres til å kjøpe ekspertkuponger, der hele gevinsten går til kjøperen.
27 dager siden
Artikkelen gir tips til V4-lunsjen i Rättvik onsdag og fremhever Nettavisens tipsekspert Lerums nylige suksesser innen V75- og V65-spill, med betydelige gevinster. Blant annet en V75-omgang der nesten en million kroner ble innspilt, samt en V75-bong som ga over 36 000 kroner i utbetaling. Artikkelen gir også anbefalinger for de ulike V4-løpene i Rättvik, med linker til andelslag på Andelstorget.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler V64-spillet fra Östersund og Örebro, der Magnus Djuse er en sentral kusk. Nettavisen opplevde nylig stor suksess med V65-spill på Sørlandet, med en betydelig utbetaling til flere andelslag. I V64-omgangen fremheves 1 Ogden Boko som en sterk banker, mens flere andre hester nevnes som potensielle vinnere eller outsidere i de ulike løpene. Det oppfordres til å sjekke andelslag på Andelstorget for V64-omgangen, og det advares om at flere løp kan inneholde overraskelser.