Jens Stoltenberg kommenterer Donald Trumps innsettelsestale og sier at den var som forventet, med en uforsonlig stil og hard retorikk. Han mener talen minner om Trumps tidligere uttalelser og valgkamper.
Selv om Stoltenberg som sosialdemokrat er uenig med mye av det Trump står for, understreker han viktigheten av å samarbeide med den valgte presidenten.
Stoltenberg var til stede under innsettelsen, som eneste nordmann med personlig invitasjon fra Trump.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg har gratulert Donald Trump med innsettelsen som USAs president. Stoltenberg, som var personlig invitert til seremonien, uttrykker at han ser frem til et nært samarbeid med Trump i sin rolle som påtroppende leder for Münchens sikkerhetskonferanse. Han bemerker at Trumps innsettelsestale var i tråd med forventningene, men med en hardere retorikk. Til tross for politiske uenigheter, understreker Stoltenberg viktigheten av å jobbe konstruktivt med den valgte presidenten, og anerkjenner at demokratiet har talt.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg, tidligere generalsekretær i Nato, er i Washington D.C. for innsettelsen av Donald Trump som USAs president. Han møtte Trump og andre republikanere og understreker viktigheten av å engasjere den nye administrasjonen. Stoltenberg oppfordrer nordmenn til å være forberedt på overraskelser og støy, slik det var under Trumps forrige periode. Han påpeker at han og Trump er uenige i flere saker, men at de hadde et godt samarbeid sist. Stoltenberg er til stede som tidligere Nato-sjef og påtroppende leder for sikkerhetskonferansen i München, ikke på oppdrag fra Norge.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg reagerer på Donald Trumps innsettingstale og beskriver den som mer uforsonlig og hardere enn forventet. Han bemerker også at Trump ikke nevnte NATO i talen. Statsminister Jonas Gahr Støre er bekymret for Trumps planer om å innføre tolltariffer. SV og MDG kritiserer Trump og ønsker tettere bånd til EU. Russland signaliserer dialogvilje med USA, mens Kina forbereder mottiltak. Ukraina håper Trump vil bidra til fred. Flere europeiske ledere uttrykker bekymring, mens andre stormakter inntar en mer avventende holdning.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg er i Washington D.C. i forbindelse med innsettelsen av Donald Trump som USAs president. Han deltok på en eksklusiv samling med Trump og hans støttespillere, hvor han diskuterte viktige politiske saker. Stoltenberg understreker at han er uenig med Trump i flere spørsmål, spesielt knyttet til klima og handel. Han mener likevel at det er viktig å ha dialog med den nye administrasjonen. Stoltenberg forventer at det kan komme overraskelser og uro fra Trump, slik det var under hans forrige periode som president. Han understreker viktigheten av samarbeid mellom Europa og USA for å sikre stabilitet. Han har også diskutert Ukraina og Grønland med Trump og hans medarbeidere.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg er invitert til Donald Trumps innsettelsesseremoni som president. Stoltenberg og Trump samarbeidet tett under Trumps første periode, og de to har fortsatt kontakt. Professor Hilmar Mjelde mener Stoltenbergs relasjon til Trump ikke vil ha stor betydning for forholdet mellom USA og Norge, da de to landene har et selvgående forhold. Mjelde påpeker at Trump ikke er opptatt av Europa og vil helst unngå å forholde seg til europeiske ledere. Stoltenberg vil være en av mange gjester ved innsettelsen, og ikke den mest prominente.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg er invitert til Donald Trumps presidentinnsettelse, noe han antar skyldes hans nye rolle som leder for sikkerhetskonferansen i München. Trump har ikke diskutert Grønland med Stoltenberg, men har hatt samtaler med Danmark om temaet tidligere. Norges statsminister Jonas Gahr Støre er ikke invitert til innsettelsen, og understreker at Grønland har selvstyre og at Svalbard er en del av Norge. Støre kommenterer også Trumps nye kommunikasjonsstil og oppfordrer til edruelige svar.
1 måned siden
Jens Stoltenberg reflekterer over sitt forhold til Donald Trump og fremveksten av en ny verdensorden innen handelspolitikk. Han beskriver sin deltakelse på Trumps private feiring før innsettelsen, hvor han observerte den nye administrasjonens handlekraft. Stoltenberg advarer om at Trumps handelspolitikk kan eskalere til en handelskrig mellom allierte, svekke vestlige økonomier og potensielt styrke Russland. Han fremhever Natos rolle i å opprettholde et sterkt transatlantisk samarbeid og balansere USAs engasjement i sikkerhetspolitikken.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef og statsminister Jens Stoltenberg skal delta på Donald Trumps presidentinnsettelse i Washington D.C. den 20. januar. Stoltenberg er invitert av Trump selv, og de to har hatt et tett samarbeid over flere år og har opprettholdt kontakten. Stoltenbergs stabssjef, Sissel Kruse Larsen, uttaler at Stoltenberg ser frem til å delta på innsettelsen. Som påtroppende leder for sikkerhetskonferansen i München vil Stoltenberg fortsette å arbeide for å styrke forholdet mellom USA og Europa.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg uttrykte bekymring etter Donald Trumps tale, der Europa og Nato ikke ble nevnt. Han beskrev talen som lite samlende og hovedsakelig fokusert på amerikansk innenrikspolitikk. Stoltenberg understreket viktigheten av å engasjere den nye administrasjonen, og påpekte at Trumps tidligere politikk har ført til økt militær tilstedeværelse i Europa. Han bemerket også Trumps kritikk av USAs støtte til Ukraina, og understreket at det er usikkerhet rundt hva dette kan bety for allierte. Stoltenberg mener europeiske allierte må være forberedt på overraskelser og sterke meldinger, og at dialog er viktig.
3 måneder siden
Ungdomspartiledere kommenterer Donald Trumps innsettelsestale. KrFU-lederen støtter Trumps syn på at det kun finnes to kjønn, og mener enkelte KrF-velgere er positive til Trumps tydelighet i familieverdier. Frp har flest velgere som ser positivt på Trumps innvirkning, men FpU-lederen er uenig i mange av Trumps synspunkter. Senterungdommen ser likheter med Trump i ønsket om nasjonal kontroll og mener det er positivt at Trump står fast ved sine valgløfter. De ønsker også et styrket samarbeid med USA og oppfordrer forsvarsministeren til å invitere USAs forsvarsminister til Norge.