Espen Øwre ble alvorlig forbrent på Diakonhjemmet sykehus etter at personalet brukte for varme varmeflasker for å varme ham. Sykehuset innrømmer feil, men nekter å betale oppreisningserstatning. Øwre har fått store brannsår, måtte gjennomgå hudtransplantasjon og sliter psykisk etter hendelsen.
Han fikk 11. 000 kroner fra Norsk pasientskadeerstatning, men mener det er for lite.
Hans advokat mener sykehuset har et organansvar og bør betale erstatning. Sykehuset avviser dette, men bekrefter at rutinene for bruk av varmeflasker er endret etter hendelsen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En budbilsjåfør er tilkjent 50 millioner dollar i erstatning etter å ha fått alvorlige brannskader av varm te fra Starbucks. Hendelsen skjedde da en ansatt angivelig ikke festet tekoppen godt nok i et takeaway-brett, noe som førte til at den sølte over sjåførens skritt. Sjåføren måtte gjennom flere operasjoner, inkludert hudtransplantasjoner. Starbucks bestrider juryens avgjørelse og mener erstatningssummen er for høy, og har varslet at de vil anke dommen. Lignende søksmål mot serveringssteder for brannskader har forekommet tidligere, blant annet en sak mot McDonald's på 1990-tallet.
22 dager siden
Trygve Hansen (67) pådro seg alvorlige etseskader på hånden etter et uhell med Effekt terrasserens fra Europris. Under etterfylling av en pumpekanne sølte han væsken over hånden, noe som resulterte i dype etseskader og behov for hudtransplantasjon. Hansen og hans døtre kritiserer mangelen på tydelig informasjon om farene ved produktet i butikken, og mener det bør tilbys verneutstyr ved siden av terrasserensen. Europris beklager hendelsen og oppfordrer kundene til å lese produktinformasjonen nøye og bruke nødvendig verneutstyr for å unngå skader.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) bekrefter at de opererte feil pasient etter en forveksling. Hendelsen skjedde fordi to pasienter med samme fornavn ble forbyttet; den ene skulle på sårkontroll, mens den andre skulle opereres. Sykehuset erkjenner at fullt navn og fødselsdato ikke ble tilstrekkelig kontrollert før operasjonen. Ahus har meldt saken til Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med sykehuset. Pasienten som ble feiloperert, bestrider sykehusets versjon av hendelsen og hevder inngrepet har hatt negative konsekvenser for livskvaliteten. Sykehuset har iverksatt tiltak for å hindre gjentakelse.
3 måneder siden
Det nye sykehuset i Narvik har store problemer med temperaturen. Pasienter opplever at noen rom er for kalde, mens andre er for varme. En pasient beskriver det som uholdbart og mener sykehuset burde vært stengt. Driftsleder ved sykehuset bekrefter at det er problemer med å fordele varmen jevnt, men avviser at temperaturene har vært uforsvarlig lave. Sykehuset bruker bergvarme, men sliter med å få varmen distribuert riktig. Pasientene roser de ansatte for deres innsats, men temperaturen er fortsatt et problem som sykehuset jobber med å løse.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feilaktig en pasient som kun skulle på sårkontroll. Feilen skjedde fordi sykehuset ikke kontrollerte fullt navn og fødselsdato før operasjonen. Pasienten reagerte kraftig og mener Ahus bagatelliserer hendelsen. Ahus har varslet Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med saken. Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken mens den er under behandling.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient etter en identitetsforveksling der pasientene hadde samme fornavn. Pasienten som skulle på sårkontroll ble feilaktig operert, til tross for protester. Pasienten hevder sykehuset ikke kontrollerte etternavn eller fødselsdato. Ahus har varslet Statsforvalteren om hendelsen, men pasienten bestrider flere opplysninger i sykehusets versjon av hendelsen. I en annen sak nekter Gjert Ingebrigtsen straffskyld for mishandling og avviser påstander om lekkasjer av dokumenter.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient som følge av en forveksling basert på likt fornavn. Pasienten som egentlig skulle på sårkontroll, ble ved en feiltakelse operert. Sykehuset bekrefter at de kun kontrollerte fornavnet, og ikke fullt navn eller fødselsdato. Pasienten hevder å ha protestert, men ble likevel operert. Selv om sykehuset mener at pasienten ikke vil få varige mén, opplever vedkommende redusert livskvalitet etter hendelsen. Ahus har nå varslet Helsetilsynet og Statsforvalteren om saken, men ønsker ikke å kommentere den ytterligere mens den er under behandling.
2 måneder siden
Silje Arntzen forteller om en dramatisk fødsel på Sykehuset Kalnes, preget av feil, manglende lytting og alvorlige komplikasjoner. Hun opplevde å bli glemt, måtte selv minne helsepersonell om nødvendige undersøkelser, og følte seg ikke trodd når hun meldte om sterke smerter. Under fødselen ble en stor rift oversett, og en fistel ble oversett på MR-bilder. Arntzen måtte gjennom flere operasjoner og sliter fortsatt med fysiske og psykiske ettervirkninger. Sykehuset beklager hendelsene og sier de har tatt saken alvorlig. Arntzen har søkt om pasientskadeerstatning og håper hennes historie kan bidra til forbedring i helsevesenet.
3 måneder siden
En 36 år gammel spansk mann har mottatt over 500 000 kroner i erstatning etter å ha opplevd en 30-timers ereksjon. Mannen oppsøkte helsesenter fire timer etter at ereksjonen startet, og ble diagnostisert med priapisme. Tilstanden krever rask behandling for å unngå skade. Mannen opplevde forsinkelser i behandlingen ved et lokalt sykehus, og måtte vente lenge før han fikk se en urolog. Etter å ha klaget, ble han overført til et annet sykehus hvor han ble innlagt med feber. Legene tappet blod fra penis, og mannen fikk senere en penisprotese. Protesen falt ut på grunn av dårlig tilpasning, og mannen måtte opereres på nytt. Regionale myndigheter ble dømt til å betale erstatning etter at eksperter konkluderte med at mannen ikke fikk riktig behandling. Han sliter nå med konstante smerter og ereksjonsproblemer.
1 måned siden
En 75 år gammel mann ble alvorlig brannskadet under røyking på Løten helsetun. Hendelsen skjedde da mannens smekke tok fyr, og flammene spredte seg til arm, bein og rullestol. Pårørende forteller at de flere ganger har etterspurt bedre tilsyn for faren under røyking, da han er pleietrengende. Løten kommune beklager hendelsen og sier de vil undersøke saken, men vil ikke kommentere ytterligere på grunn av mulig klagesak. Søstrene til mannen sier de vil ta saken videre. Statistikker viser at røyking er en vanlig årsak til dødsbranner, og at eldre er spesielt utsatt.