Det nye sykehuset i Narvik har store problemer med temperaturen. Pasienter opplever at noen rom er for kalde, mens andre er for varme.
En pasient beskriver det som uholdbart og mener sykehuset burde vært stengt. Driftsleder ved sykehuset bekrefter at det er problemer med å fordele varmen jevnt, men avviser at temperaturene har vært uforsvarlig lave.
Sykehuset bruker bergvarme, men sliter med å få varmen distribuert riktig. Pasientene roser de ansatte for deres innsats, men temperaturen er fortsatt et problem som sykehuset jobber med å løse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Deler av fjernvarmenettet i Oslo har driftsforstyrrelser, noe som fører til at flere abonnenter opplever problemer med varmtvannet på julaften. Hafslund Celsio har identifisert og isolert skadestedet, men ustabiliteten i nettet fører til varierende vanntemperatur. Det er meldt om kaldt vann i dusjen fra flere borettslag, spesielt i områdene Blindern og Ullevål. Selv om varmen ikke er helt borte, opplever mange at varmtvannet ikke er stabilt.
2 måneder siden
Et nytt journalsystem ved flere sykehus i Sør- og Østlandet har hatt omfattende dataproblemer, med ukentlige nedetider. Ansatte frykter for pasientsikkerheten, da viktig informasjon kan gå tapt og pasienter kan bli glemt. Sykehusledelsen innrømmer at manglende tilgang til journalopplysninger kan påvirke pasientsikkerheten. Det jobbes med å rette feilene, og en backup-løsning er på plass, men systemet er fortsatt ustabilt. Enkelte leger mener systemet ikke er trygt nok, spesielt i akutte situasjoner.
3 måneder siden
Flere kilder TV 2 har snakket med mener at ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) må byttes ut på grunn av en alvorlig krise ved sykehuset. Spesielt traumeavdelingen er hardt rammet, med flere ubesatte overlegestillinger og uholdbar arbeidsbelastning. En tillitsvalgt mener at krisen er et symptom på større ledelsesproblemer, og at øverste ledelse i for stor grad skyver ansvaret nedover og har abdisert fra sine kjerneoppgaver. Sykehusledelsen har ikke ønsket å kommentere kritikken direkte, men sier de jobber med å løse problemene. Det fryktes at situasjonen vil forverres ytterligere.
2 måneder siden
Ansatte ved Ahus opplever store problemer med parkering, til tross for at sykehuset har innført nye tiltak. Situasjonen beskrives som et mareritt, og flere ansatte vurderer å slutte på grunn av parkeringskaoset. Sykehusledelsen erkjenner problemene og jobber med å finne løsninger. De peker på dårlig flyt i trafikken rundt sykehuset og i parkeringshuset som hovedutfordringer. En ny busstrasé er planlagt, men det er usikkert når den vil være klar. Ansatte er frustrerte over å måtte betale for parkering uten å finne plass, og noen ender opp med å parkere ulovlig.
3 måneder siden
Ansatte ved Akershus universitetssykehus (Ahus) opplever store problemer med parkering, noe som har ført til at flere har sagt opp jobben. Ansatte bruker opptil en time på å finne parkeringsplass før jobb og like lang tid på å komme seg ut etter endt vakt. Parkeringskaoset beskrives som et «mareritt» og en «håpløs» situasjon. Hovedtillitsvalgte bekrefter at parkeringssituasjonen er en medvirkende årsak til at ansatte slutter. Sykehuset har innført differensierte parkeringspriser, der ansatte med kort reisevei betaler mer enn de med lang reisevei. Til tross for at arbeidsgiver forsøker å finne løsninger, er det vanskelig å øke antall parkeringsplasser på grunn av kommunale krav og byggeprosjekter.
2 måneder siden
Ambulansearbeidere ved Oslo Universitetssykehus (OUS) melder om utfordrende arbeidsforhold på grunn av økt bruk av konfereringsplikt, som krever at de må spørre sykehuset om pasienter kan legges inn. Dette fører til at ambulansepersonell opplever det vanskelig å få lagt inn pasienter, spesielt i grensetilfeller der de mener situasjonen er mer alvorlig enn sykehuslegene. Sykehusene mangler oversikt over hvor ofte pasienter nektes innleggelse, og det finnes ingen avvikskode for å registrere dette. OUS jobber med en digital løsning for å bedre registreringen av slike avvik. Ambulansepersonell føler at sykehuslegene har fått for mye makt, og at det er et hierarki som påvirker beslutningene.
3 måneder siden
En bussreise fra Narvik til Tromsø i desember ble svært ubehagelig for passasjerene på grunn av ekstrem varme. Varmesystemet i bussen fungerte ikke som det skulle, og temperaturen steg til et uutholdelig nivå. Passasjerer måtte kle av seg, og noen satt i BH for å takle varmen. Bussjåføren kunne ikke gjøre noe med situasjonen. Tide Midt-Troms forklarer hendelsen med en mulig sensorfeil i bussens klimaanlegg og beklager hendelsen. De forsikrer at bussene vanligvis fungerer som de skal.
3 måneder siden
En busstur mellom Narvik og Tromsø ble en ubehagelig opplevelse for passasjerene da varmen i bussen ble ekstrem. Passasjerene måtte kle av seg, og noen endte opp i undertøyet. Sjokolade smeltet, og brusflasker ble brukt som kjøleelementer. Bussjåføren kunne ikke regulere varmen, og en mulig sensorfeil ble identifisert som årsak. Busselskapet beklager hendelsen.
1 måned siden
Espen Øwre ble alvorlig forbrent på Diakonhjemmet sykehus etter at personalet brukte for varme varmeflasker for å varme ham. Sykehuset innrømmer feil, men nekter å betale oppreisningserstatning. Øwre har fått store brannsår, måtte gjennomgå hudtransplantasjon og sliter psykisk etter hendelsen. Han fikk 11.000 kroner fra Norsk pasientskadeerstatning, men mener det er for lite. Hans advokat mener sykehuset har et organansvar og bør betale erstatning. Sykehuset avviser dette, men bekrefter at rutinene for bruk av varmeflasker er endret etter hendelsen.
1 time siden
Seksten erfarne jordmødre ved UNN i Tromsø truer med å si opp jobben. Dette skjer etter at sykehuset fjernet et lønnstillegg de fikk for å bli værende.