Artikkelen diskuterer kjøp av billig sportsutstyr og dets kvalitet. Forfatteren deler personlige erfaringer med billige produkter.
Artikkelen tar for seg fenomenet med ekstremt billig sportsutstyr, som ofte kjøpes på nett. Slikt utstyr, som løpesko og tekniske klær, kommer gjerne fra land i Asia som Kina, Vietnam, Bangladesh og Pakistan.
Kvaliteten beskrives som elendig, med billigere materialer og manglende kvalitetskontroll sammenlignet med merkevarer. Forfatteren deler egne negative erfaringer med en billig sykkel fra Biltema og billige løpesko.
Dårlig utstyr kan gjøre trening ubehagelig, farlig i kaldt vær og redusere motivasjonen. Til tross for dette, konkluderer forfatteren ironisk med at bruk av slikt utstyr kan sees på som en sjarmerende form for selvskading.
Baard Fiksdal
NRK Radio
Biltema
Asia
Kina
Vietnam
Bangladesh
Pakistan
Europa
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
7 dager siden
Temu leverer over 11 millioner pakker til norske hjem hvert år med svært lave priser, men produktene er ofte problematiske. Mange varer inneholder giftige stoffer, mangler CE-merking og bidrar til miljøforurensning. Artikkelen dokumenterer også dårlige arbeidsforhold i fabrikkene som leverer til Temu, inkludert lange arbeidsuker, lav lønn, straff for feilproduksjon og barnearbeid. Forfatteren oppfordrer forbrukere til å reflektere over konsekvensene av sine kjøp og ber myndighetene om å fjerne Temu fra VOEC-ordningen og innføre avgifter som reflekterer de reelle kostnadene. Det understrekes at målet ikke er å straffe forbrukerne, men å skape rettferdige rammevilkår som beskytter både mennesker og miljø. Artikkelen avslutter med en sterk oppfordring til handling, og påpeker at det verste er å ikke gjøre noe til tross for kunnskap om problemene.
25 dager siden
Artikkelen kritiserer den moderne joggebølgen, der dyrt utstyr og sosiale medier har tatt overhånd. Løpesko til flere tusen kroner og avanserte klokker er vanlig, ofte koblet til Strava for å sanke likes. Utstyret har begrenset levetid, kan gi feil målinger, og Strava-bruk utgjør en sikkerhetsrisiko ved å avsløre brukernes lokasjon. Artikkelen konkluderer med at løping har utviklet seg fra en enkel aktivitet til en konkurranse om oppmerksomhet i sosiale medier.
6 dager siden
Mange nordmenn investerer i dyre løpesko, men på nettet selges det mange billige, falske kopier som kan lure kjøpere. Norsk Sportsbransjeforening advarer om at disse piratkopierte skoene ofte distribueres gjennom tvilsomme nettkanaler, og at kvaliteten på kopiene er dårligere enn originalene. Forbrukerrådet understreker at omfanget av falske sko er stort, selv om det ikke finnes eksakte tall. De gir råd for å unngå å bli lurt, som å være skeptisk til nettsteder som stadig bytter utseende, har mistenkelige domenenavn eller alltid har salg. Kjøpere som har fått falske sko kan kreve pengene tilbake ved å klage til butikken eller kontakte banken. I tillegg påpekes viktigheten av riktig bruk av løpesko, blant annet ved å la skoene hvile mellom løpeturene for å forlenge levetiden.
1 time siden
Den nettbaserte matbutikken Oda selger 17. mai-flagg for én krone. Dette møter kritikk fra en gjenbruksprofil som kaller det et «skittent triks».
23 dager siden
I et svar til Astrid Melands kritikk om at løping har blitt snobbete, argumenterer artikkelforfatteren for at løping handler om mer enn bare dyre sko og prestasjonsjag. Forfatteren understreker at mange oppdager løping som en tilgjengelig og givende aktivitet, uavhengig av utstyr eller prestasjonsnivå. Løping beskrives som en form for terapi, et pusterom og en kilde til personlig mestring. Selv om noen liker å bruke avansert utstyr eller dele sine resultater, er det viktigste å heie på alle som beveger seg, uavhengig av motivasjon eller metoder. Løping er en undervurdert lykkepille som er tilgjengelig for alle.
14 dager siden
Artikkelen er en kritisk kommentar til flere TV-reklamer som forfatteren finner å være dumme, fordummende og lite effektive. Spesielt reageres det på reklamer for Toro, Smash og Nidar, hvor budskapet oppfattes som irrelevant eller latterlig. Forfatteren stiller også spørsmål ved bilreklamer som viser lovbrudd og kafferelamer som bruker intime scener for å selge produktet. Kiwireklamen kritiseres også. Konklusjonen er at mange reklamer er så dårlige at de trolig virker mot sin hensikt og heller skader folks kjøpevilje.
4 måneder siden
Artikkelforfatteren uttrykker et sterkt hat mot strømpebukser, og beskriver dem som et nødvendig onde. Hun forteller om et barndomstraume med strømpebukser, og hvordan hatet har vokst med årene. Hun kritiserer nylonstrømpebukser for å rakne lett og være dyre, mens hold-in-varianter er ubehagelige. Ullstrømpebukser er ikke bedre, da de er varme, klør og fort blir våte på tærne. Forfatteren kontrasterer kvinners strømpebukseproblemer med menns tilsynelatende fornøydhet med stilongs, og konkluderer med at hun fortsatt hater strømpebukser.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler problemet med bruk av piggsko og brodder innendørs, som fører til kostbare skader på gulv og farlige situasjoner. Det påpekes at piggene, som er ment for å hindre fall utendørs, kan gjøre gulv glatte innendørs, spesielt på fliser. Skadene på gulv, både i private hjem og offentlige bygg, beløper seg til millioner årlig. Det oppfordres til økt bevissthet og ansvarlighet, samt tiltak som plakater, tørkematter og lånetøfler for å beskytte gulvene. Det understrekes at dette ikke bare er en uvane, men også hærverk.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hvordan økte matvarepriser påvirker folk med lav inntekt. Ulrikke Ottesen forteller om sin hverdag hvor hun er avhengig av tilbud og billigmerker for å klare seg. Hjelpeorganisasjonen Opplandshjelpen melder om kraftig prisvekst på de billigste varene. Norgesgruppen ser en økning i salget av First Price-produkter, spesielt i områder med lav inntekt. En sjeføkonom mener dyrtiden er over, men dette blir motsagt av en politiker fra Rødt som mener situasjonen er verre enn som antatt og understreker at fattigdom ikke er en følelse.
8 dager siden
Sport Outlet-sjefen spår potensielt lavere priser som følge av handelskrigen mellom USA og Kina, da Kina kan øke eksporten til Europa. Andre aktører er skeptiske og peker på kronesvekkelsen som en viktigere faktor, og frykter prisstigning og dumping av dårlige varer. Artikkelen viser til at Kina er Norges største importpartner og at kronesvekkelsen er knyttet til fall i oljeprisen og markedsuro.