Norges Cykleforbund (NCF) er i en vanskelig økonomisk situasjon og har ikke penger til å sende lag til EM. Deltakelsen i VM i Rwanda er usikker, og kan bli begrenset til eliteklassene.
Deltakelse i junior- og U23-klassene er avhengig av at forbundet får inn mer penger. NCF skylder Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) 6,5 millioner kroner etter sykkel-VM i Bergen i 2017.
Forbundet jobber aktivt med å skaffe sponsorer og forhandler med UCI for å bedre den økonomiske situasjonen. Til tross for de økonomiske utfordringene, ser NCFs regnskap for 2024 ut til å gå i null.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Norges Cykleforbund sliter økonomisk og har foreløpig ikke penger til å sende utøvere til sykkel-EM i Frankrike. Tidligere har profflaget Uno-X bidratt økonomisk, men det er usikkert om de vil gjøre det i år. Sykkelpresidenten jobber med å finne sponsorer, spesielt for junior- og U23-klassene. Forbundet har gjeld etter sykkel-VM i 2017 og måtte kutte stillinger i fjor. Det er sikkert at norske elitesyklister skal delta i VM i Rwanda, men deltakelse for U23 og junior er usikker.
2 måneder siden
Ski-VM i Trondheim har sikret seg alle planlagte sponsorinntekter, men trenger å selge ytterligere 55.000 billetter for å nå målet om 220.000 solgte billetter. Samtidig sliter Norges Skiforbund økonomisk og må legge ned rekruttlag. Det er bekymring for at arrangementet kan gå med underskudd, slik som tidligere mesterskap. Miljøbevegelser har truet med å forstyrre herrenes femmil, men arrangørene håper på en folkefest og positive ringvirkninger.
29 dager siden
Kolstad Håndball sliter økonomisk og presenterer et underskudd på 5,9 millioner kroner for 2024, det største hittil. Dette får konsekvenser for klubbens ambisjoner om å hente internasjonale stjernespillere, noe de må sette på vent til tidligst sommeren 2026. Økonomiske problemer førte også til at Sander Sagosen forlot klubben. Sviktende billettinntekter, spesielt i Champions League, bidro til underskuddet. Klubben planlegger nå å kutte kostnader og øke inntektene for å oppnå et budsjettert overskudd i 2025. Til tross for økonomiske utfordringer har Kolstad fortsatt sportslig suksess i Norge.
2 måneder siden
Norsk langrenn sliter økonomisk og har de siste tre årene hatt et underskudd på 11 millioner kroner. Dette fører til at junior- og rekruttlandslag legges ned. Både Pål Golberg og Petter Northug kritiserer skiforbundets ledelse for dårlig administrasjon og manglende profesjonalitet. Det er også usikkert om Johannes Høsflot Klæbo vil fortsette på landslaget etter VM. Artikkelen påpeker at langrenn mangler profiler med markedsverdi utenom Klæbo, Johaug og Northug, noe som kan gjøre det vanskelig å tiltrekke seg sponsorer. Tiden etter VM ser derfor utfordrende ut for norsk langrenn.
3 måneder siden
Storhamar Hockey vurderer avvikling på grunn av alvorlige økonomiske problemer, til tross for sportslig suksess. Klubben sliter med å balansere inntekter og kostnader, og styret ser ikke grunnlag for videre drift uten ekstern finansiering. De har bedt lokalt næringsliv om å opprette et aksjeselskap for å sikre økonomisk stabilitet. Alternativene er avtale med et A/S, avvikling av klubben, eller at et nytt styre tar over. Flere andre ishockeyklubber i Norge opplever lignende økonomiske utfordringer, noe som tyder på et systemisk problem i norsk ishockey.
3 måneder siden
Norsk håndball opplever en økonomisk krise der flere klubber sliter med permitteringer og dårlig økonomi. Samtidig har Norges Håndballforbund (NHF) 161 ansatte, noe som skaper misnøye blant klubbledere. De savner mer støtte fra forbundet og stiller spørsmål ved pengebruken. Klubbledere opplever at utgiftene til forbundet øker, mens de selv kjemper for å overleve. Håndballpresidenten erkjenner utfordringene og er enig i at organiseringen av norsk håndball må sees på. Han understreker at forbundet er til for klubbene, men at det er behov for å bruke penger og tid på en forsvarlig måte. Klubbledere påpeker at det er vanskelig å drive klubb med sunn økonomi når man sliter med å holde hodet over vann.
4 måneder siden
Norske håndballprofiler uttrykker bekymring over den økonomiske situasjonen i norsk klubbhåndball, til tross for landslagets suksess i EM. Flere klubber sliter med økonomien, og ti av 28 lag i Rema 1000-ligaen er i rød sone. Økte kostnader for reise og opphold er en hovedårsak. Spillerne frykter at dette kan føre til færre heltidsproffesjonelle i ligaen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio erkjenner alvoret i situasjonen. Forbundet jobber med tiltak for å hjelpe klubbene, men situasjonen er krevende. Samtidig er det ingen bekymring for det norske kvinnelandslaget som er i EM-semifinale.
1 måned siden
Vikersund har bedt om et krisemøte med Norges Skiforbund for å diskutere fremtiden for skiflygingsrenn etter et økonomisk tap på tre millioner kroner. Tapet skyldes sviktende billettsalg etter at norske hoppere ble utestengt grunnet hoppdress-juks under VM. Arrangøren mener Skiforbundet må ta ansvar for tapet, da de mener bråket rundt landslaget førte til publikumssvikt. Vikersund understreker at de har penger til å dekke årets underskudd, men at de ikke kan fortsette å tape penger. Uten større trygghet for driften, kan det i verste fall være slutten på skiflyging i Vikersund. Skipresidenten har uttalt at de er åpne for møter og evalueringer.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn på grunn av økonomiske utfordringer. Bortfall av sponsorinntekter fra Equinor og andre har ført til økte kostnader, og en arbeidsgruppe anbefalte nedleggelse av lagene for å sikre en bærekraftig økonomi. Beslutningen ble tatt av langrennskomiteen etter en grundig vurdering. Skiforbundet vil nå fokusere på å styrke regionlagene og sikre finansiering av elitelagene. Det er forventet at dette vil føre til endringer i hvordan talentutviklingen i norsk langrenn organiseres.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn etter denne sesongen. Denne avgjørelsen kommer som følge av en økonomisk vanskelig situasjon, der økte kostnader og tap av en stor sponsor har tvunget forbundet til å gjøre endringer. En arbeidsgruppe har anbefalt å legge ned de to landslagene som del av en ny strategi for norsk langrenn frem mot 2030. Beslutningen ble tatt i langrennskomiteen og kommunisert til skikretsene. Både junior- og rekruttlandslaget har tidligere vært viktige rekrutteringsarenaer for elitelandslagene.