Ifølge tall fra Fremtind velger mange nordmenn å pusse opp badet selv eller med hjelp fra ufaglærte, noe som kan føre til store kostnader og skader på boligen. Fremtind har registrert over 2400 tilfeller av utette bad bare i 2024.
Rørleggere rapporterer at de stadig må rette opp feil som er gjort av ufaglærte.
Både forsikringsselskapet og rørleggere advarer mot å spare penger på å unngå fagfolk, da dette ofte resulterer i større problemer og høyere kostnader i det lange løp.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Trafikkforsikringsforeningen (TFF) slår alarm om en stor økning i antall skader med uforsikrede kjøretøy. Over 24 000 kjøretøy mangler forsikring, og mange eiere risikerer å bli gjeldsslaver. Økningen skyldes delvis at det er mulig å avregistrere kjøretøy digitalt uten å levere inn skiltene, noe som automatisk opphever forsikringen. TFF advarer mot å spare penger på denne måten, da det kan føre til store kostnader ved ulykker og et daglig gebyr på 150 kroner for manglende forsikring. Også el-sparkesykler er omfattet av kravet om ansvarsforsikring.
21 dager siden
De siste ti årene har vær- og naturskader i Norge ført til erstatningsutbetalinger på over 38 milliarder kroner, hvor 2023 var det dyreste året. Overvannsskader, som oppstår når store nedbørsmengder trenger inn i bygninger, utgjør nesten halvparten av de totale erstatningene. Finans Norge rapporterer en økning på 70% i erstatninger knyttet til overvann siden 2015, og understreker viktigheten av forebygging og god arealplanlegging for å unngå fremtidige skader. Hyppigheten av store hendelser øker, og ekstremnedbør rammer tettsteder hardt på grunn av manglende drenering.
2 måneder siden
Norsk pasientskadeerstatning (NPE) utbetalte i 2024 rekordhøye 1,3 milliarder kroner i erstatning, der en tredjedel gikk til pasienter som hadde opplevd feilbehandling hos tannlegen. Marianne Didriksen Skille er en av dem som har fått erstatning etter at en tannbro knakk kort tid etter innsetting. Hun mottok 100 000 kroner for å dekke kostnadene ved ny behandling. Antallet klager på tannbehandling har økt kraftig de siste årene, fra 597 i 2020 til 1095 i 2024. NPE-direktør Kristin Cordt-Hansen mener økningen kan skyldes økt bevissthet om erstatningsordningen, men også at enkelte tannleger har mange saker på grunn av feilbehandling. Dårlig journalføring hos tannleger fører til at flere pasienter får medhold i klagesaker.
19 dager siden
Våren fører til flere steinsprutskader på norske veier. I fjor ble det satt ny rekord med over 318 000 registrerte glasskader, som kostet forsikringsselskapene 2,2 milliarder kroner. Tyngre elbiler bidrar til økningen, og montering av skvettlapper anbefales. Hold god avstand og reparer småskader raskt for å unngå større problemer.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler skader som oppstår på biler i vaskehaller, hvor det årlig registreres rundt 1000 skader i Norge. Vanlige årsaker er slitte børster som skraper opp lakken, eller at antenner og takstativ henger seg fast. Bileiere rådes til å lese bruksanvisningen nøye, fjerne løse deler, låse bilen og parkere korrekt for å unngå skader. Ved skade skal man dokumentere hendelsen, varsle betjeningen og melde skaden til forsikringsselskapet. Ansvarsfordelingen avhenger av om skaden skyldes feil ved maskinen eller manglende forberedelser fra bileieren.
1 måned siden
Artikkelen belyser økningen i bilskader, særlig i parkeringshus, og de tilhørende kostnadene. Siv Andresen deler sin erfaring der en bulk i et parkeringshus kostet henne 18.000 kroner. Trange parkeringsplasser kombinert med stadig større biler bidrar til problemet. Forsikringsselskapet Fremtind påpeker at mange skader skjer i lav fart, ofte som følge av kontakt med stolper. Svein Halland (87) etterlyser bredere parkeringsplasser og mer hensynsfull oppførsel fra bilister. De høye kostnadene ved bilskader fører til økte forsikringspremier for kundene, og flere parkeringshus har startet utvidelse av parkeringslukene.
1 måned siden
Forsikringsselskaper advarer bobil- og campingvogneiere om å sjekke kjøretøyene jevnlig, også utenfor sesongen, for å unngå kostbare skader. Gnagere, fukt og tyveri er vanlige problemer. Skader kan koste fra 2500 til 150 000 kroner å reparere. Hyppige tilsyn, fjerning av mat, lukking av luker og bruk av museskjold anbefales for å forebygge skader. Mange bobileiere angrer på manglende vedlikehold når våren kommer.
4 måneder siden
Eksperter advarer mot å kjøpe billige vannkraner fra Temu, da disse mangler nødvendig dokumentasjon og testing, noe som øker risikoen for vannskader. Det er også bekymring for helseskadelige stoffer i produktene. Forbrukerrådet fraråder kjøp, og minner om at kunden selv er ansvarlig for produkter som ikke er godkjent. Temu hevder å ha strenge kvalitetskontroller og at de fjerner produkter som ikke følger reglene. Likevel er ekspertene skeptiske, og peker på at manglende dokumentasjon og testing kan føre til problemer for forbrukerne ved reklamasjon.
14 dager siden
Fredag før påske erfaringsmessig en dyr dag på veiene, og Frende Forsikring anslår at bilskader kan koste 50 millioner kroner. Skadestatistikken viser at utfartsdagene i 2023 og 2024 hadde mange ulykker, med en snittkostnad på 25 000 kroner per ulykke. Fagsjef i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig og tilpasse farten. Han påpeker at reparasjoner har blitt dyrere, spesielt for nyere biler med avansert elektronikk.
2 måneder siden
Artikkelen belyser den prekære mangelen på fagfolk innen bilskade- og lakkbransjen i Norge. Bedrifter sliter med å fylle stillinger, noe som fører til økte kostnader og lengre ventetider for kundene. Utdanningstilbudet er begrenset, og få søkere fører til at klasser ikke fylles opp og linjer legges ned. Samtidig er det vanskeligere å rekruttere utenlandsk arbeidskraft. Elever som velger denne utdanningen har derimot svært gode jobbmuligheter og stor frihet til å velge hvor de vil jobbe.