Influenser Catrine Collins har tatt et kraftig oppgjør med foreldre som leverer barna for sent til skolen. Hun mener dette er respektløst overfor lærere og elever, og frykter at barna lærer at det er greit å ikke respektere andres tid.
Rektor ved Vigernes skole bekrefter at de har sett en økning i forsentkomming, noe som er uheldig for både de som kommer for sent og de som er i klasserommet. Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) understreker at foreldrene har et ansvar for å sørge for at barna kommer tidsnok, men påpeker også at forsentkomming kan skyldes at elever gruer seg til skolen.
FUG oppfordrer lærere til å melde fra om elever som ofte kommer for sent.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun er bekymret over økende mobbetall i skolen. Hun mener dagens mobbeparagraf har ført til ubalanse og byråkrati, og frykter at lærere vegrer seg for å kalle mobbing for mobbing. Nordtun fremhever mobilforbud i skolen som et viktig tiltak for å redusere mobbing og øke trivsel. Hun understreker at det er viktig å slå ned på grov ordbruk og trusler på nett, og at foreldre må ta mer ansvar. Statsråden mener også at sosiale medier-selskaper må følge loven. Hun understreker at det er viktig å ikke gi opp kampen mot mobbing, og at målet er å redusere mobbingen i skolen så mye som mulig.
20 dager siden
Artikkelen belyser bekymringer knyttet til skolestart for barn født sent på året, spesielt i desember. En mor deler sine erfaringer om utfordringer knyttet til overgangen fra barnehage til skole for sin sønn. Rødt foreslår å reversere 6-årsreformen for å utsette skolestarten, og mener dette vil gi barna en lengre barndom. Arbeiderpartiet er uenig og vil heller forbedre førsteklassetrinnene. Artikkelen viser også at flere foreldre vurderer å planlegge graviditeten for å unngå å få «desemberbarn» på grunn av disse bekymringene.
1 måned siden
Skuespiller Ane Dahl Torp er bekymret for barns økende skjermbruk og tidlige eksponering for sosiale medier. Hun mener at barn betaler prisen i form av dårligere psykisk og fysisk helse, og etterlyser strengere reguleringer og aldersgrenser. Dahl Torp deler sine erfaringer med skjermtidsbegrensninger hjemme og understreker viktigheten av at foreldre samarbeider om å utsette smarttelefon til ungdomsskolen. Hun viser til foreldrebevegelser som jobber for en smarttelefonfri barndom og oppfordrer foreldre til å stå sammen.
1 dag siden
En artikkel belyser utfordringer foreldre møter med barns bruk av sosiale medier. Den peker på farene og foreldrenes rolle i å beskytte barna.
1 måned siden
KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland vil bøtelegge foreldre som ikke møter opp til foreldremøter og elevsamtaler med 2000-3000 kroner. Bjuland mener foreldre må ta større ansvar for barnas oppførsel på skolen, og at skolen må ha verktøy for å ansvarliggjøre dem. Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) er kritisk til forslaget og mener det er et dårlig virkemiddel, da undersøkelser viser at de fleste foreldre allerede deltar aktivt.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler en økning i skolevold, der rektorer og lærere opplever trusler og vold. En rektor i Oslo lever med sikkerhetstiltak etter trusler på nett, og en annen ble slått ned. Skolevolden er ikke bare et Oslo-fenomen, men også et problem i andre deler av landet. Selv om den generelle kriminaliteten har gått ned, har ungdomskriminaliteten økt, spesielt grov vold. Artikkelen peker på at voksne må ta kontroll, skolen må samarbeide med andre instanser, og foreldre må ta ansvar for barneoppdragelsen. Det er behov for bedre opplæring for skoleansatte og tydeligere bortvisningsregler.
1 måned siden
Artikkelen belyser klespress blant grunnskoleelever, der deling av antrekksbilder fører til frykt for utestenging basert på klesmerke og stil. I Kristiansand bekrefter elever at det er vanlig å sende bilder av antrekk, og at presset for å ha dyre merkeklær er stort. Rektor ved en lokal skole forteller at enkelte foreldre sliter med å imøtekomme barnas ønsker om merkeklær, mens ungdomspolitikere påpeker at klespress kan påvirke unges mentale helse. En undersøkelse viser at mange barn har mobil og er aktive på sosiale medier, noe som bidrar til presset.
3 måneder siden
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) oppfordrer videregående skoler til å stramme inn på mobilbruk, i likhet med anbefalingene som allerede gjelder for grunnskolen. Bakgrunnen er bekymring for økende fravær blant elever, hvor en betydelig andel har vært borte fra skolen etter negative opplevelser i sosiale medier. Ministeren mener at mobiler bør oppbevares i mobilhotell i skoletiden, og ikke være tilgjengelig i elevenes lommer eller sekker. Tall fra Utdanningsdirektoratet viser en dobling i fraværet i videregående skoler sammenlignet med før pandemien, noe som understreker behovet for tiltak.
2 måneder siden
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun er bekymret for økende utenforskap og rusbruk blant ungdom i russetiden, og forteller om tilfeller der ungdommer blir ekskludert fra russebussen for å ikke bidra til narkotikakjøp. Nordtun mener utviklingen har akselerert og ser det som et symptom på et samfunn som prioriterer individ fremfor fellesskap. Tiltak som vurderes inkluderer å begrense kommersielle aktører og russebussene, samt å flytte eksamen tidligere. Forslagene har møtt motstand, og Nordtun understreker viktigheten av at foreldre tar ansvar og vurderer hva som er best for elevenes lærings- og skolemiljø.
1 måned siden
Den danske influenseren Camilla Aakjær reagerte sterkt på negative tilbakemeldinger etter å ha delt sin mening om at barneklær med flekker er helt akseptabelt. Hun er forundret over holdningen om at brukte klær med flekker ikke kan selges, og kritiserer den sterke forbrukskulturen i barnefamiliegrupper på Facebook. Aakjær mener foreldre har et viktig ansvar for å endre holdninger rundt dette, slik at barn ikke lærer å dømme andre basert på klærne deres. Hun oppfordrer til å slutte å kaste klær bare fordi de har en flekk, og heller fokusere på gjenbruk og bærekraft.