«Sopranos»-stjernen Jamie-Lynn Sigler forteller om den traumatiske opplevelsen da hennes 11 år gamle sønn Beau kjempet for livet mot den sjeldne autoimmune sykdommen akutt disseminert encefalomyelitt (ADEM). Beau ble innlagt på sykehus med høy feber og hodepine, og tilstanden hans forverret seg raskt med tap av tale-, gang- og spiseevne.
Etter 33 dager med intensiv behandling kunne han skrives ut.
Sigler forteller at Beau er tilbake på skolen, men at han er forandret etter hendelsen og jobber med å gjenvinne styrken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen forteller den sterke historien om Stine og Pål Thoresen Navarsete, som mistet sin 3,5 år gamle sønn Sebastian til en svært sjelden og aggressiv form for leukemi. Det som startet som en vanlig sommerdag med sykling, utviklet seg raskt til et mareritt med flere sykehusinnleggelser og en stadig forverring av Sebastians tilstand. Familien tilbrakte fem uker på sykehus, der de forsøkte å opprettholde en normal hverdag for Sebastian og hans storesøster Emilie. Etter Sebastians død har familien jobbet aktivt med sorgbearbeiding, og de har også fått et nytt barn, Seline, som har gitt dem ny glede. Likevel er sorgen over Sebastian fortsatt en stor del av deres liv, og de minnes ham daglig.
2 måneder siden
Ingrid Bergtuns nyfødte sønn ble alvorlig syk av RS-virus etter et besøk. Gutten sluttet å puste, og foreldrene ringte ambulansen. Etter et besøk på legevakten ble de sendt hjem, men dagen etter ble sønnen dårligere og innlagt på sykehus. Der ble RS-virus konstatert, og familien ble værende for overvåkning. Etter tre dager ble de sendt hjem, men dagene som fulgte var utfordrende med en sønn som var i livsfare. Foreldrene sov på skift og følte seg utrygge, men etter hvert begynte sønnen å bli bedre. Bergtun er takknemlig for hjelpen, men mener de ble sendt hjem litt tidlig.
1 måned siden
13 år gamle Syver Blindheim, kjent fra NRK-serien «Team Pølsa», har en sjelden form for demens (JNCL) som han fikk som sjuåring. Familien har engasjert seg sterkt i å samle inn penger til forskning på sykdommen, og en Spleis-aksjon har samlet inn over 10 millioner kroner. Syver og familien ønsker å øke bevisstheten rundt barnedemens og understreker viktigheten av åpenhet og statlig støtte til forskning på sjeldne sykdommer. Til tross for sin alvorlige diagnose, er Syver aktiv og deltar i ulike aktiviteter, og han er opptatt av å leve hver dag fullt ut.
2 måneder siden
Skuespiller og influencer Tale Torp Torjussen (19) deler sin historie om spiseforstyrrelser i tenårene i en podkast. Hun forteller at sykdommen startet da hun var 14 år og spilte i NRK-serien «Klassen», og at det var en vanskelig periode som påvirket både henne og hennes familie. Torjussen understreker at spiseforstyrrelser er en alvorlig sykdom som tar over både kropp og sinn. I dag beskriver hun seg selv som frisk og fokuserer på å leve et normalt liv. Ved siden av skuespillerkarrieren er Torjussen også en aktiv influencer og er nå aktuell i «Kompani Lauritzen».
2 måneder siden
Artikkelen omhandler 13 år gamle Syver Blindheim som har JNCL, en sjelden og uhelbredelig form for barnedemens. Syver og hans familie har valgt å være åpne om sykdommen for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til forskning. Syver deltar i NRK-serien «Team Pølsa» for å leve livet aktivt og inspirere andre. Foreldrene forteller om vanskelige samtaler og hverdagsutfordringer, men understreker viktigheten av å fokusere på livsglede og håp. Forskere i Trondheim jobber med å finne en behandling for sykdommen, og familien håper på støtte fra både forskningsmiljøer og kongefamilien.
25 dager siden
En australsk familie opplevde et mareritt da deres to år gamle sønn, Apollo, falt ned i en tilsynelatende slukket bålplass. Selv om flammene var slukket, lå det fortsatt glødende kull under sanden, noe som resulterte i alvorlige brannskader på guttens føtter og hender. Hendelsen skjedde raskt, og moren beskriver guttens skrik som uforglemmelige. Apollo har allerede gjennomgått flere operasjoner, og legene er usikre på om venstre hånd vil leges ordentlig. Foreldrene ønsker nå å advare andre foreldre om farene ved bålplasser, selv når de ser slukket ut, og viktigheten av å bruke sko på campingplasser.
3 måneder siden
En to år gammel gutt i Sydney ble bitt av en Sydney-traktedderkopp, kjent som verdens giftigste edderkopp, som hadde gjemt seg i familiens juletre. Gutten utviklet raskt alvorlige symptomer, inkludert oppkast, kramper og pustestans. Foreldrene kjørte ham i all hast til sykehuset, og tok med edderkoppen i en kopp. På sykehuset ble gutten lagt i kunstig koma og fikk motgift. Etter tre dager på intensivavdelingen kom han seg og kunne reise hjem. Moren advarer nå andre foreldre om å være oppmerksomme på edderkopper, spesielt i varmt og fuktig vær.
1 måned siden
Hege Christin Bjørkmanns tre måneder gamle datter ble innlagt på sykehus etter at en forkjølelse utviklet seg til RS-virus med pusteproblemer og spisevansker. Datteren har fått pustehjelp via CPAP-maskin, og Hege beskriver det som tungt å se barnet sitt slik. Nå håper hun på en vellykket nedtrapping av pustehjelpen og at datteren kan puste selv innen en uke. Hege er takknemlig for støtten fra helsepersonell og oppfordrer andre til å være oppmerksomme på symptomer og ta viruset alvorlig, spesielt med tanke på spedbarn og eldre.
10 dager siden
Emilie Skolmen måtte trekke seg fra «Kompani Lauritzen» grunnet store fysiske smerter og utmattelse. Skuespilleren forteller at kroppen sa stopp etter et hardt jegeropptak, med både verkende knær, forverrede magesår og vridde ankler. Hun beskriver avskjeden med de andre deltakerne som vanskelig, men angrer ikke på valget. Til tross for at det var et blodslit, beskriver hun opplevelsen som fantastisk. Hun ble rørt over å bli møtt av sin tre år gamle sønn på flyplassen etter hjemkomsten.
1 måned siden
En sykepleier deler sin personlige historie om å miste et barn ved fødsel på Rikshospitalet. Hun forteller om den vanskelige tiden etter å ha fått vite at barnet var alvorlig sykt, og beskriver hvordan sykehuspersonalet støttet henne og samboeren gjennom sorgen. Hun fremhever spesielt jordmødre, sykepleiere, leger og sosionomer som bidro til å skape trygghet og verdighet i en svært sårbar situasjon. Hun forteller om hvordan de ansatte ivaretok både hennes fysiske og emosjonelle behov, og hvordan de hjalp dem til å ta farvel med sønnen. Hun konkluderer med en sterk takknemlighet og en bekreftelse på at hun ville valgt sykehus igjen ved en fremtidig fødsel.