Sigbjørn Johnsen og Ina Libak har skrevet en bok om trygghet og samarbeid mellom generasjoner. Boken gir tankepåfyll i en tid preget av uro og usikkerhet.
Artikkelen handler om boken «Den langsomme tryggheten» skrevet av Sigbjørn Johnsen (74) og Ina Libak (35). Begge er sentrale skikkelser i sosialdemokratiet og har kjent hverandre lenge.
Boken, med undertittelen «En generasjonskontrakt for framtida», argumenterer for hvordan ulike generasjoner kan og bør samarbeide for å skape trygghet i en brytningstid. Forfatterne mener den store forskjellen mellom den analoge og digitale verden skaper brudd som må bygges bro over.
Boken er delt inn i kapitler om ulike livsfaser og gir sosialdemokratiske, men ikke partipolitiske, tanker for ettertanke. Den understreker viktigheten av å ta vare på hverandre og bygge en bærekraftig framtid.
Sigbjørn Johnsen
Ina Libak
sosialdemokratiet
Ukraina
Gaza
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En ny bok om oljepengebruk og økonomisk vekst har skapt debatt. Forfatteren argumenterer for å bruke alle oljepenger på å styrke fastlandsøkonomien, spesielt gjennom lavere skatt på arbeid, og mener Oljefondet har gjort Norge mindre produktivt. Sjeføkonomer er uenige om hvorvidt norsk produktivitetsvekst er svakere enn i andre land, men det er enighet om at Norge trenger strukturelle reformer for å sikre fremtidig økonomisk vekst. Det fryktes at velferdsstaten vil slite uten tilstrekkelig økonomisk vekst.
1 måned siden
Artikkelen utforsker den økende sosiale isolasjonen og ensomheten som mange eldre opplever i dagens moderne samfunn. Den beskriver hvordan endringer i familiestrukturer, digitalisering og tap av sosial kontakt etter pensjonisttilværelsen bidrar til denne utviklingen. Eldre mister ofte kontakten med tidligere kolleger og venner, og føler seg oversett av yngre generasjoner som lever i en digital verden. Denne isolasjonen kan føre til depresjon, økt bruk av rusmidler og behov for institusjonsomsorg. Forfatteren understreker at neste generasjon sannsynligvis vil oppleve enda mer ensomhet, men oppfordrer eldre til å finne glede i små ting og huske at det finnes mennesker som bryr seg.
2 måneder siden
Forfatteren av boken «Landet som ble for rikt» avviser kritikken fra SSB-økonomene Erling Holmøy og Olav Slettebø, som hevder at bokens analyser er basert på Maddison-data. Forfatteren presiserer at analysene for perioden etter 1970 er basert på SSB- og OECD-tall, og at kritikken dermed er villedende. Han påpeker at SSB-økonomene ikke har tatt kontakt for å avklare datagrunnlaget, og inviterer til en konstruktiv diskusjon om norsk økonomi og hvordan vi best kan forvalte fremtidige muligheter. Boken har som mål å belyse hvordan tidligere generasjoner skapte muligheter og hvordan disse best kan forvaltes.
25 dager siden
Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne, forfatterne bak den omdiskuterte boken «Partiet», har klaget Bergens Tidende inn til PFU for brudd på god presseskikk. Klagen retter seg mot en kommentar av kulturredaktør Jens Kihl, som forfatterne mener inneholder flere faktafeil og gir et feilaktig inntrykk av boken. De hevder de skulle hatt rett til samtidig imøtegåelse. Bergens Tidende avviser klagen og mener kommentaren ikke overskrider grensene for hva en kommentar kan inneholde. Gilbrant og Suvatne, som nylig gikk over til Nettavisen, har tidligere varslet flere PFU-klager mot medier for deres omtale av «Partiet», en bok om interne forhold i Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
I boken «Kul i brystet» forteller Vigdis Hjorth og datteren Line Norman Hjorth om sine erfaringer med brystkreft. Line fikk diagnosen først, etterfulgt av Vigdis et halvt år senere. Boken beskriver deres reise gjennom sykdommen, behandlingen og hvordan de støttet hverandre i en krevende tid. De skriver åpent om de vanskelige valgene knyttet til operasjon og eventuell rekonstruksjon av brystene. Boken er skrevet som separate kapitler fra begge, noe som gir et ærlig og usentimentalt innblikk i deres opplevelser. Begge er nå kreftfrie.
3 dager siden
Arbeidarpartiregjeringa foreslår å redusere postlevering til éin gong i veka. Dette møter motstand frå pensjonistar som fryktar konsekvensane.
3 måneder siden
I boken «Kul i brystet» deler Line Norman Hjorth og Vigdis Hjorth sine personlige erfaringer med brystkreft. Line ble diagnostisert i 2023, og kort tid etter fikk moren Vigdis samme diagnose. Boken gir et innblikk i kreftforløpet fra begge perspektiver, og skildrer de fysiske og psykiske utfordringene de møtte. Boken tar også opp temaer som pårørenderollen, intimitet, og relasjonen mellom mor og datter. Selv om temaet er alvorlig, er boken også fylt med humor, spesielt i Vigdis' partier. Boken fremstår som et kampskrift for åpenhet rundt sykdom og en hyllest til velferdsstaten.
4 måneder siden
Nettavisen har ansatt de tidligere Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant. De to journalistene er kjent for å ha skrevet den omstridte boken «Partiet», som omhandler Arbeiderpartiet. Ansettelsen markerer en overgang for Suvatne og Gilbrant fra Dagbladet til Nettavisen. Boken «Partiet» har tidligere skapt debatt og oppmerksomhet rundt Arbeiderpartiet.
4 måneder siden
Aksjemegler Jan Petter Sissener gir boken «Landet som ble for rikt» av Martin Bech Holte til alle stortingspolitikere og statsråder. Boken, som er et varsko om Norges økonomiske situasjon, foreslår kutt i offentlige utgifter og endringer i skattepolitikken. Sissener håper boken vil øke politikernes forståelse for landets utfordringer. Dette er ikke første gang Sissener gir bort bøker til politikere, han har tidligere gitt bort «Østkantfolk» og «Startup-helvete». Kagge forlag, som gir ut boken, håper den vil skape debatt om norsk økonomi.
1 måned siden
Henrik Skaug Sætra, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, advarer i sin nye bok om at kunstig intelligens (KI) kan skade demokratiet ved å påvirke folks evne til å være gode demokratiske borgere. Han kritiserer regjeringens digitaliseringsstrategi for å gi for mye makt til teknologiselskaper, og frykter at KI-styrte algoritmer på sosiale medier vil føre til vridde nyheter og valgpåvirkning, spesielt blant unge. Digitaliseringsminister Karianne Tung svarer at regjeringen jobber for en etisk og trygg bruk av KI, og fremhever EUs «Digital Services Act» som et viktig tiltak for å regulere tekgiganter. Hun understreker behovet for å balansere innovasjon med ansvarlighet og å stå samlet om demokratiske verdier i møte med den teknologiske utviklingen.