Nettavisen har ansatt de tidligere Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant. De to journalistene er kjent for å ha skrevet den omstridte boken «Partiet», som omhandler Arbeiderpartiet.
Ansettelsen markerer en overgang for Suvatne og Gilbrant fra Dagbladet til Nettavisen.
Boken «Partiet» har tidligere skapt debatt og oppmerksomhet rundt Arbeiderpartiet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Nettavisen har ansatt de profilerte politiske journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant fra Dagbladet. De to leverte sine oppsigelser torsdag, og vil begynne i Nettavisen i løpet av første halvår neste år. Suvatne og Gilbrant er kjent for sin kritiske journalistikk og boken «Partiet». Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, uttaler at ansettelsen vil styrke avisens politiske dekning. Suvatne og Gilbrant uttrykker vemod over å forlate Dagbladet, men ser frem til å jobbe i Nettavisen. De to ser frem til å være med å lage den beste politiske dekningen i Norge.
24 dager siden
Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne, forfatterne bak den omdiskuterte boken «Partiet», har klaget Bergens Tidende inn til PFU for brudd på god presseskikk. Klagen retter seg mot en kommentar av kulturredaktør Jens Kihl, som forfatterne mener inneholder flere faktafeil og gir et feilaktig inntrykk av boken. De hevder de skulle hatt rett til samtidig imøtegåelse. Bergens Tidende avviser klagen og mener kommentaren ikke overskrider grensene for hva en kommentar kan inneholde. Gilbrant og Suvatne, som nylig gikk over til Nettavisen, har tidligere varslet flere PFU-klager mot medier for deres omtale av «Partiet», en bok om interne forhold i Arbeiderpartiet.
4 måneder siden
Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant ble tildelt Subjektprisen i litteratur for boken «Partiet», som omhandler interne forhold i Arbeiderpartiet. Prisutdelingen ble foretatt av Durek Verrett. Boken har tidligere vært gjenstand for kritikk, blant annet for bruk av anonyme kilder og påståtte faktafeil. Forfatterne uttrykte stolthet over prisen og kritiserte pressen for det de kalte en «heksejakt». Under samme arrangement ble også prisen for Årets stemme delt ut til FpU-leder Simen Velle. Andre priser gikk til Bymuseet i Bergen, bandet Darkthrone og Anders Nordstad.
2 måneder siden
Nettavisen har ansatt Mímir Kristjánsson fra Rødt og Simen Velle fra Fremskrittspartiet som nye spaltister. Kristjánsson, som er stortingsrepresentant, tror Nettavisens lesere deler flere av hans synspunkter enn de er klar over, spesielt innen kraftpolitikk og velferd. Han beskriver seg selv som en fritenker og ønsker å utfordre venstresiden til å tillate et større mangfold i meninger. Velle, en ung og fremadstormende politiker fra Frp, ser frem til å belyse mindre kjente politiske saker. Nettavisens politiske redaktør, Erik Stephansen, er fornøyd med å ha fått profilerte politikere som representerer ulike politiske ståsteder, noe som vil bidra til en bred og åpen debatt.
3 dager siden
Sigbjørn Johnsen og Ina Libak har skrevet en bok om trygghet og samarbeid mellom generasjoner. Boken gir tankepåfyll i en tid preget av uro og usikkerhet.
3 måneder siden
Pressens Faglige Utvalg (PFU) har felt Nettavisen for en kommentar som tolket varslene mot Trond Giske som delvis fabrikkert. Nettavisen mener dette er en tolkning av hendelsesforløpet som er beskrevet i en bok, og ikke en påstand som krever samtidig imøtegåelse. Flertallet i PFU mente derimot at kommentaren var en påstand av alvorlig karakter. Redaktøren i Nettavisen er uenig i avgjørelsen og mener PFU svikter sin oppgave med å forsvare den frie meningsjournalistikken. Et mindretall i PFU tok dissens og mente at den frie kommentaren må vernes. Det er ingen ankemulighet i PFU, og fellelsen blir derfor stående.
2 måneder siden
Nettavisens ferske partimåling viser en markant økning for Arbeiderpartiet etter regjeringsskiftet, mens Høyre opplever et kraftig fall. Målingen, tatt opp etter at Jens Stoltenberg ble presentert som finansminister, viser en oppslutning på 30,7 prosent for Ap og flertall for venstresiden. Valgforskere forklarer Aps fremgang med tilbakevending av tidligere velgere og en 'Stoltenberg-effekt'. Samtidig faller Høyre til 15,6 prosent, noe som får analytikere til å spekulere i om Erna Solbergs lederposisjon kan bli utfordret. Fremskrittspartiet holder seg stabilt og overgår Høyre i målingen.
28 dager siden
I en debatt i NRK barket Nettavisen-spaltist Ørjan Greiff Johnsen og leder i Leieboerforeningen, Anne-Rita Andal, sammen angående leieboeres situasjon. Bakgrunnen var en kommentar fra Greiff Johnsen til «Helsesista» som klaget over økt leie. Johnsen mente hun burde flytte til en billigere bydel, noe Andal reagerte sterkt på. Hun mente Johnsen hadde en nedlatende holdning til leieboere. Johnsen anklaget Leieboerforeningen for å stigmatisere leieboere, noe Andal avviste. Debatten dreide seg om leieboeres rettigheter og representasjon i det offentlige rom.
1 måned siden
SV har vedtatt en regelendring som åpner for å ekskludere medlemmer som bryter partiets etiske retningslinjer eller grunnsyn. Vedtaket ble fattet på partiets landsmøte etter en debatt som splittet partiet. Partiledelsen argumenterte for at ekskludering er nødvendig for å beskytte partiet, mens motstandere frykter at paragrafen kan misbrukes. Tidligere har SV vært det eneste partiet i Norge uten mulighet for eksklusjon, og forslaget har blitt nedstemt på landsmøtene i 2019 og 2021. Mange i SV er skeptiske til ekskludering, da flere av partiets grunnleggere selv ble ekskludert fra Arbeiderpartiet. Kirsti Bergstø ble gjenvalgt som leder, og Lars Haltbrekken ble valgt som ny nestleder.
25 dager siden
Arbeiderpartiet er splittet i synet på asylmottak i utlandet, noe som skaper debatt innad i partiet. AUF og Rogaland Ap kjemper imot forslaget om å plassere asylsøkere i mottak i tredjeland, og mener dette er en skammelig retorikk fra Frp. Nestleder Tonje Brenna har vist større åpenhet for ideen, spesielt hvis det skjer gjennom en EU-avtale. Statsminister Støre er skeptisk, hovedsakelig på grunn av bekymringer for menneskerettigheter og praktisk gjennomføring. AUF-leder Gaute Skjervø mener det er usolidarisk å sette bort asylansvaret til fattigere land.