Artikkelen argumenterer for at Norge bør trekke seg fra alle internasjonale renn for menn i hopp, som en konsekvens av den nylige jukseskandalen. Forfatteren mener at Skiforbundet må vise handlekraft og ta ansvar, uavhengig av hva den internasjonale granskningen konkluderer med.
Ved å trekke seg, kan Norge signalisere at de tar juks på alvor og jobber med å gjenoppbygge tilliten. Kvinnelige hoppere bør få representere Norge inntil videre.
Forfatteren oppfordrer også de involverte hopperne til å bekjenne sannheten og be om tilgivelse for å bidra til å gjenreise norsk hoppsport.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen omhandler avsløringen av juks i norsk hoppsport og de negative konsekvensene dette har for landets anseelse. Mens herrehopperne er under mistanke, fremstår kvinnene som de eneste med et rent rulleblad, og de ønsker nå å distansere seg fra mennene. Forfatteren antyder at skandalen kan sees som en slags feministisk «hevn» for manglende likestilling i sporten. Det argumenteres for at hoppsporten preges av en ukultur der juks tolereres og belønnes, og at en taushetskultur hindrer nødvendig endring. Avslutningsvis understrekes viktigheten av åpenhet, ansvarlighet og en vilje til å konfrontere de underliggende problemene for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
Artikkelen diskuterer juks i norsk politikk og idrett, og spør om det er blitt en del av den norske identiteten. Den kritiserer spesielt den nylige skandalen i norsk hoppsport, og forfatteren oppfordrer FIS til å straffe Norge. Det argumenteres for at FIS må rydde opp i ukulturen rundt regelbrudd og utstyr, og lage tydeligere regler for å unngå urettferdige diskvalifikasjoner. Samtidig understrekes behovet for å gjøre hoppsporten mer forståelig og sunnere, med fokus på det grunnleggende: lengdehopp, og at helseproblemer knyttet til vekt må adresseres.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg krisen i norsk hoppsport etter avsløringen av juks under VM, og stiller spørsmål ved troverdigheten til forklaringene fra ledere og utøvere. Konsekvensene internt i organisasjonen er usikre, men det spekuleres i hvem som vil miste jobben. Sponsorer vurderer sine avtaler, og Help har allerede trukket seg som sponsor. FIS har startet sin egen gransking av saken. Artikkelforfatteren uttrykker sterk tvil om at utøverne var uvitende om jukset, og understreker viktigheten av åpenhet for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Under ski-VM i Trondheim har Norge blitt rammet av en skandale etter avsløringer om juks med hoppdressene. Kulturminister Lubna Jaffery har reagert sterkt og krever full åpenhet for å avdekke om dette er en enkeltstående hendelse eller et mer utbredt problem. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet juks og beklaget hendelsen. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har igangsatt en granskning. Erna Solberg understreker at Norge skal være et foregangsland for fair play og forventer at idretten tar ansvar og rydder opp i situasjonen.
1 måned siden
Rune Velta, tidligere verdensmester og nåværende landslagssjef for Sveits, reagerer sterkt på juks-skandalen i norsk hoppsport. Etter at de norske hopperne Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i VM for ureglementerte drakter, erkjente sportssjef Jan-Erik Aalbu at Norge bevisst hadde forsøkt å omgå reglene. Velta understreker at saken er skadelig for sporten og krever en grundig opprydding for å gjenopprette tilliten. Han mener de ansvarlige må stå til ansvar, men ønsker ikke å sparke folk. En av hopplandslagets sponsorer har trukket seg som følge av hendelsen.
1 måned siden
I kjølvannet av avsløringer om juks i norsk hoppsport, krever kommentator Birger Løfaldli at Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl deler sin kunnskap. Flere tidligere utøvere har fortalt om juks og kritiserer FIS for manglende kontroll. Løfaldli ønsker en ekstern granskning av Norges Skiforbund, men forbundet venter på FIS' granskning. Johan Remen Evensen mener fokuset bør være på å rydde opp i FIS' systemfeil, mens Anders Jacobsen ser Bråthen og Stöckl som viktige bidragsytere til fremtidige løsninger og forbedringer i sporten.
1 måned siden
Norsk hoppsport opplever en ny skandalehelg etter at tre nye hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er tatt for juks med hoppdressene sine. Dette skjer i kjølvannet av avsløringer om systematisk juks i det norske laget, noe som har ført til at sponsorer trekker seg. Hoppkomiteens leder har trukket seg, og den tiltenkte landslagstreneren har reist hjem. Marius Lindvik og Johann André Forfang oppfordres til å forklare seg om sin rolle i jukset, og FIS har igangsatt en uavhengig granskning.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppskandalen der Johann André Forfang og Marius Lindvik er utestengt på grunn av påstått involvering i juks. Det stilles spørsmål ved om utøverne var uvitende om jukset, og hvorfor de ikke har reagert sterkere dersom de er uskyldige. Mangelen på kommunikasjon fra utøverne selv svekker deres troverdighet. Samtidig understrekes det at utøverne har et selvstendig ansvar for eget utstyr. Tidligere skihoppere har innrømmet at juks har forekommet, noe som setter saken i en større kontekst og øker presset på Forfang og Lindvik for å bevise sin uskyld.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg påstander om juks i norsk hoppsport, der tidligere hoppere hevder at dette skjedde systematisk under Clas Brede Bråthens ledelse. Bråthen selv avviser at han hadde kjennskap til juks i sin periode som hoppsjef, noe som skaper en konflikt mellom hans uttalelser og hoppernes innrømmelser. Artikkelen stiller spørsmål ved om Bråthen har endret seg fra å være åpen og tydelig til å bli mer unnvikende i sin kommunikasjon. Forfatteren oppfordrer Bråthen til å dele sin versjon av sannheten for å bidra til å oppklare situasjonen og unngå ytterligere spekulasjoner.