Hundeeiere er bekymret etter funn av flere kjøttstykker nær en tursti i Gjelleråsmarka, Nittedal. Funnet har ført til spekulasjoner om forgiftet åte på Facebook.
Viltnemnda i Nittedal kjenner ikke til hendelsen, men bekrefter at utlegging av åte krever tillatelse fra Mattilsynet.
Lignende funn er rapportert tidligere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En turgåer i Kragerø fant flere åpne bokser med makrell i tomat langs en tursti. Boksene var tilsynelatende gjemt, og det er også observert blodspor i området. Funnet har skapt bekymring for at noen kan ha lagt ut boksene med uhederlige hensikter, spesielt med tanke på barn og dyr som ferdes i området. Turgåere oppfordres til å være ekstra oppmerksomme.
1 måned siden
Familiehunden Miro (4) ble akutt amfetaminforgiftet under en tur i et skogområde i Oslo. Eierne observerte plutselig endret atferd da Miro ble urolig og viste tegn på paranoia. Etter veterinærundersøkelse ble det bekreftet at hunden hadde fått i seg amfetamin. Veterinær Trude Mostue påpeker at selv om amfetaminforgiftning er uvanlig, så forekommer narkotikaforgiftning hos hunder. Miro brukte en uke på å komme seg, og eieren ønsker å advare andre hundeeiere om at hunder kan få i seg narkotiske stoffer, spesielt i områder der barn leker og hunder ferdes.
6 dager siden
To avkappede revehoder ble funnet med én dags mellomrom i Lambertseterskogen i Oslo. Hodene ble oppdaget av en småbarnsfamilie under påsketuren, begge uten spor av resten av kroppen, pels eller blod. Politiet ble varslet, men har ikke gitt ytterligere informasjon. Viltnemnda og Bymiljøetaten bekrefter at det dreier seg om revehoder, men finner funnene uvanlige og uforklarlige. Seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten påpeker at revekjøtt ikke er vanlig å spise, og at det ikke er vanlig å finne slike rester uten andre kroppsdeler. Han omtaler saken som et mysterium og spekulerer i mulige forklaringer, men understreker at det foreløpig ikke finnes klare svar.
1 måned siden
Turgåere på Bogafjell i Sandnes er frustrerte over store mengder hundebæsj langs stiene. Ann-Iren Bjerkelo og hennes datter fant over 20 hundebæsjer på et lite område. Problemet er utbredt, og mange hundeeiere unnlater å plukke opp etter sine hunder, eller lar brukte hundeposer ligge igjen i naturen. Beboere i området forteller at Bogafjell er spesielt ille. Bjerkelo oppfordrer hundeeiere til å rydde opp etter hundene sine, spesielt med tanke på barn som leker i området, og hun bruker håndsprit for å unngå smitte.
5 dager siden
Elisa Smestad-Novum (40) fra Bærum oppdaget minst åtte hundeposer hengt i et tre ved en sti på Brønnøya i Asker kommune under påskeferien. Hun trodde først det var påskepynt, men ble raskt kvalm over forsøplingen. Det er ukjent hvem som har hengt opp posene, og Smestad-Novum undrer om det er en kunstnerisk ytring, et opprydningsforsøk eller latskap fra hundeeiere. Hun påpeker at posene henger over en sti der folk ferdes, noe som er uhygenisk og kan være helsefarlig, spesielt ved regnvær eller fugleangrep. Som hundeeier understreker hun viktigheten av at alle rydder opp etter seg, og mener at det å kaste eller henge opp hundeposer i naturen er uakseptabelt.
4 dager siden
I Norge er det ikke tillatt å ta med kjæledyr inn i tilfluktsrom ved krisesituasjoner, noe som skaper praktiske og følelsesmessige utfordringer for mange dyreeiere. Flere eiere uttrykker bekymring for å måtte forlate hundene sine, som de ser på som familiemedlemmer. Norge har lav dekningsgrad på tilfluktsrom, med plass til under halvparten av befolkningen, og Sivilforsvaret opplyser at kjæledyr ikke er tillatt på grunn av plassmangel. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) erkjenner problemstillingen og oppfordrer til egenberedskap for kjæledyr, som å ha ekstra mat og vann tilgjengelig. De anbefaler også å ha en plan B, som å flytte dyret til et tryggere sted utenfor byen. Forskning viser at båndet mellom mennesker og hunder er sterkt, og mange opplever hundene som viktige støttespillere i hverdagen. Debatten om kjæledyrs plass i beredskapssituasjoner vekker sterke følelser blant befolkningen.
7 dager siden
Vegard Kroken fra Gausdal oppdaget 2. påskedag en plastpose som hang i et tre over Sagelva. Da han fikk posen på land, fant han tre døde kjæledyr, trolig hundevalper eller kattunger, inni. Han kontaktet politiet, som hentet posen og opprettet en undersøkelsessak. Politiet har foreløpig ingen informasjon om hva som har skjedd eller hvem som kan stå bak. Funnet har vakt sterke reaksjoner i lokalmiljøet, spesielt på Facebook, hvor flere uttrykker sorg og sinne. Kroken tror posen kan ha blitt kastet i elva, men at den ble hengende fast i en grein. Politiet etterforsker saken videre.
5 dager siden
Elisa Smestad-Novum (40) oppdaget nylig hundeposer med avføring hengt opp i et tre på Brønnøya i Asker, noe hun opplevde som både ekkelt og uakseptabelt. Hun trodde først det var påskepynt, men ble skuffet da hun så hva det egentlig var. Som hundeeier er hun vant til ansvarlig håndtering av hundeposer og reagerer sterkt på forsøpling i naturen. Erling Guderud, avdelingsleder i Asker kommune, understreker at hundeposer hører hjemme i søppelet og ikke i naturen, og håper de som har hengt opp posene fjerner dem raskt. Kommunen ønsker å unngå å bruke offentlige midler på opprydding og oppfordrer hundeeiere til å ta ansvar for å holde naturen ren.
3 måneder siden
Kathinka Christensen Sandvold er frustrert over å finne hundebæsjer i skiløypene ved Nordkisa. Hun fant flere ruker i og rundt løypene, og mener det er uakseptabelt at hundeeiere ikke plukker opp etter sine dyr. Hun understreker at dette er et ansvar hundeeiere har, og at det er viktig for å opprettholde et godt forhold mellom hundeeiere og andre skiløpere. Christensen Sandvold påpeker også at det kan være ubehagelig og uhygienisk for skiløpere å falle i hundemøkk. Hun foreslår at hundeeiere varmer opp hundene på parkeringsplassen før de går inn i løypene, for å redusere problemet.
21 dager siden
Artikkelen tar for seg økende atferdsproblemer hos selskapshunder, særlig blandingsraser. Hundetrenere rapporterer om flere kursdeltakere med disse hundene, og veterinærer observerer mer usikre hunder grunnet manglende krav til mentaltesting og helsesjekk av foreldredyr. Veterinærforeningen ønsker derfor å registrere blandingshunder for å kartlegge helse- og atferdsutfordringer. Artikkelen understreker viktigheten av avlskontroll og kunnskapsformidling for å forebygge uetisk oppdrett og sikre hundenes velferd. Norsk Kennel Klub støtter en kommende hundeavlsforskrift som skal gi Mattilsynet tilsynsmyndighet over all hundeavl.