Tidligere Village People-medlem Jim Newman kritiserer bandets opptreden under Donald Trumps innsettelse. Newman hevder at dagens band er en annen enhet enn den originale gruppen han var en del av.
Han understreker at det opprinnelige Village People aldri ville opptrådt på et Trump-arrangement. Victor Willis, som eier rettighetene til bandnavnet og karakterene, har de siste årene sluttet seg til Trumps tilhengere.
Willis har tidligere fordømt Trumps bruk av «YMCA», men har nå endret syn og hevder at sangen har dratt nytte av Trumps bruk. Newman mener Willis har startet en ny gruppe etter å ha fått rettighetene til bandnavnet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Village People har takket ja til å opptre på flere arrangementer i forbindelse med Donald Trumps innsettelse som president, noe som har skapt sterke reaksjoner. Bandet begrunner valget med et ønske om å samle landet gjennom musikk, til tross for at de ikke støttet Trump i valget. Nyheten har ført til kritikk fra LHBT-forkjempere, som føler seg sviktet av bandet. Flere profilerte personer har uttrykt sin misnøye på sosiale medier, og bandet blir omtalt som «svikere» av enkelte fans. Village People skal opptre på Trumps seiersrally og på gallaer i Washington.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps bruk av sangen «YMCA», som tradisjonelt har vært populær i skeive miljøer. Sangen har blitt sett på som en slags nasjonalsang for det skeive miljøet, men Trump har tatt den i bruk på sine folkemøter. Dette har ført til reaksjoner fra blant andre Oslo Pride, som mener det skeive miljøet har blitt «holdt for narr». Village People, som tidligere var kritiske til Trump, har nå opptrådt for ham. Blomsterdekoratør Finn Schjøll mener sangen er en «homsesang», mens Village People selv avviser dette. Schjøll oppfordrer likevel til forsoning og aksept for Trumps musikkvalg.
3 måneder siden
Snoop Dogg har mottatt kritikk for å ha opptrådt på et arrangement i forbindelse med Donald Trumps innsettelse, til tross for tidligere kritikk av Trump. Kritikere i sosiale medier anklager ham for hykleri og for å være en «sellout». Demokraten Ilhan Omar har imidlertid tatt artistene i forsvar og retter kritikken mot politikere som har kritisert Trump, men likevel deltar på hans arrangementer. Omar mener at artister bør ha frihet til å støtte hvilket parti de vil uten å risikere levebrødet sitt. Hun mener også at kritikken bør rettes mot politikere som har kritisert Trump, men likevel deltar på hans arrangementer.
3 måneder siden
USA-ekspert Eirik Løkke mener Donald Trump valgte en populistisk og polariserende tone i sin første tale som USAs nye president. Løkke hadde forventet en mer samlende tale, men Trump brukte tid på å klage over rettsforfølgelse og hevdet at Guds vilje var årsaken til seieren. Løkkes vurdering er at talen var lik Trumps tidligere innsettelsestale, men noe mindre aggressiv i tonen.
3 måneder siden
Rapperen Nelly har fått kritikk for å skulle opptre under Donald Trumps presidentinnsettelse, men forsvarer seg med at det handler om respekt for presidentembetet, ikke politikk eller penger. Han understreker at han ikke trenger å være enig i Trumps politiske synspunkter for å opptre. Countryartisten Carrie Underwood skal også synge under innsettelsen og har også fått kritikk for sitt valg. Flere andre artister er også booket til å opptre ved ulike arrangementer i forbindelse med innsettelsen.
1 måned siden
Finanstopp Jan Petter Sissener snur og innrømmer at han tok «jævlig feil» om Donald Trump, og kaller ham nå en «big bully». Andre finanstopper som tidligere støttet Trump, har nå delte meninger. Jon Harald Nordbrekken synes Trump er «crazy», men vil avvente før han feller en endelig dom. Einar Øgrey Brandsdal og Herbjørn Hansson ønsker ikke å kommentere saken.
3 måneder siden
Donald Trump er gjeninnsatt som president, til tross for at han ikke anerkjente valgnederlaget i 2020 og forsøkte å kuppe makten. Ekstremkulde har tvunget innsettelsesseremonien innendørs, noe som skuffer mange tilhengere. Tidligere presidenter deltar for å understreke en fredelig maktovertakelse, i kontrast til Trumps tidligere forsøk på å kuppe makten. Artikkelen kritiserer Trumps splittende retorikk og manglende evne til å samle nasjonen, og beskriver hvordan tech-milliardærer deltar i innsettelsen i bytte mot statlige kontrakter. Det spekuleres i om USA er på vei mot en ny borgerkrig.
2 måneder siden
Tidligere NRK-sportsanker Line Andersen kritiserer Dagsrevyen for å ukritisk videreformidle Donald Trumps uttalelser om å gjøre Gaza til et ferieparadis. Trumps forslag om at USA bør ta kontroll over Gaza etter krigen og tvangsflytte befolkningen, har møtt sterk internasjonal kritikk og blir avvist av flere land som urealistisk og et brudd på folkeretten. NRKs utenriksredaktør forsvarer dekningen og mener de har gitt nødvendig kontekst gjennom kommentarer fra utenriksministeren og Midtøsten-korrespondenten. Andersen mener NRK videreformidler Trumps løgn.
2 måneder siden
Tone Damli har valgt å endre teksten i sin MGP-låt like før finalen, der hun opprinnelig sang om å kjøre Tesla. Avgjørelsen kommer som følge av Elon Musks økende kontroverser, inkludert hans politiske tilnærminger og samarbeid med Donald Trump. Damli uttrykker at hun ikke lenger ønsker å fronte Tesla og Musk. Hun spilte inn en ny versjon av låten i studio fredag, men den originale versjonen er fortsatt tilgjengelig på Spotify. En nylig undersøkelse blant norske Tesla-eiere viser at et flertall mener Elon Musk har en negativ innvirkning på selskapet.
1 måned siden
Artikkelen diskuterer hvordan Donald Trumps beslutning om å avslutte USAs arbeid med diversifisering, likestilling og inkludering (DEI) har påvirket store selskaper, som nå dropper sine mangfoldsmål. Kritikere mener DEI har gått for langt, mens EU står fast på sine verdier og rettigheter. I Norge anser arbeidstakere mangfold og inkludering som viktig, og det bør sees på som et risikoperspektiv snarere enn veldedighet. Spørsmålet er om man er avhengig av inkluderingsmål for å være inkluderende, og konklusjonen er at det hjelper.