Village People har takket ja til å opptre på flere arrangementer i forbindelse med Donald Trumps innsettelse som president, noe som har skapt sterke reaksjoner. Bandet begrunner valget med et ønske om å samle landet gjennom musikk, til tross for at de ikke støttet Trump i valget.
Nyheten har ført til kritikk fra LHBT-forkjempere, som føler seg sviktet av bandet. Flere profilerte personer har uttrykt sin misnøye på sosiale medier, og bandet blir omtalt som «svikere» av enkelte fans.
Village People skal opptre på Trumps seiersrally og på gallaer i Washington.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps bruk av sangen «YMCA», som tradisjonelt har vært populær i skeive miljøer. Sangen har blitt sett på som en slags nasjonalsang for det skeive miljøet, men Trump har tatt den i bruk på sine folkemøter. Dette har ført til reaksjoner fra blant andre Oslo Pride, som mener det skeive miljøet har blitt «holdt for narr». Village People, som tidligere var kritiske til Trump, har nå opptrådt for ham. Blomsterdekoratør Finn Schjøll mener sangen er en «homsesang», mens Village People selv avviser dette. Schjøll oppfordrer likevel til forsoning og aksept for Trumps musikkvalg.
3 måneder siden
Tidligere Village People-medlem Jim Newman kritiserer bandets opptreden under Donald Trumps innsettelse. Newman hevder at dagens band er en annen enhet enn den originale gruppen han var en del av. Han understreker at det opprinnelige Village People aldri ville opptrådt på et Trump-arrangement. Victor Willis, som eier rettighetene til bandnavnet og karakterene, har de siste årene sluttet seg til Trumps tilhengere. Willis har tidligere fordømt Trumps bruk av «YMCA», men har nå endret syn og hevder at sangen har dratt nytte av Trumps bruk. Newman mener Willis har startet en ny gruppe etter å ha fått rettighetene til bandnavnet.
3 måneder siden
Rapperen Nelly har fått kritikk for å skulle opptre under Donald Trumps presidentinnsettelse, men forsvarer seg med at det handler om respekt for presidentembetet, ikke politikk eller penger. Han understreker at han ikke trenger å være enig i Trumps politiske synspunkter for å opptre. Countryartisten Carrie Underwood skal også synge under innsettelsen og har også fått kritikk for sitt valg. Flere andre artister er også booket til å opptre ved ulike arrangementer i forbindelse med innsettelsen.
3 måneder siden
Snoop Dogg har mottatt kritikk for å ha opptrådt på et arrangement i forbindelse med Donald Trumps innsettelse, til tross for tidligere kritikk av Trump. Kritikere i sosiale medier anklager ham for hykleri og for å være en «sellout». Demokraten Ilhan Omar har imidlertid tatt artistene i forsvar og retter kritikken mot politikere som har kritisert Trump, men likevel deltar på hans arrangementer. Omar mener at artister bør ha frihet til å støtte hvilket parti de vil uten å risikere levebrødet sitt. Hun mener også at kritikken bør rettes mot politikere som har kritisert Trump, men likevel deltar på hans arrangementer.
3 måneder siden
Countryartisten Carrie Underwood skal opptre under Donald Trumps presidentinnsettelse 20. januar. Hun skal synge «America the Beautiful» like før Trump avlegger eden. Underwood sier hun er beæret over å delta og understreker viktigheten av enhet. Hun vil bli akkompagnert av to kor. Valget av Underwood er en oppgradering fra Jackie Evancho, som opptrådte i 2017. Underwoods deltakelse har skapt debatt i sosiale medier, med støtte fra konservative og kritikk fra demokratiske fans. Underwood har tidligere uttalt at hun prøver å holde seg unna politikk offentlig.
3 måneder siden
Donald Trump er gjeninnsatt som president, til tross for at han ikke anerkjente valgnederlaget i 2020 og forsøkte å kuppe makten. Ekstremkulde har tvunget innsettelsesseremonien innendørs, noe som skuffer mange tilhengere. Tidligere presidenter deltar for å understreke en fredelig maktovertakelse, i kontrast til Trumps tidligere forsøk på å kuppe makten. Artikkelen kritiserer Trumps splittende retorikk og manglende evne til å samle nasjonen, og beskriver hvordan tech-milliardærer deltar i innsettelsen i bytte mot statlige kontrakter. Det spekuleres i om USA er på vei mot en ny borgerkrig.
2 måneder siden
Biskop Mariann Budde takker for støtten etter at hennes preken om barmhjertighet for skeive, innvandrere og fattige vakte sterke reaksjoner fra president Donald Trump. Trump kalte talen «ufyselig» og mente kirken skyldte en unnskyldning. Stephen Adom, leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (Fri) i Norge, roser Buddes mot og deler hennes bekymring om at Trumps retorikk skaper frykt også i Norge. Budde oppfordrer til samhold og støtte for de som ikke klarer å stå alene.
3 måneder siden
De tidligere presidentene Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama har takket nei til å delta på den tradisjonelle lunsjen for Donald Trump. De vil likevel delta under innsettelsesseremonien. Michelle Obama vil ikke delta på noe av programmet, angivelig på grunn av tidligere kritikk av Trump. Ingen av de tidligere presidentene støttet Trumps kandidatur. I 2017 deltok Clinton-ekteparet på en lignende lunsj etter Trumps første innsettelse. Lunsjtradisjonen startet i 1897, og siden 1953 har Kongressen arrangert den for den påtroppende presidenten og gjester.
3 måneder siden
Ungdomspartiledere kommenterer Donald Trumps innsettelsestale. KrFU-lederen støtter Trumps syn på at det kun finnes to kjønn, og mener enkelte KrF-velgere er positive til Trumps tydelighet i familieverdier. Frp har flest velgere som ser positivt på Trumps innvirkning, men FpU-lederen er uenig i mange av Trumps synspunkter. Senterungdommen ser likheter med Trump i ønsket om nasjonal kontroll og mener det er positivt at Trump står fast ved sine valgløfter. De ønsker også et styrket samarbeid med USA og oppfordrer forsvarsministeren til å invitere USAs forsvarsminister til Norge.
3 måneder siden
Donald Trumps tilhengere feiret hans innsettelse som USAs 47. president i Washington DC, til tross for kaldt vær. Mens selve seremonien foregikk innendørs, samlet tilhengerne seg utenfor Capitol One Arena, kledd i Trump-effekter og danset til hans favorittmusikk. Gateselgere solgte effekter med presidentens navn, mens store deler av sentrum var stengt. Til tross for den iskalde vinden, virket tilhengerne å varme seg på en følelse av seier og fellesskap, og jublet da Trump formelt ble innsatt som president.