Meta beklager etter at en feil på Instagram førte til at brukere ble eksponert for voldelige videoer i Reels-funksjonen. Selskapet sier de har rettet feilen og beklager hendelsen.
KrF vil fremme et forslag i Stortinget om 16-års aldersgrense med verifisering på sosiale medier.
En medieviter advarte brukere mot å se innholdet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Instagram-brukere opplever en økning av voldelig og seksuelt innhold i feeden sin, særlig i Reels-funksjonen. Medieviter Magnus Hoem Iversen advarer mot bruken av appen og antyder at det kan skyldes en koordinert kampanje eller feil i Metas algoritmer. Problemet påvirker selv brukere med de strengeste innstillingene for sensitivt innhold. NTNU-professor Heri Pamampiaro mistenker en teknisk feil og påpeker at Meta mister kontroll over innholdsstyringen. Brukere rådes til å justere innstillingene og unngå problematiske områder i appen inntil feilen er rettet.
2 måneder siden
VG har mottatt en advarsel fra Medietilsynet etter å ha vist en episode av programmet «Blåkkbøster» på Flytoget. Episoden, som inneholdt voldelige klipp, ble feilaktig merket som tillatt for alle, noe som førte til at barn ble eksponert for potensielt skremmende scener. Medietilsynet fremhever viktigheten av å beskytte barn mot slikt innhold i offentlige rom. VG har erkjent at de ikke foretok en tilstrekkelig vurdering av aldersgrensen før visningen.
2 måneder siden
En TV 2-sak har avslørt en bekymringsfull trend der barn deler volds- og overgrepsvideoer, noe som vekker bekymring hos politi, advokater og foreldre. Regjeringens «skjermtrio», bestående av barne-, kunnskaps- og digitaliseringsministeren, lover å adressere problemet. De vil prioritere å innføre en aldersgrense på 15 år i sosiale medier og arbeide for strengere regulering av teknologiselskaper. Ministrene understreker viktigheten av økt informasjonsarbeid for å øke bevisstheten blant barn og unge om konsekvensene av å dele slikt innhold.
1 måned siden
Skatteetaten har beklaget at 3200 skattemeldinger ble sendt til barn under 13 år, hvorav den yngste var under ett år. Feilen ble oppdaget av etaten selv og er nå rettet. Foreldre har meldt om hendelsen i sosiale medier. Skatteetaten forsikrer at feilen ikke får noen konsekvenser for de berørte, og at ingen tiltak er nødvendig.
3 måneder siden
Nordea opplevde en teknisk feil som førte til at noen kunder mottok årsoppgaver som tilhørte andre. Feilen er nå rettet, og de feilsendte oppgavene er slettet fra den digitale postkassen E-boks. Kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen beklager hendelsen og forsikrer at de vil følge opp de berørte kundene. Nordea vil også rapportere saken til relevante myndigheter, inkludert Datatilsynet og Finanstilsynet. Banken har ikke opplyst om hvor mange som er berørt eller hva som var årsaken til feilen.
4 måneder siden
FotoKnudsen har beklaget en feil som førte til at rundt 1000 kunder fikk tilsendt familiekalendere med bilder av andre familier. Feilen skyldes en programvareoppdatering. Kunder har uttrykt sjokk og ubehag over at private bilder av deres barn kan ha kommet på avveie. FotoKnudsen har kontaktet de berørte kundene for å beklage og tilby kompensasjon, samt retur av feilleveransen. Datatilsynet er varslet om saken og undersøker om det har skjedd brudd på personvernreglene. Forbrukerrådet understreker at kundene har rett til å heve kjøpet og få pengene tilbake.
21 dager siden
Meta utvider tenåringskontoer til Facebook etter å ha introdusert det på Instagram i fjor. Målet er å beskytte mindreårige mot skadelig innhold og uønsket kontakt. De nye kontoene vil automatisk begrense upassende innhold, hindre direktesendinger for mindreårige, og sikre at tenåringer bruker tiden sin riktig. Funksjonen inkluderer også tidsbegrensninger og begrensninger på hvem som kan sende meldinger til tenåringsbrukere. Tiltaket kommer som svar på økende bekymring for ungdommers skjermtid og manglende moderering på sosiale medier. Tenåringskontoene vil først være tilgjengelige i USA, Storbritannia, Australia og Canada, før de lanseres i andre land.
3 måneder siden
VG har beklaget en feil i en artikkel om influenserne Vita og Wanda Mashadis besøk på restauranten Grotto. Artikkelen inneholdt et intervju med en gjest som VG nå ikke kan bekrefte var til stede på restauranten den aktuelle kvelden. Intervjuet er derfor fjernet, men sakens øvrige opplysninger står. VG beklager feilen overfor søstrene Mashadi og leserne, og vil gjennomgå sine rutiner for å forhindre lignende feil i fremtiden. Saken har fått stor oppmerksomhet, og VG erkjenner at feilen har vært en belastning for de to influenserne.
4 måneder siden
Den svenske influenseren og motegründeren Matilda Djerf beklager etter anklager om dårlig arbeidsmiljø i hennes selskap, Djerf Avenue. I et innlegg på Instagram uttrykker hun anger for å ha såret eller sviktet ansatte. Hun innrømmer at hun under stress og naivitet har sviktet som leder. Avisen Aftonbladet har snakket med elleve ansatte som beskriver en hverdag preget av «psykisk terror», med offentlig utskjelling, favorisering og nedlatende kommentarer. Flere ansatte har opplevd søvnproblemer, angst og gråteanfall. Djerf sier hun er innstilt på å forbedre seg.
2 måneder siden
NRK beklager en feilaktig fremstilling av kostnadene for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i en Dagsrevyen-reportasje som ble sendt i november i fjor. Reportasjen antydet feilaktig at BPA-kostnadene var 35 milliarder kroner, mens det korrekte beløpet er 3,5 milliarder. Feilen er nå rettet, og NRK beklager den upresise informasjonen. Uloba, en interesseorganisasjon for funksjonshemmede, har vært i dialog med NRKs etikksjef om saken og er tilfreds med at kanalen nå beklager feilen offentlig. Organisasjonen vurderte å klage saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), men har droppet dette etter beklagelsen.