Artikkelen analyserer Donald Trumps atferd og manglende evne til å løse konflikter gjennom argumentasjon. Den beskriver hans oppførsel som preget av aggresjon, kunnskapsløshet og en manglende evne til å innrømme feil.
Forfatteren trekker paralleller til atferdsforstyrrelser hos barn og viser til Trumps oppvekst med en krevende far og en manipulerende advokat.
Artikkelen kritiserer også unnskyldningene som gis for Trumps oppførsel og hans angrep på kunnskap og sannhet, og konkluderer med at hans metode er "forhandlinger" med pistol mot pannen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps politiske handlinger gjennom et barndomspsykologisk perspektiv. Den argumenterer for at Trumps oppførsel kan forstås som en realisering av barndomsdrømmer og et ønske om å gjenskape en idealisert fortid. Trump viser barnslig oppførsel, som å ville omdøpe steder og posere med en ny Tesla. Hans visjon om et Amerika utelukkende for amerikanere har ført til kaos, og hans bruk av russisk propaganda indikerer en problematisk innflytelse. Artikkelen konkluderer med at Trumps oppførsel er som et voksent barn som leker med verden, og at det er vanskelig å forholde seg til hans skandaløse oppførsel.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at man må forstå Donald Trumps kommunikasjonsstil og forhandlingstaktikker, spesielt i forbindelse med hans uttalelser om Grønland. Det hevdes at Trump bruker forretningsstrategier der han ikke utelukker alternativer for å oppnå fordeler, og at hans uttalelser om Grønland bør tolkes som et ledd i forhandlinger, ikke som en direkte militær trussel. Artikkelen kritiserer norsk offentlighet for å reagere med sjokk og fordømmelse, og oppfordrer til å lære seg å kommunisere med Trump på hans premisser. Det påpekes også at utenriksminister Espen Barth Eides forsiktige reaksjon kan skape utfordringer i fremtiden. Artikkelen konkluderer med at Norge bør fokusere på å opprettholde et godt forhold til Trump, spesielt med tanke på Norges rolle som energinasjon.
19 timer siden
Artikkelen kritiserer Donald Trumps første 100 dager som president. Forfatteren mener Trump har vært inkompetent og drevet aktiv selvskading.
22 dager siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump ikke er en politiker, men en bølle som bruker mafialignende metoder for å tvinge gjennom sin vilje. Han skaper frykt og usikkerhet gjennom trusler, sanksjoner og personangrep, og hans bruk av toll sees som et maktspill. Forfatteren mener Trump søker kontroll fremfor kompromiss, og oppfordrer til å møte Trump med motmakt gjennom modige politikere og sterke allianser.
2 måneder siden
Artikkelen undersøker hvorfor Donald Trump bruker en provoserende retorikk. Eksperter mener Trump bevisst bruker kontroversielle utspill for å dominere mediedekningen og holde oppmerksomheten rettet mot seg. Han benytter retoriske triks som skremsel, trusler og ydmykelse. Ketil Solvik-Olsen mener Trump trives i selvskapt kaos, noe som gir ham kontroll. Kjell Terje Ringdal peker på at Trumps retorikk er binær og transaksjonell, der han appellerer til en følelse av urettferdighet. Ekspertene råder norske ledere til å fokusere på Trumps politiske interesser fremfor å snakke om verdier.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps utenrikspolitiske utspill og bekymringene de skaper. Trump varsler handelskriger, opprustning og en mer isolasjonistisk linje. Han kritiserer allierte, stiller spørsmål ved Natos relevans og truer med å trekke USA ut av internasjonale avtaler. Hans tilnærming til Ukraina-krigen er uklar, og hans krav til Nato-alliertes forsvarsbudsjetter er urealistiske. Artikkelen konkluderer med at Trumps uforutsigbarhet og impulsivitet er bekymringsfull i en tid med økt internasjonal spenning.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump er en farlig, autoritær og maktsyk leder, og kritiserer de som bagatelliserer hans handlinger. Trump sammenlignes med Putin og Xi Jinping på grunn av hans krav om å overta Grønland, og hans villighet til å bruke militærmakt. Han truer Danmark og svekker NATO ved å angripe allierte og øke kravene til forsvarsutgifter. Trump viser også sympati for Russland og deres krav om at Ukraina ikke skal bli med i NATO. Artikkelen konkluderer med at Norge ikke lenger kan stole på USA under Trumps ledelse og må styrke eget forsvar og samarbeid med EU.
15 timer siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trumps språkbruk er en hindring for en løsning i Ukraina-konflikten. Hans nylige uttalelser, som antyder at Ukraina startet krigen og omtaler president Zelensky som en diktator, skaper forvirring og sinne internasjonalt. Forfatteren mener at Trumps 'folkelige' kommunikasjonsstil er uegnet for fredsforhandlinger og foreslår at han delegerer forhandlingene til utenriksminister Marco Rubio. Dette vil bidra til å unngå beskyldninger om at Trump er for ettergivende overfor Putin, samtidig som det sprer ansvaret for utfallet av forhandlingene og øker sjansen for enighet.
26 dager siden
Artikkelen beskriver hvordan Donald Trump bruker metoder som minner om leken «kongen befaler» for å skremme og straffe sine motstandere. Han krever lojalitet og sprer frykt ved å offentlig utpeke fiender, undergrave rettsstaten og manipulere statsapparatet. Artikkelen trekker paralleller til angrepet på Kongressen i 2020 og argumenterer for at Trumps handlinger har alvorlige konsekvenser, og oppfordrer leserne til å reflektere over hva som skjer med de som ikke får hjelp.