Artikkelen kritiserer Donald Trumps første 100 dager som president. Forfatteren mener Trump har vært inkompetent og drevet aktiv selvskading.
Artikkelen analyserer Donald Trumps første 100 dager i presidentvervet og fremstiller dem som kaotiske og mislykkede. Forfatteren hevder at Trump er dårlig til å gi folk det de ønsker, og at hans handlinger har ført til lave popularitetstall, den verste starten for en president i moderne tid.
Økonomien, innvandring og håndtering av rettsvesenet trekkes frem som områder hvor Trump har feilet. Artikkelen avviser ideen om at kaoset er del av en genial plan, og foreslår heller at det skyldes inkompetanse og amatørmessighet.
Avslutningsvis spekulerer forfatteren i at Trumps egentlige motiver er hevn og grådighet, ikke en politisk agenda.
Donald Trump
Putin
Pete Hegseth
Elon Musk
Karoline Leavitt
Brett Kavanaugh
FBI
Høyesterett
Justisdepartementet
Det hvite hus
Demokratene
USA
Wall Street
Iowa
Florida
Michigan
Silicon Valley
Kina
Europa
El Salvador
Canada
Grønland
Gaza
Mar-a-Lago
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
10 timer siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
14 timer siden
President Donald Trump markerer 100 dager i Det hvite hus. Artikkelen vurderer hans første periode ved makten og effekten på USA og verden.
14 timer siden
Donald Trump har vært USAs president i 100 dager av sin andre periode. Økonomer og strateger vurderer konsekvensene av hans politikk globalt.
1 dag siden
Donald Trump markerer sine første hundre dager i sin andre presidentperiode. En USA-ekspert beskriver perioden som den verste noensinne.
2 dager siden
Flere meningsmålinger viser at Donald Trump er historisk upopulær. Oppslutningen faller blant både republikanere og uavhengige velgere.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps atferd og manglende evne til å løse konflikter gjennom argumentasjon. Den beskriver hans oppførsel som preget av aggresjon, kunnskapsløshet og en manglende evne til å innrømme feil. Forfatteren trekker paralleller til atferdsforstyrrelser hos barn og viser til Trumps oppvekst med en krevende far og en manipulerende advokat. Artikkelen kritiserer også unnskyldningene som gis for Trumps oppførsel og hans angrep på kunnskap og sannhet, og konkluderer med at hans metode er "forhandlinger" med pistol mot pannen.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps politiske handlinger gjennom et barndomspsykologisk perspektiv. Den argumenterer for at Trumps oppførsel kan forstås som en realisering av barndomsdrømmer og et ønske om å gjenskape en idealisert fortid. Trump viser barnslig oppførsel, som å ville omdøpe steder og posere med en ny Tesla. Hans visjon om et Amerika utelukkende for amerikanere har ført til kaos, og hans bruk av russisk propaganda indikerer en problematisk innflytelse. Artikkelen konkluderer med at Trumps oppførsel er som et voksent barn som leker med verden, og at det er vanskelig å forholde seg til hans skandaløse oppførsel.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps første uke som president og hvordan man bør tolke hans uttalelser. Forfatteren argumenterer for at man ikke bør ta Trump bokstavelig, men heller se hans handlinger som en del av en forhandlingsstrategi. Det understrekes at det er viktig å ha gode kontakter i Trumps administrasjon for å forstå den faktiske politikken som utformes. Forfatteren mener Norge bør fokusere på å posisjonere seg for gode forhandlinger med USA, fremfor å la seg sjokkere av Trumps retorikk. Det påpekes at Trump er en selger og forhandler, og at det politiske håndverket utføres av andre i administrasjonen.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps utenrikspolitiske utspill og bekymringene de skaper. Trump varsler handelskriger, opprustning og en mer isolasjonistisk linje. Han kritiserer allierte, stiller spørsmål ved Natos relevans og truer med å trekke USA ut av internasjonale avtaler. Hans tilnærming til Ukraina-krigen er uklar, og hans krav til Nato-alliertes forsvarsbudsjetter er urealistiske. Artikkelen konkluderer med at Trumps uforutsigbarhet og impulsivitet er bekymringsfull i en tid med økt internasjonal spenning.