Forbrukerrådet oppfordrer nordmenn til å bytte bank for å oppnå bedre rentebetingelser. Undersøkelser viser at mange er for lojale mot sine nåværende banker, og at det kan være betydelige summer å spare på å reforhandle eller bytte bank.
Psykologer påpeker at vaner og tidligere relasjoner spiller en rolle i folks bankvalg, men digitaliseringen har redusert tilknytningen.
For å bytte bank bør man sjekke renter, sammenligne tilbud og huske å informere arbeidsgiver og andre om det nye kontonummeret.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen belyser store forskjeller i boligrenter mellom ulike banker. NorDirekte leder an med markedets laveste rente, mens andre banker som KLP og Nybygger også har redusert sine renter. Markedseksperter påpeker at kunder kan spare betydelige summer ved å bytte til banker med lavere rente, selv om det krever en viss innsats å flytte betalinger. Banker som DNB og Bulder Bank forsikrer at de vil opprettholde konkurransedyktige vilkår, og mener konkurransen om kundene er sterk. Det understrekes at det er blitt enklere å bytte bank, og at potensielle besparelser kan være betydelige.
3 måneder siden
Forbrukerrådet mener mange nordmenn kan spare betydelige summer ved å fokusere på faste utgifter som boliglån, forbrukslån, strøm og pensjonssparing. De antyder at man kan 'tjene' opptil 10.000 kroner i timen ved å ta tak i disse utgiftspostene. Viktige tiltak inkluderer å forhandle renter på lån, sammenligne priser på lån og strøm, samt redusere gebyrer på pensjonssparing. Forbrukerrådet understreker også at små, unødvendige utgifter kan summere seg til store beløp over tid, men at endring av vaner krever konkrete mål.
1 måned siden
Etter at Norges Bank holdt styringsrenta uendret på 4,5 prosent, oppfordrer forbrukerøkonom Espen Rølla bankene til å ta ansvar og sette ned lånerentene. Han mener bankene har gode overskudd og at det vil være strategisk smart å senke rentene. Rølla oppfordrer forbrukerne til å bytte bank for å presse rentene ned. Forbrukerøkonom Lene Drange anbefaler å forhandle med banken og påpeker at markedet forventer rentekutt, og at flere banker allerede har satt ned fastrentene.
2 måneder siden
Flere banker har startet rentekutt før Norges Banks rentebeslutning 27. mars, men vil ikke avsløre hvor lav rente kundene kan oppnå. Spareøkonom Kornelia Minsaas i Lendo oppfordrer alle boliglånskunder til å forhandle med banken sin, da mange betaler en høyere rente enn nødvendig. Hun anslår at mange kan få renten ned mot 5,30 prosent, avhengig av belåningsgrad, grønt boliglån, fagforeningsmedlemskap og kundens lønnsomhet for banken. Dette kan spare kunder for betydelige beløp årlig.
3 måneder siden
Forbrukerrådet advarer om store prisforskjeller på strømavtaler, hvor påslagene varierer fra 0 til 35 øre per kWh. Dette kan utgjøre en forskjell på opptil 5600 kroner i året for en gjennomsnittlig husholdning. Bærum energiomsetning skiller seg ut med det høyeste påslaget. Forbrukerrådet oppfordrer forbrukere til å sjekke sine avtaler, da mange betaler unødvendig mye. En undersøkelse viser at halvparten av strømkundene ikke har byttet avtale de siste to årene, og en av ti aldri har byttet leverandør. Forbrukerrådet anbefaler bruk av deres sammenligningstjeneste for å finne de beste avtalene.
1 måned siden
Digitalbanken Nordirekte, en del av Skagerrak Sparebank, har valgt å kutte renten før Norges Banks neste rentemøte, hvor et rentekutt er ventet. Banksjefen forklarer dette med en nedgang i markedsrenten og forventninger om et kommende rentekutt fra Norges Bank. Dette er andre gang på under ett år at Nordirekte reduserer renten, og beste boliglånsrente er nå 5,03 prosent. Banken viser til økt konkurranse om boligkundene, og Forbrukerrådet påpeker at det er store forskjeller i boliglånsrenter, noe som betyr at det kan være penger å spare på å bytte bank.
2 måneder siden
Ferske tall fra Renteradar viser at mange boliglånskunder forhandler ned renten på boliglånet sitt, noe som bidrar til fall i gjennomsnittsrenten. Kunder som tidligere har hatt rente over 6 prosent, oppnår nå renter godt under 5 prosent, og kan spare rundt 10.000 kroner i året. Seniorstrateg i Sparebank1, Dane Cekov, forventer et rentekutt fra Norges Bank den 27. mars, med markedet priset inn et kutt med 95 prosent sannsynlighet. Dersom forhandlinger ikke fører frem, anbefales det å bytte bank for å oppnå bedre vilkår.
3 dager siden
Mange nordmenn har økende forbruksgjeld før sommeren. Økonomer gir tips om hvordan man kan spare penger og få kontroll.
3 måneder siden
Forbrukertilsynet mener at norske bankers praksis med å endre flytende boliglånsrente er ulovlig, etter en lignende dom i EFTA-domstolen. Finans Norge har foreslått alternativer som fastrente og referanserente, men ser ulemper med begge. Referanserente kan svinge mye og gjøre det uforutsigbart for låntaker, mens fastrente er mindre populært fordi flytende rente historisk sett har vært rimeligere. Justisdepartementet skal nå vurdere saken og hente inn innspill fra relevante aktører, og en lovutredning kan bli nødvendig.
3 måneder siden
En ny oversikt fra Forbrukerrådet viser store prisforskjeller på strømavtaler. Forskjellen mellom den dyreste og billigste avtalen kan være opptil 5600 kroner i året for en standardhusholdning. Strømselskapenes påslag varierer betydelig, fra 0 til 35 øre per kilowattime. Forbrukerrådet påpeker at mange forbrukere betaler unødvendig mye for strømmen og advarer mot å la seg lokke til å betale ekstra for strømforsikringer eller grønn strøm. En undersøkelse viser at halvparten av strømkundene ikke har byttet avtale de siste to årene, og mange har aldri byttet leverandør. Forbrukerrådet mener dette kan føre til at mange betaler mer enn nødvendig.