Bostyrer mistenker grov hvitvasking og økonomisk utroskap i det konkursrammede telefonsalgfirmaet Windmill på Jessheim. Selskapet mottok store pengeoverføringer fra Dubai, Øst-Europa og skatteparadiser, hvorav deler ble brukt til å kjøpe luksusvillaer i Frankrike.
Både selskapets ledelse og en slovakisk partitopp, som var involvert i pengeoverføringene, avviser anklagene. Revisorer har i flere år etterspurt dokumentasjon på pengeoverføringene, og flere har trukket seg fra oppdraget.
Bostyrer vurderer nå å politianmelde saken etter å ha jobbet med selskapets papirer i flere måneder.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
En hemmelig rapport fra advokatfirmaet Selmer advarte telefonsalgfirmaet Windmill mot å gjennomføre transaksjoner med den slovakiske partitoppen Viktor Stromček på grunn av mistanke om hvitvasking. Til tross for advarslene fortsatte pengeoverføringene. Windmills ledelse hevder rapporten var uferdig, mens bostyrer i konkursboet mener den tydelig frarådet samarbeid. Økokrim vil ikke kommentere saken, men bekrefter at det er en fare for at selskaper kan bytte granskere. Stromček mener VGs artikler inneholder unøyaktigheter.
4 måneder siden
Handelsbanken varslet Økokrim om mistenkelige pengeoverføringer til telefonsalgfirmaet Windmill i 2018. Økokrim bekrefter å ha mottatt meldingene, men saken ble ikke etterforsket. Advokater og andre aktører kritiserer Økokrim for manglende oppfølging av varsler om mistenkelige transaksjoner, som har økt kraftig de siste årene. Økokrim-sjefen innrømmer at de har kapasitetsproblemer og at dagens regelverk kan skape en falsk trygghet. Manglende handling fra politiet kan føre til at de som skal varsle, sender dårligere meldinger.
28 dager siden
To ansatte, én i Bane Nor og én i et entreprenørfirma, er politianmeldt for millionsvindel. De er anmeldt for å ha misbrukt sine stillinger til å få utført arbeid på sine private boliger, betalt med skattebetalernes penger. Svindelen ble avdekket etter et anonymt varsel som entreprenørselskapet videreformidlet til Bane Nor, som iverksatte en gransking. Totalt dreier det seg om ulovlig fakturering for i underkant av fire millioner kroner. Bane Nor ser alvorlig på saken og understreker at hendelsen brukes til læring og bevisstgjøring internt.
1 måned siden
To ledere i Agder Gruppen er pågrepet og siktet for grovt bedrageri, grov utroskap og krenkelse av sikkerhetsrett etter konkursen i selskapet i fjor. Økokrim mistenker at selskapet har solgt leasingmaskiner uten tillatelse fra bankene og beholdt pengene selv. En av de siktedes forsvarer mener pågripelsen var unødvendig, og at hans klient nekter straffskyld. Agder Gruppen var en stor aktør i anleggsbransjen og gikk konkurs med en gjeld på over 2 milliarder kroner.
26 dager siden
Tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, er tiltalt for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap. Økokrim mener Lier-Hansen har begått grov økonomisk utroskap mot Norsk Industri ved å ha påført organisasjonen urettmessige kostnader for omtrent 10,6 millioner kroner. I tillegg skal Lier-Hansen ha mottatt millionbeløp fra en person som fakturerte Norsk Industri. Ytterligere to personer er tiltalt for å ha medvirket til grov økonomisk utroskap ved å utstede fiktive fakturaer til Norsk Industri. En av disse er også tiltalt for hvitvasking etter å ha overført millionbeløpet til Lier-Hansen.
1 måned siden
To tidligere toppsjefer i Agder Gruppen er pågrepet av Økokrim, siktet for grovt bedrageri, grov utroskap og krenkelse av sikkerhetsrett. Mistanken dreier seg om urettmessig salg av leasingmaskiner uten tillatelse fra bankene over en lengre periode. Agder Gruppen, som gikk konkurs i fjor med en gjeld på over 2,5 milliarder kroner, opplevde likviditetsproblemer etter redusert kredittilgang. En forsvarer mener pågripelsen er unødvendig, da hans klient har samarbeidet og tilbudt seg å møte til avhør.
26 dager siden
Tidligere Norsk Industri-direktør Stein Lier-Hansen er tiltalt for grov korrupsjon og økonomisk utroskap. Økokrim mener han urettmessig har belastet Norsk Industri for 10,6 millioner kroner, blant annet gjennom fiktive fakturaer til jakt, fiske og sjøfly. Han skal også ha mottatt 1,9 millioner kroner fra en leverandør. To bekjente av Lier-Hansen er også tiltalt for å ha medvirket til utroskapen ved å ha sendt fiktive fakturaer til Norsk Industri. Interne granskninger i Norsk Industri fant ingen straffbare forhold, men Økokrim åpnet etterforskning etter medieomtale.
26 dager siden
Tidligere direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, er under etterforskning for økonomisk utroskap og korrupsjon. Han anklages for å ha misbrukt sin stilling til å finansiere private jaktturer og motta penger fra leverandører. Økokrim mener Lier-Hansen har mottatt penger og fått betalt privat gjeld. Selv om styret i Norsk Industri var klar over at noe ikke var som det skulle, ble det ikke iverksatt tilstrekkelige undersøkelser, og Lier-Hansen fikk en god sluttpakke. Saken har eskalert til en krise for hele organisasjonen, og reiser spørsmål om kontroll og ansvarlighet innen Norsk Industri.
11 dager siden
Norsk Industri kritiseres for å ha inngått en hemmelig sluttavtale med sin tidligere direktør etter at det ble oppdaget at han hadde brukt millioner av kroner på blant annet hytter og jakt. Istedenfor å varsle Skatteetaten og politiet, ble det inngått en avtale om fratredelse. Skatteeksperter retter nå kritikk mot Norsk Industri for mulig skatteunndragelse, da de mener organisasjonen burde ha rapportert inn de økonomiske fordelene direktøren hadde mottatt. Norsk Industri avviser kritikken og hevder at sluttavtalen var en konsekvens av tillitsbrudd. Økokrim etterforsker saken, og den tidligere direktøren er tiltalt for grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon.
17 dager siden
Norsk Industri forbereder et stort pengekrav mot sin tidligere direktør, Stein Lier-Hansen, i forbindelse med rettssaken hvor han er tiltalt for grov økonomisk utroskap og korrupsjon. Økokrim mener Lier-Hansen urettmessig belastet Norsk Industri for 10,6 millioner kroner, brukt på blant annet jakt, hytter og restaurantbesøk. I tillegg er han anklaget for å ha mottatt 1,9 millioner kroner i bestikkelser. Norsk Industri vil kreve tilbakebetaling av disse midlene. Lier-Hansens forsvarer opplyser at de vil behandle kravene i retten, og at Lier-Hansen stiller seg uforstående til korrupsjonsanklagene, men er åpen for at det kan ha skjedd feil.