Annonsører vender tilbake til Elon Musks X (tidligere Twitter) av frykt for å bli saksøkt eller havne på en offentlig «slemming-liste». Etter at Musk kjøpte plattformen, flyktet mange annonsører på grunn av bekymringer rundt feilinformasjon og hatytringer.
Musk saksøkte flere selskaper for en påstått koordinert boikott. Store merkevarer bruker nå symbolske summer på annonsering for å unngå konflikt med Musk, som også har fått en rolle i Donald Trumps administrasjon.
I tillegg er Musk saksøkt av et pensjonsfond for å ha unnlatt å oppgi aksjeeierskap før oppkjøpet av Twitter, noe som skal ha kostet dem penger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Elon Musk har utvidet et søksmål mot flere store selskaper, inkludert Lego, Nestlé, Colgate-Palmolive og Shell, for angivelig å ha boikottet X (tidligere Twitter) som reklameplattform. Søksmålet, som opprinnelig var rettet mot annonsørforbundet World Federation of Advertisers, hevder at 18 bedrifter stoppet sine annonsekjøp etter at Musk overtok Twitter og endret navnet til X i 2022. Disse bedriftene var medlemmer av Global Alliance for Responsible Media (Garm). I tillegg skal andre medlemmer av forbundet ha redusert sine annonsekjøp betydelig etter Musks overtakelse.
2 måneder siden
Elon Musks sosiale medieplattform X har utvidet et søksmål og anklager nå flere store merkevarer, inkludert Lego, Nestlé og Shell, for å ha deltatt i en ulovlig boikott av plattformen etter Musks oppkjøp i 2022. Ifølge søksmålet skal minst 18 annonsører ha stanset eller redusert sine annonsebudsjetter på X, noe som har ført til tap av milliarder av dollar i annonseinntekter. X hevder at boikotten fortsatt har konsekvenser for selskapet. Søksmålet ble opprinnelig rettet mot World Federation of Advertisers og andre selskaper, men er nå utvidet til å inkludere flere aktører. De nye saksøkte har foreløpig ikke kommentert anklagene.
2 måneder siden
Flere idrettsaktører og organisasjoner kritiserer X (tidligere Twitter) for å tillate hatprat, desinformasjon og spredning av usensurerte videoer. Tromsø og Brann har allerede forlatt plattformen, mens Vålerenga og NFF vurderer sin tilstedeværelse. Årsaken er bekymring for plattformens utvikling under Elon Musk sitt eierskap. Flere europeiske klubber og mediehus har også tatt avstand fra X, og NFF ser på sine mediekanaler i en ny strategi.
2 måneder siden
Elon Musk har oppnådd betydelig innflytelse i USA gjennom sin formue og kontroll over X, noe som har vakt bekymring for demokratiets tilstand. Han støttet Donald Trump og ga sitt team, DOGE, tilgang til sensitiv informasjon, noe som har ført til anklager om maktmisbruk. Kritikere mener Musk truer demokratiet, og demokrater forsøker å begrense hans makt gjennom protester og søksmål. Musk anklages også for å spre konspirasjoner og rasisme. Justisdepartementet har begrenset DOGEs tilgang til finansdepartementets informasjon, og en medarbeider har mistet jobben på grunn av rasistisk innhold.
1 måned siden
Misnøyen med Donald Trump og Elon Musk fører til økende boikott av amerikanske varer i Europa. Danske Ivan Hansen boikotter amerikanske produkter på grunn av Trumps uttalelser om Grønland og Musks støtte til ytre høyre. En voksende bevegelse i Europa og Canada utveksler tips for å unngå amerikanske varer, spesielt i Norden. Tesla-salget har falt, og noen selskaper kansellerer bestillinger i protest. En butikkjede merker europeiske varer for å møte forbrukernes krav. Facebook-grupper for boikott har mange medlemmer, og folk avlyser reiser og slutter å kjøpe amerikanske produkter.
3 måneder siden
Det amerikanske finanstilsynet SEC har saksøkt Elon Musk for brudd på loven i forbindelse med hans oppkjøp av Twitter i 2022. Ifølge SEC skal Musk ha unnlatt å rapportere sin eierandel i selskapet da den oversteg fem prosent, noe som er lovpålagt. Dette skal ha gjort det mulig for ham å kjøpe aksjer til kunstig lave priser før han offentliggjorde sin eierandel. SEC hevder at Musk kjøpte aksjer for minst 150 millioner dollar før informasjonen ble offentliggjort. Da Musk til slutt offentliggjorde sin eierandel, steg aksjekursen med over 27 prosent. Musks advokat avviser anklagene og kaller etterforskningen for trakassering. Det er uklart om søksmålet vil fortsette etter at Donald Trump tiltrer som president.
2 måneder siden
En meningsartikkel hevder at Elon Musks politiske engasjement og kontroversielle handlinger skader Tesla. Salget stuper, aksjekursen faller, og selskapets omdømme svekkes. Artikkelen peker på økende konkurranse i elbilmarkedet, skuffende produktlanseringer og en generell boikott av amerikanske merkevarer som faktorer som bidrar til Teslas problemer. Boikotten gir folk en følelse av å yte motstand mot Musk og Trumps politikk.
1 måned siden
Misnøyen med Donald Trump og Elon Musk fører til økende boikott av amerikanske varer i Europa. Danske Ivan Hansen boikotter amerikanske produkter på grunn av Trumps uttalelser om Grønland og Musks støtte til AfD. En voksende bevegelse utveksler tips om alternativer til amerikanske produkter i Facebook-grupper. Tesla-salget har stupt, og et fransk selskap kansellerte en bestilling på 15 biler i protest. Danmarks største butikkjede merker europeiske varer for å møte forbrukernes krav om å unngå amerikanske produkter. Boikotten sprer seg også i Frankrike.
3 måneder siden
USAs finanstilsyn SEC har saksøkt Elon Musk for hans oppkjøp av Twitter i 2022. Musk anklages for å ikke ha rapportert at han eide mer enn 5 prosent av selskapets aksjer innen fristen, noe som skal ha gitt ham en økonomisk fordel på minst 150 millioner dollar. Musk startet å kjøpe aksjer tidlig i 2022 og var lovpålagt å melde om eierskapet innen mars, men gjorde det ikke før 4. april. Etter å ha inngått en avtale om å kjøpe Twitter, forsøkte Musk å trekke seg, men ble tvunget til å gjennomføre kjøpet. SECs leder planlegger å trekke seg, noe som gjør søksmålets fremtid usikker.
21 dager siden
Donald Trumps støttespillere, deriblant Elon Musk, taper store summer på børsen etter Trumps trusler om høye tollsatser. Noen kritiserer Trump, mens andre tier. Eksperter mener milliardærene har overvurdert sin innflytelse, og at Trump er blitt mer overtroisk etter attentatforsøket. Det spekuleres i om misnøye blant velgerne kan få Trump til å snu, men kritikken vil neppe komme fra Trumps indre krets.