Ticketmaster kritiseres av det britiske konkurransetilsynet (CMA) etter salget av billetter til Oasis-konserter. Fans har rapportert om urimelige priser, der billetter ble solgt for opptil 350 pund, selv om den opprinnelige verdien var 150 pund.
CMA frykter at Ticketmaster har brutt den britiske Consumer Protection Act ved å selge «platinabilletter» uten å informere om at disse ikke ga noen ekstra fordeler sammenlignet med vanlige billetter. Ticketmaster har gjort justeringer etter CMA-undersøkelsen, men myndighetene mener endringene er utilstrekkelige.
Selskapet har solgt over 900 000 billetter til konsertene i Storbritannia og Irland.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 dager siden
Fans av det britiske rockebandet Oasis har blitt utsatt for omfattende billettsvindel i forbindelse med bandets første turné siden 2009. Etter at Liam og Noel Gallagher gjenforente seg, ble de offisielle billettene utsolgt på få minutter, noe som har ført mange til å kjøpe billetter via sosiale medier, spesielt Facebook. Lloyds bank anslår at minst 5000 personer har blitt svindlet for over 27,8 millioner kroner. Svindelen skjer ofte i to faser: ved salgstidspunktet og nær konserten, som starter i Cardiff 4. juli. Over 90 prosent av svindelforsøkene starter med falske annonser på Meta-plattformer. I tillegg har Ticketmasters billettsystem sviktet, noe som har ført til frustrasjon blant fans og en pågående etterforskning av britiske myndigheter.
19 dager siden
Billetter til Bodø/Glimts hjemmekamp mot Lazio i Conference League selges for opptil 30.000 kroner på svartebørs etter at alle billettene ble utsolgt raskt. Glimt advarer fansen mot svartebørskjøp, da det er ulovlig å selge billetter over pålydende pris. Forbrukerrådet advarer mot useriøse aktører og anbefaler kredittkortbetaling for å sikre refusjon ved svindel. Selv om salg over pålydende er ulovlig i Norge, kan det være vanskelig å håndheve mot utenlandske selskap. Kjøpere har rett til å kreve tilbakebetaling av overpris, men det kan være vanskelig å få gjennomslag.
2 måneder siden
Chelsea-eier Todd Boehly er involvert i selskapet Vivid Seats, som selger Premier League-billetter til høye priser. Billetter til kamper, inkludert Chelseas egne, selges for opptil flere hundre tusen kroner. Premier League har svartelistet Vivid Seats, men selskapet tillater likevel salg fra utlandet. Dette reiser spørsmål om interessekonflikter, da Chelsea offisielt motarbeider billettsalg på svartebørsen. Avisen har kontaktet Boehly og selskapet for kommentarer, men har kun fått en uttalelse fra selskapet som understreker at de ikke markedsfører eller lar britiske kunder selge billetter.
4 måneder siden
Billettprisene for det utvidede klubb-VM i USA neste sommer har skapt sterke reaksjoner. Prisene, som kan nå opp til 1700 pund (24 311 kroner), har blitt møtt med kritikk, og betegnes som «sjokkerende» og «ren grådighet». FIFA vil benytte dynamisk prising, som innebærer at billettprisene justeres etter etterspørsel. Mens FIFA hevder at de billigste billettene vil koste 30 dollar, frykter supporterorganisasjoner at dette vil utnytte lojaliteten til fansen. Det nye formatet med 32 lag har også ført til bekymring for kampbelastning og høye kostnader for supportere.
1 måned siden
Manchester United får kritikk for å øke prisene på sesongkort og endre rabattordningen for pensjonister. Tyrone Marshall i Manchester Evening News advarer om at Sir Jim Ratcliffe behandler klubben som en vanlig bedrift, der fansen blir sett på som kunder. Prisøkningen, som er på rundt 35 kroner per kamp, har ført til sinne blant supporterne, særlig fordi pensjonister nå må betale mer for billettene sine. Klubben har foreløpig ikke kommentert protestene.
2 måneder siden
Rema 1000 fikk kritikk for å selge en 6-pakning Kvikk Lunsj dyrere enn seks enkeltstående sjokolader. Kunder reagerte negativt på det de oppfattet som et 'kvantumstillegg'. En dagligvareekspert påpekte at slike feilprisinger kan skade kjedens troverdighet. Etter å ha blitt konfrontert av TV 2, justerte Rema 1000 prisen og forklarte at det skyldtes en automatisk justering for å matche konkurrentenes kampanjepriser på enkeltsjokolader.
3 måneder siden
Det er store prisforskjeller på billetter til håndball-VM i Norge og Danmark. I Norge koster de billigste billettene 231 kroner, mens de i Danmark koster 760 kroner. Dette har ført til reaksjoner i Danmark, der en familiemor uttrykker frustrasjon over de høye prisene. Dansk Håndbold erkjenner kritikken, men understreker at det er interesse for å betale for produktet. Norges kamper spilles i Unity Arena på Fornebu, som nærmer seg utsolgt til finalen. Norges Håndballforbund har som mål å ha 70 prosent belegg på de innledende kampene.
3 måneder siden
Leo's Lekeland opplevde en prisfeil der åtte billetter ble solgt for 149 kroner istedenfor 1499. Feilen førte til at rundt 3000 kunder kjøpte billetter før feilen ble oppdaget. Leo's Lekeland kansellerer alle kjøp og tilbyr kundene 50 prosent rabatt på to barnebilletter som kompensasjon. Forbrukerrådet uttaler at selger kan gå fra avtalen ved åpenbare feilprisinger, spesielt ved rabatter over 85 prosent. De anbefaler kundene å forhandle med bedriften om en eventuell kompensasjon.
2 dager siden
Rema 1000 får kritikk for sine nye elektroniske prisetiketter. Forbrukerrådet mener skriften er for liten, spesielt på enhetsprisen.
3 måneder siden
En fanklubbleder kritiserer de høye prisene i Trondheim under Ski-VM, og mener det grenser til økonomisk utnyttelse av folk. Han påpeker at prisene på overnatting, bobilparkering og transport er langt høyere enn ved andre internasjonale arrangementer. Dette skremmer bort både norske og utenlandske supportere, og kan føre til at mange ikke får oppleve mesterskapet. Arrangørene frykter at overprising kan føre til at utleiere ikke får leid ut. Trondheim Parkering begrunner prisøkningen med økte driftskostnader og høy etterspørsel.