Jessie Hoffman Jr. , dømt for kidnapping, voldtekt og drap i 1996, utfordrer sin planlagte henrettelse med nitrogengass i Louisiana. Han argumenterer for at metoden vil krenke hans religionsfrihet som buddhist, da den vil hindre ham i å utføre viktige pusteøvelser.
Louisianas justisminister, Liz Murrill, fastholder statens plikt til å gjennomføre dommen. Hoffmans advokater hevder også at metoden vil forverre hans PTSD og klaustrofobi.
Henrettelsen er planlagt 18. mars, og Hoffman vil bli den første i Louisiana som henrettes med nitrogengass.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Jessie Hoffman Jr. ble henrettet i Louisiana ved hjelp av nitrogengass etter at USAs høyesterett avslo en anke om å stanse henrettelsen. Hoffman ble dømt for drapet på Mary "Molly" Elliott i New Orleans da han var 18 år gammel. Hans advokater argumenterte for at henrettelsesmetoden var grunnlovsstridig, fordi den var grusom og uvanlig, men delstatsmyndighetene hevdet den var smertefri. Tidligere henrettelser med nitrogengass har vist ufrivillige bevegelser hos den dømte. Dette er den femte gangen nitrogengass har blitt brukt som henrettelsesmetode i USA, og den første i Louisiana på 15 år.
2 måneder siden
Brad Sigmon, dømt for drap, skal henrettes ved skyting i South Carolina. Hans advokat beskriver valget mellom giftsprøyte, elektrisk stol og eksekusjonspelotong som umulig. Advokaten fremhever risikoen for en langvarig død ved bruk av giftsprøyte, og beskriver den elektriske stolen som et grusomt alternativ. Dette er første gang på 13 år at noen henrettes ved skyting i USA. Louisiana vurderer også bruk av en kontroversiell henrettelsesmetode med nitrogengass.
3 måneder siden
En mann dømt for drapet på en kvinne på Fefor Høyfjellshotell har anket forvaringsdommen på 13,5 år. Forsvareren mener at ubetinget fengsel er tilstrekkelig straff, og at vilkårene for forvaring ikke er oppfylt. Statsadvokaten argumenterte for forvaring i tingretten, med henvisning til drapets brutalitet og fare for gjentakelse. De pårørende erfarer anken som en stor belastning. Saken skal nå vurderes av lagmannsretten, og den dømte er varetektsfengslet i 12 uker i påvente av en eventuell ankebehandling.
5 timer siden
Rettssaken mot Sean «Diddy» Combs nærmer seg, men en ny strid har oppstått. Påtalemyndigheten protesterer mot forsvarets plan om å bruke et ekspertvitne om rapperens mentale helse.
29 dager siden
Forsvarer Jon Anders Hasle kritiserer aktoratet etter påstanden om 19 års forvaring for hans klient i Jonas-saken. Hasle mener det ikke finnes bevis for at drapet var planlagt, og at det er stor uenighet om faktum i saken. Bistandsadvokat Marijana Lozic er derimot fornøyd med aktoratets fremstilling. Forsvarer Marius Dietrichson mener også at det ikke er grunnlag for å karakterisere drapet som planlagt. Retten tar en pause på Jonas sin bursdag, og rettssaken avsluttes onsdag.
2 måneder siden
Høyesterett i Pakistan skal mandag avgjøre om den norske statsborgeren Shahid Azim skal henrettes. Azim, fra Haugenstua i Oslo, ble i 2007 pågrepet og dømt for voldtekt og drap på en sju år gammel jente. Han har hele tiden nektet straffskyld. Utenrikstjenesten har gitt konsulær bistand i saken, men har hatt begrenset tilgang til Azim. Advokaten hans beskriver situasjonen som svært alvorlig, da Pakistan har gjennomført mange henrettelser i perioden Azim har sittet fengslet. Utenriksdepartementet opplyser at den norske ambassaden vil være til stede under rettsmøtet, og at Norge er imot all bruk av dødsstraff.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Eirik Jensens forsøk på løslatelse fra fengsel, der han engasjerte psykiatere som diagnostiserte ham med en alvorlig psykisk lidelse. Hans samboer kontaktet fengselsledelsen grunnet bekymring for hans helse. Kriminalomsorgen engasjerte deretter egne eksperter, som bekreftet diagnosen, men samtidig åpnet for muligheten for simulering av sykdom. Jensen soner en dom på 21 år for korrupsjon og narkotikainnførsel, etter tidligere å ha blitt løslatt. Hans advokat avviser påstander om simulering og understreker legenes konklusjoner.
27 dager siden
I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen har forsvarerne til «Sjåføren» lagt ned påstand om frifinnelse for drap, til tross for at han har erkjent delvis skyld for hærverk og personforfølgelse. Forsvareren sammenlignet «Sjåføren» med Ludvig fra Flåklypa, og beskrev han som godtroende og engstelig. Aktoratet mener «Sjåføren» hadde en perifer rolle, men at han hadde mulighet til å hindre drapet. De har lagt ned påstand om 10 års fengsel. Påtalemyndigheten mener drapet var planlagt og har lagt ned påstand om 19 års forvaring for «Bestilleren». Dom i saken ventes om flere uker.
5 dager siden
25 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand fortsetter Jan Helge Andersen å hevde at Viggo Kristiansen var til stede og den som drepte og voldtok Lena Sløgedal Paulsen (10). Andersen forklarer at han selv ble truet til å drepe den yngste jenta, Stine Sofie Sørstrønen (8). Til tross for at Kristiansen er frikjent og har fått unnskyldninger fra justisministeren og Riksadvokaten, holder Andersen fast ved sin forklaring. I fjor ble Andersen dømt til to års fengsel for drapet på Paulsen, mens han tidligere har sonet for drapet på Sørstrønen. Under rettssaken i Gulating lagmannsrett blir Andersen grundig utspurt, særlig om hans versjon som er den eneste som knytter Kristiansen til saken. Lagmannsretten skal også foreta synfaring i Baneheia, og Kristiansen er innkalt som vitne, etter at retten avviste å bruke tidligere vitneforklaring på video for å ivareta uskyldspresumsjonen.
18 dager siden
En dommer reagerer på spørsmålene som ble stilt til Viggo Kristiansen under rettssaken mot Jan Helge Andersen, og mener de kan ha brutt Kristiansens menneskerettigheter. Kristiansen, som tidligere ble frikjent for drapene i Baneheia, må derfor vitne på nytt i ankesaken. Dommeren mener utspørringen i tingretten var i strid med uskyldspresumsjonen. Samtidig har foreldrene til et av ofrene endret oppfatning om Kristiansens rolle i saken. Høyesterett har opphevet en tidligere beslutning om å begrense bistandsadvokatens rolle i ankesaken.