Gunnar Stavrum i Nettavisen får sterk kritikk for sin analyse av Oslo-politikken, der han anklager de rødgrønne for dårlig økonomistyring. Kritikken hevder at Stavrum feilaktig bruker statistikk og overser fakta, som at Oslo har fått økte statlige overføringer under den Ap-ledede regjeringen.
Han beskyldes også for å ignorere at Høyres kutt i bydelsbudsjettene har ført til nedleggelser av tjenester som fritidsklubber og barnehager. Videre påpekes det at Stavrum feilaktig hevder Oslo gikk i underskudd under rødgrønt styre, og at han misrepresenterer gjeldsbelastningen.
Kritikken avsluttes med at Stavrums analyse ikke ville bestått en økonomieksamen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Trygve Slagsvold Vedums periode som finansminister, og hevder at hans politikk har ført til økte priser på strøm, drivstoff og matvarer. Det påstås at Vedum har stemt ned forslag fra Frp om å redusere avgifter og moms, og at hans politikk har truet arbeidsplasser og verdiskapning. Videre hevdes det at Vedum har prioritert grønne prosjekter og bistand fremfor velferdstjenester som skoler og eldreomsorg. Artikkelen konkluderer med at Norge trenger en ny regjering med Frp og Høyre for å endre kursen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Gunnar Stavrums innlegg om norsk økonomi, der han spøkefullt foreslår å gi Nord-Norge til Trump. Det argumenteres for at Oslo er avhengig av ressurser utenfra, mens Nord-Norge ville klare seg selv med sine egne ressurser. Norges rikdom kommer fra ressurser utenfor Oslo, som olje og fisk, og ikke fra hovedstaden selv. Artikkelen peker også på at privatisering og manglende omfordeling av inntekter skaper urettferdighet, der distriktene utnyttes som moderne kolonier.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Jens Stoltenbergs videreføring av Trygve Slagsvold Vedums finanspolitikk som finansminister, og hevder den hemmer gründeraktivitet, stopper investeringer og fører til kapitalflukt på grunn av høy formuesskatt. Det argumenteres for betydelige skattekutt og en mer effektiv bruk av statens ressurser, med henvisning til at Norge bruker store summer på skole og helse uten å oppnå resultater i verdensklasse. Kritikken rettes også mot Stoltenbergs manglende evne til å redusere inflasjonen og endre Arbeiderpartiets pengebruk.
4 måneder siden
Arbeiderpartiets nestleder Jan Christian Vestre uttaler at det finnes mange kvalifiserte kandidater til å overta som partileder etter Jonas Gahr Støre, men understreker sin støtte til Støre i en krevende tid for partiet. Han kritiserer Høyre-byrådet i Oslo for å prioritere eiendomsskattkutt fremfor velferdstjenester, og peker på at regjeringen har økt bevilgningene til Oslo. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) avviser kritikken og hevder regjeringen har påført Oslo store økonomiske tap gjennom endringer i inntektssystemet. Debatten om budsjettkutt i Oslo fortsetter, med sterke reaksjoner fra både politikere og brukere av velferdstilbud.
4 måneder siden
En artikkel i Nettavisen tar for seg utfordringene med gettofisering i Søndre Nordstrand i Oslo. Regjeringens omfordeling av midler har redusert Oslos handlingsrom, og bydelen sliter med budsjettoverskridelser, spesielt innen sosialhjelp og barnevern. Bydelsadministrasjonen kritiseres for manglende kostnadskontroll. Artikkelen peker på at boligbygging med fokus på blokker forsterker gettofiseringen, og at politikere må kreve sosial infrastruktur fra utbyggere som Obos. Det foreslås at man må tvinge utbyggere til å bygge rekkehus og eneboliger for å justere den demografiske miksen.
26 dager siden
Høyre-leder Erna Solberg kritiserer Arbeiderpartiet for å ha forsømt storbyene under sin regjeringstid, spesielt innen levekår, sosiale problemer og kriminalitet. Solberg anklager Ap for å prioritere distriktene på bekostning av storbyene, og lover å snu denne trenden dersom Høyre vinner valget. Eirik Lae Solberg, Høyres byrådsleder i Oslo, hevder at Oslo er blitt rammet av kutt på 1,5 milliarder kroner. Kommunal- og distriktsminister Kjersti Stenseng (Ap) svarer at regjeringen har økt overføringene til kommunene, og at Oslo vil oppleve en realvekst i inntektene i 2025, til tross for økt bidrag til omfordeling.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en konflikt rundt Oslos økonomiske situasjon, der Stortinget har vedtatt økt skatteutjevning som fører til at Oslo må spare penger. Forslag om å utsette eller utrede en særskilt støtteordning for Oslo ble nedstemt av regjeringspartiene Ap og Sp, samt SV. Dette har ført til kritikk fra opposisjonen, som mener at de rødgrønne politikerne forsøker å unndra seg ansvar for situasjonen. Artikkelen peker også på at store investeringsprosjekter i Oslo, som Fornebubanen og Ny vannforsyning, bidrar til kommunens økonomiske utfordringer.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer regjeringens økonomiske politikk, og hevder at den fører til økt fattigdom og offentlig sløsing. Til tross for et voksende oljefond, øker utgiftene til sosialhjelp, og mange nordmenn opplever økonomisk vanskelige tider. Regjeringen anklages for å prioritere likhet fremfor økonomisk vekst, og for å bruke skattebetalernes penger på bistand og klimamål. Den svake kronekursen og høye renter bidrar til dyrtid, og mange husholdninger er forgjeldet. Antall sosialhjelpsmottakere har økt, og artikkelen konkluderer med at de fleste er fattigere nå enn før regjeringen tiltrådte.
4 måneder siden
Tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik kritiserte Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) for å foreslå at barnevernet skal kunne sperre kriminelle barn inne. Tajik mener dette er en fallitterklæring og etterlyser mer forebygging. Venstres sosialbyråd Julianne Ferskaug og Høyres Arina Aamir anklager Tajik for feilinformasjon og peker på at Ap-regjeringen selv har foreslått lignende tiltak som trygghetshus. Ferskaug hevder Ap ikke forstår Oslos utfordringer og viser til økt ungdomskriminalitet under Ap-styret. Tajik svarer med å anklage Høyre og Venstre for å prioritere skattekutt fremfor barnevern.
29 dager siden
Oslo FrP er sterkt kritisk til at kommunen bruker skattebetalernes penger på en id-middag i rådhuset og ramadanbelysning i sentrum. De ser på dette som en uakseptabel særbehandling av en religiøs gruppe, spesielt i en tid hvor kommuneøkonomien er presset og det varsles kutt i tjenestetilbudet. FrP påpeker at ingen andre religiøse grupper i Oslo har fått lignende fordeler. Partiet fremhever også at julegatene i byen primært finansieres av næringslivet, i motsetning til ramadanbelysningen som betales av kommunen. De mener kommunen bør holde seg unna religiøse markeringer, med unntak av julen som har en særstilling.