Artikkelen kritiserer Gunnar Stavrums innlegg om norsk økonomi, der han spøkefullt foreslår å gi Nord-Norge til Trump. Det argumenteres for at Oslo er avhengig av ressurser utenfra, mens Nord-Norge ville klare seg selv med sine egne ressurser.
Norges rikdom kommer fra ressurser utenfor Oslo, som olje og fisk, og ikke fra hovedstaden selv.
Artikkelen peker også på at privatisering og manglende omfordeling av inntekter skaper urettferdighet, der distriktene utnyttes som moderne kolonier.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen hevder at Nord-Norge er en økonomisk belastning for Sør-Norge, spesielt Oslo-området, som genererer mesteparten av landets verdier. Det argumenteres for at nordlendinger har høyere uføreandel, bruker mer medisiner og bidrar mindre til landets økonomi. Artikkelen kritiserer også nordnorske ordførere for å latterliggjøre søringers problemer med snø, og antyder at Nord-Norge burde være mer takknemlig for økonomisk støtte fra sør. Det foreslås også at Donald Trump burde overta Nord-Norge for å spare penger og øke forsvarsevnen. En statssekretær fra nord kritiserer ordførerne for deres manglende medfølelse.
3 måneder siden
Artikkelen tar utgangspunkt i et utspill fra Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum, som ønsker at Nord-Norge skal bli en egen nasjon etter at nordnorske ordførere har harselert med søringers problemer i snøvær. Som et svar på dette, foreslår artikkelforfatteren en oppdeling av hele Norge i seks delstater, der Nord-Norge ville vært den mest ressurssterke. Det argumenteres for at Oslo, Asker og Bærum ville slitt mest med en slik løsning, grunnet mangel på naturressurser og en stor andel statlige arbeidsplasser. Til tross for dette konkluderes det med at det beste er å holde sammen i Norge.
2 dager siden
En meningsartikkel kritiserer Norges håndtering av forholdet til USAs president Donald Trump og landets støtte til Ukraina. Forfatteren mener Norge smigrer Trump og gir for lite penger til Ukraina tross store gassinntekter.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Norges passive tilnærming til handelsforhandlinger med USA under Trump, i kontrast til land som Australia som aktivt sikrer unntak fra tollmurer. Den argumenterer for at Norge har gode forutsetninger for å oppnå en gunstig handelsavtale, gitt landets handelsoverskudd, investeringer i USA og potensial for strategisk samarbeid innen energi og mineralressurser. Artikkelen oppfordrer statsminister Støre til å handle raskt og utnytte Norges posisjon før Trump mister flertallet i Kongressen, og understreker behovet for en offensiv strategi som forstår Trumps forhandlingsstil.
4 måneder siden
Gunnar Stavrum i Nettavisen får sterk kritikk for sin analyse av Oslo-politikken, der han anklager de rødgrønne for dårlig økonomistyring. Kritikken hevder at Stavrum feilaktig bruker statistikk og overser fakta, som at Oslo har fått økte statlige overføringer under den Ap-ledede regjeringen. Han beskyldes også for å ignorere at Høyres kutt i bydelsbudsjettene har ført til nedleggelser av tjenester som fritidsklubber og barnehager. Videre påpekes det at Stavrum feilaktig hevder Oslo gikk i underskudd under rødgrønt styre, og at han misrepresenterer gjeldsbelastningen. Kritikken avsluttes med at Stavrums analyse ikke ville bestått en økonomieksamen.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Jens Stoltenbergs videreføring av Trygve Slagsvold Vedums finanspolitikk som finansminister, og hevder den hemmer gründeraktivitet, stopper investeringer og fører til kapitalflukt på grunn av høy formuesskatt. Det argumenteres for betydelige skattekutt og en mer effektiv bruk av statens ressurser, med henvisning til at Norge bruker store summer på skole og helse uten å oppnå resultater i verdensklasse. Kritikken rettes også mot Stoltenbergs manglende evne til å redusere inflasjonen og endre Arbeiderpartiets pengebruk.
3 måneder siden
Artikkelen presenterer Fremskrittspartiets (FrP) kritikk av Magnus Marsdals klimapolitikk, som de mener vil svekke oljenæringen og norsk økonomi. FrP argumenterer for at norsk gass er viktig for å fase ut kull i Europa, og de kritiserer regjeringens satsing på havvind og karbonfangst som kostbar symbolpolitikk. De ønsker å begrense strømeksporten for å prioritere norske husholdninger og bedrifter. FrP mener Norge skal bidra til utslippskutt, men ikke ved å skrote egen olje- og gassproduksjon, da dette vil gi mer makt til udemokratiske land. De hevder deres politikk gir trygghet og vekst, i motsetning til venstresidens linje.
4 måneder siden
En artikkel i E24 diskuterer finansnæringens betydning for Norge etter oljealderen. Arctic-partner Jon Gunnar Pedersen mener spørsmålet er hva staten skal leve av, ikke Norge, og peker på finansnæringens potensial. Han kritiserer Finansdepartementets rollekonflikt og understreker at finansnæringen, sammen med havbruk, er de som bidrar mest i skatt etter oljesektoren. Nordea-leder Erlend Engh Brekke bekrefter dette med et skattebidrag på over 20 milliarder kroner i fjor. Pedersen understreker at finansnæringen trenger kompetanse og nettverk, og at strenge reguleringer kan hindre utvikling. Han mener Norge kan lære av Sverige og Danmark, som har større forståelse for finansnæringens betydning for nasjonal selvstendighet.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Trygve Slagsvold Vedums periode som finansminister, og hevder at hans politikk har ført til økte priser på strøm, drivstoff og matvarer. Det påstås at Vedum har stemt ned forslag fra Frp om å redusere avgifter og moms, og at hans politikk har truet arbeidsplasser og verdiskapning. Videre hevdes det at Vedum har prioritert grønne prosjekter og bistand fremfor velferdstjenester som skoler og eldreomsorg. Artikkelen konkluderer med at Norge trenger en ny regjering med Frp og Høyre for å endre kursen.
3 måneder siden
En ordkrig har oppstått mellom nord og sør i Norge etter at nordnorske ordførere harselerte over snøkaoset i Oslo. Ordførerne, som var i Oslo på konferanse, gjorde narr av søringenes problemer med snø. Dette utløste en rekke reaksjoner, deriblant kritikk fra statssekretær Skjalg Fjellheim, som kalte utspillet pinlig. Nettavisens Gunnar Stavrum gikk så langt som å foreslå at Donald Trump kunne overta Nord-Norge. Nordnorske influensere og redaktører svarte med å kritisere søringenes syting, mens Aftenpostens Joacim Lund mente at den nordnorske humoren var på et historisk bunnivå. Debatten har skapt sterke reaksjoner og viser et tydelig skille mellom nord og sør i synet på vinterforhold.