Helikopterselskapet Helitrans er konkurs etter flere år med store underskudd. Selskapet meldte om styrt avvikling i februar.
Styreleder Anne Line Røysi beklager konsekvensene for selskapets 75 ansatte, kunder og oppdragsgivere. Krevende markedsforhold i helikopterbransjen har ført til vedvarende økonomiske utfordringer.
Selskapet har igangsatt nedbemanning, og konkursen innebærer at alt arbeid stanses umiddelbart. Helitrans har hatt samtaler med aktører om overtakelse, men konkurs var til slutt eneste utvei.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Helikopterselskapet Helitrans AS starter en styrt avvikling etter flere år med store underskudd. Alle de 75 ansatte i selskapet blir berørt av nedbemanningen. Styrelederen opplyser at selskapet ikke har tilstrekkelig kapital til videre drift, og at eierne ikke kan tilføre mer penger. Selskapet er i samtaler med flere aktører om mulig overtakelse av hele eller deler av virksomheten. Markedet for innenlands helikoptertjenester har i mange år vært preget av overkapasitet, tøff konkurranse og svært lave marginer.
2 måneder siden
Helikopterfirmaet Helitrans har begjært seg konkurs og sendt begjæringen til Trøndelag tingrett i Trondheim. Styreleder Anne Line Røysi beskriver situasjonen som tung for alle involverte, og forklarer at konkurs var den eneste utveien etter å ha utforsket andre løsninger. Selskapet har slitt med økonomiske problemer over tid, og stanser nå all drift umiddelbart, noe som vil berøre både kunder og samarbeidspartnere.
2 måneder siden
Helikopterselskapet Helitrans, med 75 ansatte, står ovenfor en styrt avvikling grunnet store underskudd og manglende kapital. Styret har besluttet å starte en nedbemanningsprosess som vil berøre alle ansatte. Selskapet håper likevel at en annen aktør kan overta deler av eller hele virksomheten, og samtaler med interessenter pågår. Driften fortsetter som normalt inntil videre. Helitrans begrunner situasjonen med overkapasitet og tøff konkurranse i markedet for innenlands helikoptertjenester, til tross for tidligere tiltak som reduksjon av helikoptre og ansatte.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift i Fredrikstad har meldt oppbud. Selskapet, som hadde et underskudd på 30,1 millioner kroner i 2023, har sett salget stoppe opp på grunn av vanskelige markeder. Ifølge daglig leder var dette en nødvendig avgjørelse. Antall ansatte ble redusert fra 49 til 42 i juni. Selskapet hadde også et underskudd på 11,4 millioner året før. Fredrikstad Blad var først ute med å melde om konkursen.
1 måned siden
Sundquist Anlegg, en anleggsentreprenør med historie tilbake til 60-tallet og hovedkontor i Kirkenes, har begjært seg konkurs. Konkursen rammer 110 ansatte og beskrives som en alvorlig situasjon for Sør-Varanger kommune. Selskapet omsatte for 330 millioner kroner i fjor, men gikk med et tap på 5,8 millioner. Styrelederen uttrykker stor beklagelse over beslutningen. Til tross for denne konkursen, viser ferske tall en nedgang i konkurser innen bygg- og anleggsbransjen på landsbasis.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift AS har begjært seg selv konkurs på grunn av vanskelig markedssituasjon og sviktende salg. Selskapet hadde et underskudd på 36 millioner kroner i fjor, og har opparbeidet seg en gjeld på rundt 160 millioner kroner. Selv om regnskapet viser verdier for 78 millioner, mener styret at de reelle verdiene er lavere. Daglig leder beskriver situasjonen som trist og sammenligner det med å miste en nær venn. Selskapet har 26 ansatte og har produsert fritidsbåter i størrelsen 22 til 32 fot.
23 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.
1 måned siden
Bjarøy Gruppen har overtatt konkursboet til helikopterselskapet Helitrans og vil videreføre driften under navnet Helitrans Norge AS. Oppkjøpet skal sikre en stabil og bærekraftig drift, og selskapet vil fortsette med sin kjernekompetanse innen transport og kraftlinjebygging. Helitrans gikk konkurs etter en styrt avvikling som berørte alle de 75 ansatte. Direktør i Helitrans Norge AS, Nina Handegaard, uttrykker stor glede over nystarten.