Artikkelen er en sterk kritikk av Donald Trumps holdning til Ukraina, spesielt etter et møte med president Zelenskyj. Forfatteren oppfordrer Norge og regjeringen Støre til å ta et klart og offentlig standpunkt mot Trump, selv om dette kan ha økonomiske konsekvenser for Norge.
Det argumenteres for at Norge skylder Ukraina, Europa, og anstendige amerikanere å tydelig avvise Trumps handlinger.
Videre oppfordres Norge til å bruke sine økonomiske ressurser aktivt for å støtte Ukrainas kamp for frihet og demokrati, og å ikke lenger kalkulere hva Norge kan tjene eller tape på å ha «is i magen».
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
En meningsartikkel kritiserer Norges håndtering av forholdet til USAs president Donald Trump og landets støtte til Ukraina. Forfatteren mener Norge smigrer Trump og gir for lite penger til Ukraina tross store gassinntekter.
1 dag siden
En kommentarartikkel kritiserer statsminister Støres møte med Donald Trump. Forfatteren mener Norge må prioritere økt støtte til Ukraina fremfor å smigre Trump.
1 måned siden
Lederartikkelen kritiserer Donald Trump for å svikte Ukraina ved å holde tilbake militær støtte, og for å presse president Zelenskyj til å inngå en avtale som favoriserer Russland uten å gi Ukraina sikkerhetsgarantier. Trump anklages for å prioritere en rask fredsavtale fremfor Ukrainas sikkerhet, noe som vil være å gi etter for Putins aggresjon. Artikkelen understreker at Europa, inkludert Norge, må øke sin støtte til Ukraina for å kompensere for USAs manglende støtte og styrke Ukrainas posisjon i fredsforhandlinger. Trumps handlinger beskrives som et linjeskifte i amerikansk utenrikspolitikk, der han tilsynelatende prioriterer Putins interesser.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Norge og Europa må forstå og tilpasse seg Donald Trumps syn på Ukraina-konflikten, da han har makten til å påvirke utfallet. Trump ønsker rask fred og krever at Europa betaler for krigen, enten økonomisk eller gjennom politisk innflytelse. Europeiske ledere anerkjenner USAs og Trumps avgjørende rolle, men har ikke investert nok i egen krigsindustri. Artikkelen kritiserer Støre for ikke å være like nyansert om Trump som om Hamas, og advarer om at manglende forståelse kan true Nato-samarbeidet.
1 måned siden
Norske politikere reagerer sterkt på Donald Trumps behandling av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Statsminister Jonas Gahr Støre avviser Trumps påstander om at Zelenskyj gambler med en tredje verdenskrig, og understreker behovet for fortsatt støtte til Ukraina. Ine Eriksen Søreide (H) fordømmer Trumps oppførsel som uverdig og oppfordrer Europa til å stå sammen med Ukraina. Guri Melby (V) beskriver situasjonen som deprimerende og mener Norge og Europa må øke sin støtte. Bjørnar Moxnes (Rødt) konkluderer med at Norge ikke kan stole på USA som en sikkerhetsgaranti.
1 måned siden
Artikkelen hevder Donald Trump handler som en uregistrert agent for Russland og kritiserer hans behandling av Ukrainas president Zelenskyj. Trump anklages for å fremme russiske interesser og svekke Ukrainas posisjon, med mål om en våpenhvile på Putins premisser. Flere republikanere kritiseres for å endre sine synspunkter for å støtte Trump. Norge og statsminister Støre oppfordres til å gi betydelig økonomisk støtte til Ukraina for å kompensere for mulig bortfall av amerikansk støtte.
4 dager siden
Artikkelen oppfordrer leserne til å skille mellom diplomatiets høflighetsfraser og en kritisk vurdering av USAs president Donald Trump. Forfatteren mener at norske politikere, som statsministeren og finansministeren, har håndtert møtet med Trump på en profesjonell og diplomatisk måte. Samtidig advares det mot å la seg blende av Trumps ros og sjarm, da han ifølge artikkelen undergraver amerikansk demokrati, akademisk frihet og bidrar til en urettferdig fredsløsning i Ukraina. Leserne oppfordres til å bevare sin kritiske holdning, støtte Ukraina og vise solidaritet med Danmark, samtidig som de overlater diplomatiet til politikerne. Avslutningsvis understrekes viktigheten av å bevare sin integritet og anstendighet i en utfordrende tid.
1 måned siden
Artikkelen omhandler møtet mellom Zelenskyj og Trump i Det hvite hus, der Trumps behandling av den ukrainske presidenten blir sterkt kritisert. Mange har reagert negativt på Trumps oppførsel, som har blitt sett på som nedlatende og respektløs. Møtet har ført til fordømmelse internasjonalt, men også til økt støtte for Ukraina fra europeiske ledere, som nå samler seg om en felles front. Det er også reaksjoner i Storbritannia, hvor det stilles spørsmål ved et planlagt statsbesøk av Trump. Artikkelen kritiserer også de som støtter Trump, og konkluderer med at Europa må stå sammen for å verne om demokratiske idealer i en tid der USA fremstår som en upålitelig partner.
1 måned siden
Artikkelen anklager Trump-USA for å føre en skadelig politikk mot Europa, spesielt ved å stanse våpenhjelpen til Ukraina, noe som beskrives som et forræderi. Det hevdes at Trump ønsker å ruinere Canada og knuse EU økonomisk for å få tilgang til Europas rikdommer. Forfatteren oppfordrer Europa til å iverksette økonomisk og militært selvforsvar og støtte den amerikanske befolkningen som motsetter seg MAGA-styret. Artikkelen konkluderer med at Europa må stå sammen med Ukraina mot tyranni i både vest og øst.
2 måneder siden
Artikkelen hevder at Donald Trump har tatt USA ut av alliansen av vestlige liberale demokratier, og at Vladimir Putin er hans viktigste internasjonale samarbeidspartner. Trump anklages for å ha svekket Nato og for å forhandle med Russland om Ukraina uten Ukrainas deltakelse, noe som beskrives som en moderne Molotov-Ribbentrop-pakt. USA beskyldes for å utnytte Ukrainas vanskelige situasjon til å sikre seg kontroll over landets ressurser. Norges regjering kritiseres for å være for tilbakeholden med støtte til Ukraina, og for ikke å ta inn over seg alvoret i situasjonen. Artikkelen konkluderer med at Europa står alene og at Norge må handle raskt for å støtte Ukraina.